Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Děkuji, ale když splácím tak na mě snad nemužou ne,|
@Anonymní píše:
Děkuji, ale když splácím tak na mě snad nemužou ne,|
tak tím bych si nebyla zrovna jistá…často slyším v tv, že exekutoři vyluxují příbytek byť nějaké splátky běží…
Můžou na tebe i když splácíš - tvoje exekuce budou v tzv. pořadí podle nabytí právní moci - tj. ten poslední si řekne, že se mu neoplatí čekat a zahájí exekuci přímo na movitý majetek.
Pokud bude slušný a přítel bude vytahovat faktury, která bude na jeho jméno, tak danou věc nezabaví. Pokud ale nebude, bude bohužel brát vše a pak můžete podat tzv. vylučovací žalobu.
Hlavně komunikuj a domlouvej se!
Jinak taky bych žádala o sloučení splátek u každého věřitele a hypo bych odložila ikdyž je jen na přítele.
byť za chyby se platí, držím palce, ať to neskončí vyklizením bytu.
@HodyskA píše:
Nojo… Nechcu byt drza, ale za chyby se plati, jak si muze nekdo vzit pujcku na dluhy, to fakt nechapu…
Ono toho bude asi víc, co ještě nechápeš. Zoufalí lidé holt někdy nejednají reálně… ![]()
Já si tam nedám ani doručvací adresu prostě tam nebudu nijak vedená
Já bych chtěla vidět všechny chytrolínky, kdyby neměli co do huby, jestli by letěli platit pokutu
![]()
Zakladatelko, je to na prd, ale snaž se s nima komunikovat a domlouvat se, i kdyby jsi jim měla pořád psát a volat, neboj zase bude dobře ![]()
@blorchi píše:
berusko, mozna nekdy pochopis, az prijde problem
jj souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
No tak jsem ještě víc na dně
z čeho, nenech se rozhodit. Kolik po tobě chtějí splátku?
Ještě mě napadlo - nech si poštu schovávat na poště, ale každopádně si ji choď vyzvedávat, ať ti neuteče nic důležitého. Pokud ti mateřská chodí složenkou na kontaktní adresu, pak také raději změnu.
Hlavně chladnou hlavu - pořád jste na to dva, což je více než má mnoho jiných lidí. Ze čtyř pokut tipuju celkovou výši dluhu kolem 80 000 Kč - ano je to spousta peněz, ale tohle se splatit dá.
Příspěvek upraven 11.01.13 v 21:39
@farska píše:
Ono toho bude asi víc, co ještě nechápeš. Zoufalí lidé holt někdy nejednají reálně…
souhlasím, bude toho víc… ![]()
Já to chápu. Exmanžel mi nechal dluh s exekucí, a splatit ten dluh úvěrem pro nás bylo výhodnější, neboť jsou z úvěru menší úroky než byly z exekuce. A jednala jsme velmi racionálně a promyšleně.
@K.Black píše:
z čeho, nenech se rozhodit. Kolik po tobě chtějí splátku?
To ještě nevím, to budete řešit v pondělí
@Anonymní píše:
Já si tam nedám ani doručvací adresu prostě tam nebudu nijak vedená
hlavně nehlas svoji skutečnou adresu na ÚP? který ti bude posílat rodičák. Předali by toto info exekutorovi.
@K.Black tusim ze psala rok 2006? to nemela za celych ja nevim 6 let moznost zaplatit 4* pokutu? driv to bylo jeste o kus levnejsi ale mam pocit ze je to furt cca 700,– tak mi nerikej ze dospelej clovek nesezene behem ja nevim roku, dvou 4*700,–
spis nemela hned a pak na to casem zapomnela.