Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Po osmičkách se PN obvykle nedává, ale pokud jsou komplikace při extrakci ev. poextrakční tak to bez toho nejde (např. máme leteckého inženýra, který leze i do nádrží, měl komplikace, tak je jasný, že to bez toho nešlo).
Ja pokud beru antibiotika, tak jsem doma vzdy. Kazdy ke svemu zdravi holt pristupuje jinak.
@srpen89 píše:
Ty ne, ja jo. Prici se mi zneuzivani neschopenek.
@srpen89 píše:
Ty ne, ja jo. Prici se mi zneuzivani neschopenek.
no tak jako žádného doktora netěší vypisovat PN, je to fakt fůra aadministrativy navíc…a nemyslím si, že by se rozdávaly PN na základě žádosti pacienta…
Mne tedy tu PN nabidl sam lekar. A ani by me nenapadlo rict, ze ji nechci. Predpokladam, ze vi, co dela.
@Malaga píše:
no tak jako žádného doktora netěší vypisovat PN, je to fakt fůra aadministrativy navíc…a nemyslím si, že by se rozdávaly PN na základě žádosti pacienta…
@Plavuše to bylo k tomu zneužívání PN…PN se na objednávku fakt nedávají…
A souhlasím, že dr snad ví, co dělá…
@Malaga píše:
@Plavuše to bylo k tomu zneužívání PN…PN se na objednávku fakt nedávají…
A souhlasím, že dr snad ví, co dělá…
Myslíš? Tak to ver, ze jsi uplne mimo. ![]()
@srpen89 tak to je pak odpovědnost toho lékaře…(taky jsou to jen lidi
a že je někdo lékař, ještě neznamená, že je lepší člověk).
U nás se to tak prostě nedělá. PN vystavujeme minimum, ale pokud je pro to důvod, tak jí prostě vystavíme.
@srpen89 a ty se chodíš domlouvat s lékaři na podvodném vystavování PN?
Jinak teda co bych zavedla já, je zákonná povinnost pojišťoven, zaslat svým pojištěncům každoročně výpis výkonů v papírové podobě…Byla by to sice zátěž (finanční + ekologická), ale určitě by se to těm pojišťovnám vrátilo…
@Malaga píše:
@srpen89 a ty se chodíš domlouvat s lékaři na podvodném vystavování PN?Jinak teda co bych zavedla já, je zákonná povinnost pojišťoven, zaslat svým pojištěncům každoročně výpis výkonů v papírové podobě…Byla by to sice zátěž (finanční + ekologická), ale určitě by se to těm pojišťovnám vrátilo…
Ja?
Proc myslis?
@srpen89 jen se zeptala, když o tom tolik víš a píšeš, že jsem úplně mimo…
@malaga Vim o tom fakt dost. Dost mych pacientu chodi zebrat k doktorovi o neschopenku z nejruznejsich duvodu. Delam v tom uz bezmala 30 let a takovych pacientu byly stovky. A nemusis chodit daleko. Mistni
budouci matky chodi na neschopenku nejlepe hned druhy den po soulozi, nejpozdeji hned pi objeveni 2 carek na testu.