Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pro me je prase ten, co mi dluzi a dela mrtveho brouka, takze uz se tesim na to, ze mi prinese me penize zpatky.
@looser píše:
Pro me je prase ten, co mi dluzi a dela mrtveho brouka, takze uz se tesim na to, ze mi prinese me penize zpatky.
Pro mně je looser ten který půjčuje lidem a neověří si schopnost dlužníka dluh splácet.
No, to je ale moudro ukecana babo, urcite nejsem looser, ze jsem pujcila nekomu z okruhu znamych, kdyz mu teklo do bot.
na druhou stranu chci i ja sve penize po roce zpet. Podle me je looser ten, co si pujc, i kdyz vi, ze to nechce vratit
@looser píše:
No, to je ale moudro ukecana babo, urcite nejsem looser, ze jsem pujcila nekomu z okruhu znamych, kdyz mu teklo do bot.na druhou stranu chci i ja sve penize po roce zpet. Podle me je looser ten, co si pujc, i kdyz vi, ze to nechce vratit
Nepůjčuj, pokud „teče do bot“.
Jinak „lůzuješ“ ty ![]()
taky uz nepujcim, a jen doufam, ze je pro mne exekutor vymuze..jinak, dluznik neni nejaky chudak, ale podnika, jen se mu nechce vracet, ani se domluvit na splatkach…proto mi byl doporucen Vrana a abych se priznala, je mi jedno, jak bude postupovat.Ja to proste vidim z druhe strany mince, a je to jina situace, nez kdyz exekutor prijde na chudaka, co spadnul do dluhu ani nevi jak. Momentalne mi prisla od Vrany smlouva, neplatim za jeho sluzby maly peniz, takze jsem sama zvedava na prubeh..
S úřadem pana Vrány se rozhodně nedomluvíte a i když nedlužíte ani korunu stejně s Vámi jednají jako s póvlem -má zkušenost - pracujete u firmy která si po několika letech vymyslí, že Vám omylem zaslala peníze na účet (za Vaší odpracovanou práci) snažíte se odvolávat atd… k ničemu to nevede jelikož to posílali úplně jiné osobě která není v evidenci obyvatel a mezitím už možnost odvolání vlastně nebyla. Mezitím se dluh vyšplhá na 3× tak velkou hodnotu. Zaplatíte dluh který vlastně nedlužíte a snažíte se domluvit na splátkách-a splácíte..2 měsíce..pak přijde dopis kde chtějí 10 násobek dohodnuté splátky kterou se nám snažila vybavit právnička a když se Vám to nezdá a dovoláte se tam tak Vám řeknou že po Vás chtějí do 4 dnů celý dluh jinak na Vás nastoupí jejich zaměstnanci a zabaví majetek. Je mi z toho zle nejsem žádný dlužník ani manžel a i tak s Vámi jednají příšerně!!!
@tublatanka1976 tak ta firma musela u soudu prokázat, že peníze poslala tobě.
Kdyby Vrána mohl, sedřel by kůži i z mrtvoly, toť má zkušenost.
Mařenka Ahojky tak já myslela že mě tu někdo povzbudí a ono mi je ještě hůř z toho tady. Tak jaký recept, poradí někdo mám to samé. ACHouvej…za blbost se platí. Ale přesto děkuji.
Není dlužník jako dlužník, a to samé platí o exekutorech. Za špatné považuju, když si někdo bere půjčky na něco, co nepotřebuje (dovolená, vybavení do bytu, lepší pc…)a pak za své „užívání“ nesplácí. Bohužel původní poslání exekutora - vymoct pro věřitele dlužnou částku se v naší společnosti a době změnila v kompletní (především psychickou) likvidaci nejenom dlužníka, ale také jeho širokého okolí. Z blízkého okolí znám několik případů návštěv Vránových pohůnků. Oblepovat vždy přišli v neděli, příp. sobotu, nejlépe kolem oběda. Šlo jim především o psychický teror, zastrašení, na základě čehož by dlužník alespoň splatil náklady na exekutora - nikoliv samotný dluh. A jak by na k takovým penězům přišel? Nejspíš zase nějakou půjčkou
U oblepování většinou také skončilo, pro starý polofunkční nábytek už si nikdy nepřijeli. Vrána má ty svoje hangáry zabavených věcí totiž přeplněné, bere pouze nové a plně funkční věci. O co má zájem, bere většinou hned.Co vím, tak nezabavil lednici, ve které měla manželka dlužníka léky a masti. Ale chtěl zabavit starou total zrezlou Feldu, ikdyž manželka dlužníka je imobilní a auto potřebuje na dojíždění k MUDr. Další auto v rodině není. V některém z příspěků jsem četla, že by se exekutorům nemělo otevírat, pozor, oni mohou do Vašeho bytu vstoupit i v době Vaší nepřítomnosti, pomáhá jim v tom zámečník! Na Vránovce pomáhá okamžitě zavolat Policii a jejich přítomnost u celé „návštěvy“ a požadování video záznamu. To se pak chovají úplně jinak. Teda před příjezdem Policie se většinou zpakují a zdrhnou.
Na vranu vsem pomuzem pouze insolvence vyridte si to co nejdriv a pak na vas uz nemůže pokud vam to schvali soud
Me příbuzné začal terorizovat vrana právě po skončení insolvence. Měli ji 3 roky, a jelikož dluhy nenasekali užíváním si, ale podnikáním (hodní blbci), tak je insolvence všech dluhu nezbavila. A supi se o ne zase perou. Momentálně řeší nezákonné nabihani úroků za dobu, kdy byli v insolvenci.
Držím vám všem palce, o insolvenční řízení jsme měli požádáno ale nevyšlo nám to kvůli malému příjmu manžela. Irča děkuji všem o rady a názory, každá rada nad zlato.
@erinv píše:
Heled.. dulezity je, kdo je veritel.. at je to jak chce, spravcem pohledavky je vzdy veritel.. neznam vasi situaci.. ale pokud neni puvodni dluh astronomicky a je alespon minimalni sance dat dohromady aspon tu jistinu, da se veritel „ukecat“ na stazeni exekuce..
Prosim tě ono se dá když zjistíš komu dlužíš zaplatit tomu komu dlužíš aby on zrušil exekuci? Např:. dlužim v bance 2 000 a Exekutor po mě bude chtít 10 000, já zaplatim bance 2 000 a ona tu exekuci odvolá?