Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@nick8 píše:
Prosim tě ono se dá když zjistíš komu dlužíš zaplatit tomu komu dlužíš aby on zrušil exekuci? Např:. dlužim v bance 2 000 a Exekutor po mě bude chtít 10 000, já zaplatim bance 2 000 a ona tu exekuci odvolá?
aj keby ju odvolala, trovy exekucie musis zaplatit
@Anonymní píše:
To je šílené, jak jses ubránila? vzal vám to? to byl vrána? janka, nenapadá me kde všude vlezou máme starou rozbitou kulnu není tam žebřík a leze se tam přes hnuj a jímku po prkně…třeba tam, já tu cestu přelézt zvladnu, nacpat elektroniku do igelitových pytlů a schovat jí tam…?
Kašli na elektroniku. Ideální je všechno prodat za dobrou cenu sama, ale když to prodá exekutor pod cenou, tak z toho bude aspoň pár korun a budeš mít čisté svědomí
a bude se Ti lépe bojovat. Exekutor nesmí sebrat osobní věci jako je například počítač
ani nesmí dražit když výtěžek nepokryje náklady úkonu.
@lojzarek píše:
Na vranu vsem pomuzem pouze insolvence vyridte si to co nejdriv a pak na vas uz nemůže pokud vam to schvali soud
Insolvence je spíš pro vykuky a ne pro lidi v těžké krizi. Musíš prokázat, že hodně vyděláváš a máš na zaplacení. Navíc musíš zaplatit insolvenčního správce, který není z nejlevnějších.
Ahojte:Omlovám se za anonym, nerada bych to řešila veřejně. Ták a už došlo i na mě! I když, došel mi dopis o nařízení exekuce na plat.Je to od t-mobilu z roku 2008 ale od roku 2006 mám paušál od jiného operátora. A je to od Vrány, takže děvčata. Zítra budu volat jak blázen všude možně, ať se dopátrám. Ale zajímá mě, když podám návrh k soudu buď o promlčení, nebo neoprávněné exe. Může do té doby třeba přijet zabavit věci nebo ten plat? Zas na druhou stranu moc to není, mohla bych mu to hned poslat.Ale sakra nevím za co. Dík za každou radu.
Holky a teď z jiné strany… dokázal vám exekutor Vrána pomoct? Myslím tím, když otec neplatí výživné, trvalý pobyt má na úřadě, žádné oficiální zaměstnání, auto, účet, prostě nic… máte některá zkušenosti?
Tak dnes me navstivili exekutori od vrany. Cetla jsem tuto diskuzi a pripravovala se hlavne psychicky… Nakonec vse bylo uplne v pohode. Chlapiku jsem se ze zacatku bala, ale byli mili, neco si sepsali ale neodvezlu nic. Platim tedy pravidelne 2000 Kc… Takze za me- pokud je snaha se domluvit a platit i kdyz malou castku, neni to tak hrozny.
Nas nikdy nenavstivili. Nastesti, a to ma manzel exekuci asi uz cca od roku 2013.
Tak hlavne ze to dopadlo tak jak pises. ![]()
@Anonymní píše:
Tak dnes me navstivili exekutori od vrany. Cetla jsem tuto diskuzi a pripravovala se hlavne psychicky… Nakonec vse bylo uplne v pohode. Chlapiku jsem se ze zacatku bala, ale byli mili, neco si sepsali ale neodvezlu nic. Platim tedy pravidelne 2000 Kc… Takze za me- pokud je snaha se domluvit a platit i kdyz malou castku, neni to tak hrozny.
No tak to sepisování věcí je jen nátlak, dělá se to hodně u ženských, protože z toho mají hrůzu ![]()
@Anonymní píše:
Nas nikdy nenavstivili. Nastesti, a to ma manzel exekuci asi uz cca od roku 2013.
Tak hlavne ze to dopadlo tak jak pises.
Vrána má nejlépe zvládnutý systém. Jezdí z důvodu, že mu to perfektně zvýší náklady. Prostě se taková „návštěva“ musí vyplatit. To je klíč jeho obrovského komerčního úspěchu.
@lenkara Takze myslis ze kdyz nas nenavstivil tak ze by se mu to nevyplatilo??Tak radsi neprijel.
Ten proces je u Vrány hodně automatizovaný.
Základní princip je, je nepojede k někomu (plat zaměstnanců, auto…), když se mu to nevyplatí. Třeba k chlapovi s 10 exekucema nepřijede nikdy. Důchodce s jednou nebo několika exekucema má 100% šanci, že se tam někdo objeví.
@misasa Zajimalo by me kdyby mu to soud zakazal, co by se delo s jeho exekucema zda by jako zanikly, nebo dojde dom dopis nejaky???Nevite jak to muze byt??
Jenze pokud ty veci nejsou tvoje tak ti to preci vzit nemuze a podle toho co jsem cetla pro rok 2015 ti nemuze zabavit veci jako bezne vybaveni domacnosti, lednice, pracka, postel atd. Chapu ze nekdo dluzi ale odsud podsud!! a jeste kdyz mas deti!!
Dobry den vim ze vrana podal demisi je mozne aby dal chodil po bytech a zabavoval veci?