Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@KaZeAd Dlužníka jsem poprvé viděla na exekutorském příkazu, který mi ofotila paní z katastru, abych mohla s exekutorem řešit odstranění příkazu. Všude totiž začíná komunikace tím, že chtějí uvést spisovou značku exekuce, jinak neví, jak to dohledat. K čemu to přiřadit. Dlužníka jsem nikdy neviděla, neznám ho a vůbec nevím, co je to za člověka. Dle exekutorského příkazu má nebo měl bydliště na Moravě.
@Slavka28 hele a není tam třeba s dlužníkem shoda jmen? Asi ne, co?
Vím, že ses přišla uklidnit, já se do tebe vžila jako dlouho do nikoho
ráda bych ti vlila trochu optimismu do žil, protože v případě, kdy nemáš s dlužníkem vůbec NIC, tak se to přece dokáže. Jako jestli tohle dopadne pro tebe nějak špatně, tak se asi doma začnu chránit zbraní.
@KaZeAd Každý jsme z jiné části abecedy. Vůbec ho neznám. Nevím, co je to za člověka. Přestávám doufat, že mi zítra ráno ředitel Policie něco poradí nebo pomůže. Pročítám pořád ty názory na tu exekutorskou kancelář a propadám beznaději.
Ozvala si se předsedovi soudu, který exekuci nařídil?
To trestní oznámení je za zneužití pravomoci.
@Altavista Na ten soud jsem psala, jestli to můžou vymazat. Psala jsem jim dva dopisy. A odpověď je, že se musím spojit s exekutorským úřadem. Kvůli zneužití pravomoce jsem je nekontaktovala.
Mám tady stížnost, na kterou jsem dostala dnes tip a moc za něj děkuji na Ministerstvo spravedlnosti - odbor insolvenčního a exekučního dohledu a Okresní soud v Přerově. Ráno to budu posílat.
@Slavka28 Ten předseda soudu, který exekuci nařídil se tím musí zabývat, v podstatě je chyba už u soudu při soupisu majetku a ty jsi se neměla jak bránit předtím, než uplynula lhůta.
Napište na fb do téhle skupiny… Insolvenční poradna, insolvence, exekuce. Poradí Vám, ptejte se Pana Andrýska je super, třeba pomůže.
@Anonymní píše:
Napište na fb do téhle skupiny… Insolvenční poradna, insolvence, exekuce. Poradí Vám, ptejte se Pana Andrýska je super, třeba pomůže.
Děkuji moc. Já dnes byla na Policii a pan ředitel mi řekl, že praktiky tohoto exekutorského úřadu zná. A pokud to má říct přímo mezi čtyřma očima, tak jsem se dostala do spárů největšího grázla. Policie trestní oznámení podstoupí dál.
https://www.novinky.cz/…redal-346764
„K žádnému předání spisové či exekuční agendy z mojí strany nedošlo. Jednostranné a bezprecedentní kroky Lukáše Jíchy a René Mohyly, které nemají žádnou oporu v zákoně, dále pokračují. Proti nim se budu bránit všemi dostupnými prostředky,” sdělil v pátek Vrána.
Jícha před dvěma týdny Vránu obvinil ze zpronevěry zhruba 3,4 miliónu korun a podal kvůli tomu trestní oznámení.
„Máme velmi závažné a fakty podložené podezření, že snaha vyvést zhruba 300 milionů Kč mimo dispozici exekutorského úřadu je jedním z hlavních cílů organizovaného a dobře připraveného nájezdu na exekutorský úřad,“ uvedl tehdy Jícha. [celá zpráva]
@Slavka28 ahoj. Jsem ráda, že jsi narazila na správného člověka. Asi jsem hloupá, ale co teď bude dál? Podala jsi TO na omezování nakládání s majetkem, jestli chápu správně? Ale řešilo se i to, že jsi “v exekuci” úplně omylem a zařídí to teda někdo?
@KaZeAd Řekl, že mám podat k soudu odpor, raději hned než bude dražba. Protože se klidně může stát, že dražbu vyhlásí. A mám si najít dobrého právníka a peníze obětovat.
Sám pak volal na exekutorskou kancelář a vůbec si s ním nedělala hlavu. Spojovatelka ho odpálkovala. Když to položil, tak řekl, že je to poprvé, co ho někdo nazval mužským údem. Samozřejmě ho nepřepojila dál, protože není dlužník, nechce domluvit platbu, ale ani nechce vymoct z někoho peníze. Vyšlo z toho, že něco zmrví, ale k nápravě se nemají, protože jim to nic nepřinese.
Už jsem se informativně ptala v několika kancelářích, vysvětlila situaci a zeptala se, na kolik by to tak vyšlo. A vesměs mi bylo řečeno, že snad do 100 tis. bychom se mohli vejít, protože to nebude, že po jedné výzvě zareagují. Protočily se mi panenky. Jinde mi řekli 80 a ve třetí 45-60. Velmi povzbuzující. V pondělí zkontaktuji tu původní a přes víkend si to promyslím. Hlavně to není má chyba a ty peníze mi nikdo nenahradí. A malé částky to pro mě nejsou.
@Slavka28
jedním slovem NEPOCHOPITELNÉ!!! A nevíš jak by to bylo, kdyby nedej Bože došlo k tomu, že dům by šel do dražby a tebe by přišli vystěhovat? Pomohlo by přivolání policie? Je vůbec proveditelná dražba, když je ten připad v řešení? A poslední, co když na právníka prostě nemáš? Není možné se domluvit na zaplacení až po vyhraném soudu a požadovat náklady od milého pana Jíchy?
A ještě se zeptám, budeš to nějak medializovat? Máš instagram? Napiš Markétě Kuče, je to redaktorka a sleduje jí hodně lidí.
@KaZeAd Pár lidí mi tady napsalo, abych to zmedializovala. Poslala jsem to na pár míst. Zatím mám odpovědi, že téma exekutorů nechystají, ve dvou dalších případech je špatná doba (léto), ostatní zatím bez odpovědi.
Ano, vyhlásit dražbu můžou, ale bylo na to upozorňováno, že jde o chybu, tak by si to pan majitel mohl odskákat třeba i podmínkou a tím by skončil jeho výnosný podnik. Protože musí být bezúhonný. Ale otázkou je, jak tady fungují soudy, kam všude může, když dokáže zastrašovat odebráním dětí, jak tady zaznělo.
Bylo mi doporučeno, abych zamezila vůbec vyhlášení dražby, tj. podala odpor k soudu. To je na právníka a výlohy mi nikdo neuhradí. Stát se může cokoliv a podle všeho nemám páky je donutit. Dnes už jsem tam nevolala, včerejší hovor mi stačil. O víkendu promyslím, co dál, ale pořád jsem ve stavu beznaděje.