Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Líbí se mi film THE SOCIAL NETWORK
Nevadí mi tady příspěvky nikoho, každý máme jiný názor a svůj život, který si žijeme podle sebe, ale jediné s čím nesouhlasím je to, že bez Facebooku jsem OUT. Jen protože každý nosí legíny, tak já je musím nosit taky? Bez nich jsem taky OUT? Holky některé ho máte rádi a jiné nesnášíte. Já nezastávám ani to, ani to druhé. Jen se na něj už nevrátím a je mi spíš jedno. Děti budu řešit až to nastane, zatím jsou malé, nejradši žiju tady a teď
u mě spokojenost na všech frontách. Ale jsou tu zajímavé názory a diskuze na toto téma.
@KackaDoup píše:
@Apaji nekteri lide nemaji moznost se stykat s lidmi osobne…takhle aspon nejak
Přesně tak…s některými bych se ráda viděla radši osobně než přes FB, ale nejsem milionář, abych si mohla za přáteli pravidelně zaletět a pokecat s nima.
@hanča74 píše:
@Callipo90 nemám a nikdy mít nebudu.Je to šílenost a nechápu jak si spousta lidí dává veřejně své foto a někdy i dost osobní info. Když chci s někým mluvit tak mu zavolám nebo sejdeme. Dost často kontroluji facebok dceři, je to podmínka že ho bude mít a někdy fakt žasnu co si jsou lidi schopný veřejně psát
No záleží jak k tomu přistupujete. Já osobní info poskytuji jen svým opravdovým přátelům. Nikoho cizího tam nemám, profil je uzamčený, takže vidí to jen moji přátelé. Já myslím, že je to dobrá věc, záleží ale na každém z nás, jak toho využije. A odvážné fotky si nechávám jen pro sebe ![]()
Jeste dodam, ze spousta lidi dava na FB kazdy prd a tohle fakt nemusim. stejne jako fotky deti, ja dam uz jen tak jednu fotku rocne, aby se nereklo a spousta mych znamych tam haze neco skoro denne…to me nebere a myslim, e je to i dost zneuzitelne. Radeji mene, nez vice
@KackaDoup
Aha, já si s dvěma vzdálenýma přítelkyněma píšu dlouhé maily, občas pokafráme na ICQ nebo skype. Podle toho, jak se nám to hodí. Takže já to vyřešila takto, tudíž pro mě možnosti, které mi vyhovují, jsou. Osobně mám proti FB nepřekonatelné výhrady a nezaložila bych si kvůli nikomu a ničemu. Ale to je můj osobní postoj.
Me to nechytlo, založila mi ho segra aniz bych to po ni chtěla uz před 5 lety, davno jsem zapomněla heslo (jednou jsem si ho znovu obnovila, a zas ho zapomněla). Vůbec mi to nic nerika. Se znamyma, se kteryma se bezne nevidam, si občas napíšeme mejl
jestli oni mají FB ani netusim. Nejak nemam potrebu neustálého styku s nekym, davat o sobe porad nekomu vedet a koukat co kdo… nevim no, je mi to jedno co kdo a s kym, mam svy práce dost a ještě o tom nekoho informovat ![]()
Ale syn (18 let) na FB chodi, občas mu kouknu přes rameno
, a zda se mi to v limitu
(spolužáci, kluci z fotbalu, fanclub Slavie apod
)
@Štípo píše:
No záleží jak k tomu přistupujete. Já osobní info poskytuji jen svým opravdovým přátelům. Nikoho cizího tam nemám, profil je uzamčený, takže vidí to jen moji přátelé. Já myslím, že je to dobrá věc, záleží ale na každém z nás, jak toho využije. A odvážné fotky si nechávám jen pro sebe
přesně tak. V „Přátelích“ mám pouze lidi, co znám, rodinu, bývalé spolužáky, kamarády z dětství/mládí (kteří by mi jinak dávno zmizeli z očí), kolegyně z práce, kde teď kvůli rodičáku už pár let chybím a z těch, co neznám, jen pár sice „virtuálních“, ale už se spolu bavíme třeba 10 let. Rozhodně se nepřátelím s každým a profil mám zamčený. Fotky nedávám prakticky žádné (čímž jsem pro některé spíš terčem narážek, že bych měla dávat víc), statusy nepíšu a poslední info o sobě jsem psala tuším zač. nového roku, kdy se mi narodila dcera, tak aby věděli i ti, co nevěděli že čekáme. Mám tam pár oblíbených eshopů, aby mi neutekly novinky a akce, což považuju za vyloženě praktickou záležitost. Je to každého věc, myslím že když se to ukočíruje v rozumných mezích, tak to vůbec není špatná věc.
@isp píše:
ale jediné s čím nesouhlasím je to, že bez Facebooku jsem OUT.
Souhlasim, to je pitomost, ja nevim o jedine situaci, kdy bych si pripadala nejak OUT a pak zjistila, ze mit FB, tak bych OUT nebyla ![]()
Myslim, ze uz by se to urcite nejak projevilo ![]()
@elanaa přesně tak, prostě je jen na nás kolik si toho necháme o sobě prozradit. já třeba Tel čísla, ani nic osobního krom e-mailu tam nemám ani pro přátelé. Když chcou, napíšou si o něj sami ![]()
FB jsem byla nucena založit si před pěti dny z pracovních důvodů. Nehodlám tam psát nic o sobě, nic dávat, nic sdílet, prostě NIC a používat ho skutečně pouze ke komunikaci v rámci pracovní náplně.
Když tak o tom ted uvažuju, tak ani jedna kamarádka, se kterými se stýkám v „realitě“, FB nemá, ani jejich manželé ![]()
Zajímavě se to čte, byla jsem přesvědčena, že FB má alespoň založený skoro každý, evidentně ne, což je víc než pozitivní zpráva ![]()
Mě teda ještě iritují statusy typu: Že nějaký dotyčný napíše na profil, že moc děkuje někomu za včerejší návštěvu, označí je tam a tím to končí
tohle já nechápu, pokud mám někoho předchozí den nebo večer na návštěvě a ráda je vidím, tak jim poděkuji za návštěvu když odchází osobně, ne že další den napíšu na FB, že jim děkuji
to mi přijde takové zvláštní ![]()
Já mám, ale aktivně téměř nevyužívám. Používám ho jen jako levnej chat. Mám jen profilovou fotku, aby mě mohli vyhledat dávní spolužáci atd. kdyby chtěli. Soukromí mám také na nejvyšším limitu. Četla jsem, že to celé bylo vytvořené jako sběr dat o populaci - a že tam někteří dávají dat opravdu mraky
. Syna tam nemám fotku ani jednu protože mi vadí, že nemám kontrolu nad tím, kde a jak bude použita - stáhnout si to defacto může téměř každý. Takže chráním jeho soukromí tím stylem, že o zvěřejnění svých fotek si jednou bude rozhodovat až on sám. Nejsem proti němu, chápu, že kdo v pubertě nemá FB jako by nebyl, nejsem proti ho používat, ale s patřičným školením. Nechápu fotky nahatých mimin, ultrazvuků a příspěvky ve stylu co jsem měla dnes k obědu. Ale každého věc. Jinak díky FB mi automaticky vytvořili účet na Badoo - parchanti. Jsem se zapotila než se mi to povedlo smazat.
Já mám, to přiznám, ale jsem ten sledovací typ..
fotky nedávám, kraviny nepíšu na hlavní stránku, píšu si tam s dvěma sestřenice z druhé strany republiky a kamarádkami a prohlížím si jejich fotky…
Ale musím napsat, že fakt někdy hledím co tam lidi dají, napíšou.