Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Kreatura píše:
Dlužníka s dluhama alespoň oficiálně vystěhujte na obecní/městský úřad a svorně tvrďte, že tam již delší dobu nežije, nespí, nepřebývá,… Člen rodiny by toto v zájmu jejího zachování měl udělat dobrovolně a sám hned, když ví, že exekuce řešit nemůže (také to mám za sebou)
http://www.iure.org/…evi-exekutor - Zajímat vás bude asi hlavně vylučovací žaloba.
Majetek můžete přepsat na nezletilé děti - jim na to za žádných okolností nesmí sáhnout!
Stejně jako např. na darované věci, prodané věci - sepsat kupní smlouvu na prodej staré televize za 100 kč někomu opravdu spolehlivému bez dluhů a mít ji v pronájmu také není tak složité
Dále bych dle vaší situace rozhodně poradila právníka - v těžké situaci pomůže i právní poradna zdarma, podle místa bydliště třeba jen online…
Rozhodně nic neodkládejte a jednejte hned a rychle, dokud máte čas.
Neházejte flintu do žita, i mistra Vránu někdo musel učit si utřít zadek![]()
Hlavně pevné nervy a chladnou hlavu.
Budu držet palce…
už nemají čas, exekuceuž běží, cokoliv teď udělají bude bráno jako účelové a okamžitě zrušitelné. Už je neochrání nic.
@Anonymní píše:
@erinv veritelem je G-money bank. Treba a to by byl zazrak by to stalo za vyzkouseni.
Ge-money a Vrána, no tak to je jasný. Moc nepočítejte s tím, že se povede to, co napsala erinv.
Kolik dělá dluh teď? Není reálné, že by někdo z bízkých pomohl tím, že si vezme půjčku a všechno se to zaplatí?
Exekuce je na me 250000,jsem zamestnana, vydelam deset tis.,bydlim u rodicu, to ja mam obavy o jejich skromny majetek, navic otec nemocny. nevim kam se obratit, jestli na oddluzeno, jestli mam jeste cas, kdyz byla ted podana k 6.1exe na ucet, nebo nijak u notare sepsat, ze veci nejsou moje, nevim nevim nebo jit vyjednavat s veritelem, nemuzu byt v klidu. potrebuji poradit jak dal. anonym janka ![]()
A sakra. Tak to fakt nevím, netuším. Odstěhovat se, musíš se odstěhovat, alekam, že? To ti nevím, co ti poradit.
Hlavně řeči o tom nežití pusť úplně z hlavy, jasný?
Pokud je dluh větší tak je možné vycestovat do UK když tam budeš žít rok tak můžeš zbankrotovat podle jejich zákonů a budeš mít klid. Jinak trvalé bydliště na úřadě ti nepomůže stačí že sousedi potvrdí že tam bydlíš.
@omites píše:
Jít za rodičema a říct jim to!!!
Sakra, dnes uz jsem to mela na krajicku, bojim se
@Anonymní píše:
Až přijde Vrána a onálepkuje veškerou elektroniku, už bude trochu pozdě, ne?
@Anonymní píše:
věř, že když spácháš sebevraždu, zdevastuješ je tím. Cokoliv je lepší než si sáhnout na život. Můj otec spáchal sebevraždu a od té doby jeho rodiče neuvěřitelně sešli a nikdy se s tím nesrovnali. Jestli je máš ráda, nikdy tě nic takového ani nenapadne.
Běž za nimi, řekni jim, co jsi provedla, jak moc tě to mrzí a že nevíš, co s tím. Buď společně něco vymyslíte nebo aspoň pochopí, když utečeš do zahraničí.
Mluv s nimi, komunikuj!!!
No přesně jak píše @omites koukej to rodičům říct, měli by to vědět. A proč nesplácíš do výše životního minima? Někdy u soudu pomůže i projev dobré vůle, i kdybys splácela třeba jen 500 Kč měsíčně. Stále je to aspoň něco…
@Crystal87 píše:
Osobni bankrot?
jestli by to ještě šlo což nemám zjišteno nevím, jestli bych to stihla…jestli už nebude pozdě, mám strach, zítra to řeknu, to je mi jasné že to musí vedet, jen se bojím, mam je ráda, chtěla bych aby nepřišli oto co mají.
Ahojky anonymni Janko…
Manzel ma exekuci od brezna 2013,splacime po 2000 kc mesicne, plus z platu jde manzelovi 1040 kc..Exekuci vede Vrana. Nikdy neprisel.Nic neolepili!
Prosim anonym zachovat.
Anonymni treba „Věrka“
@MartinKa36 píše:
Pokud je dluh větší tak je možné vycestovat do UK když tam budeš žít rok tak můžeš zbankrotovat podle jejich zákonů a budeš mít klid. Jinak trvalé bydliště na úřadě ti nepomůže stačí že sousedi potvrdí že tam bydlíš.
NEMOHU vycestovat jen tak s malou, žadna jistota nikde, nemám ani kontakty.ale děkuji za návrh. všem tady vlastně dekuji, že jste poradili svým zpusobem ale to zásadní mě čeká, nenechám tady rodinu, aby si vrána jezdil oblepovat jejich majetek a já zdrhla. musím bojovat. prvně co udelam řeknu jim to.pak schovam věci, elektroniku. zkusím poptat půjčku-že bych klidne i celou vyplatu dala jen at je klid, vránovi moje výplata stačit nebude, ale třeba nijaké spol. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky anonymni Janko…
Manzel ma exekuci od brezna 2013,splacime po 2000 kc mesicne, plus z platu jde manzelovi 1040 kc..Exekuci vede Vrana. Nikdy neprisel.Nic neolepili!
Prosim anonym zachovat.Anonymni treba „Věrka“
ahoj věrko, a kolik ma dluh? jak jste to tak vyřešili, nechci říkat pekně, ale tohle jsou dost solidní splátky, záleží na výši dluhu asi…klidně i SZ. DEKUJI jANKA