Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám, to přiznám, ale jsem ten sledovací typ..
fotky nedávám, kraviny nepíšu na hlavní stránku, píšu si tam s dvěma sestřenice z druhé strany republiky a kamarádkami a prohlížím si jejich fotky…
Ale musím napsat, že fakt někdy hledím co tam lidi dají, napíšou.
@Calathea
Ve filmu The Social Network divákům režisér David Fincher a scenárista Aaron Sorkin umožňují nahlédnout do okamžiků, kdy vznikal Facebook, nejrevolučnější sociální fenomén nového století, prostřednictvím odlišných pohledů hyperinteligentních mladých mužů, kteří svorně tvrdí, že právě oni byli u toho, když Facebook vznikl. Výsledkem je drama plné tvoření i destrukce, drama, které se zcela záměrně vyhýbá jediné interpretaci, ale místo toho poukazuje na rozpory v subjektivních výkladech událostí, aby tak zrcadlilo stále se měnící sociální vztahy, které jsou pro naši současnost charakteristické.
JÁ HO MÁM, ALE NĚKTERÉ LIDI NECHÁPU. Věty typu, moji Janičce je dneska jeden rok, moc tě miluju a přeju Ti jen to nejlepší. Proč to tam jako píšou? dcerka si to asi nepřečte. Ale když si dá na zeď fotku, někdo opravdu nehezkej a vypadá strašně, vždy mu napíšou" tobě to moc slušánkuje" a pak ho pomluví. Nechápu
@hanča74 Tyjo tak v 15 mi mamka kontrolovat facebook, tak pro mě skončí. Nevím, proč si někteří rodiče takovými zbytečnostmi kazí vztah se svými dětmi..
No moje 9-letá neteř si chatovala s 30-letým a on nepoznal, že si píše s malou holkou. Přišla na to ségra když ji náhodou koukla přes rameno. Takže obezřetnost co dělá moje dítě na PC je určitě na místě a sama teda nevím jak ji budu řešit, protože spolehnout se jen na je to OK matko, no nevím. Otázka kontroly PC v pubertě je dost citlivá. Projíždět FB 15-leté slečně asi není úplně to nejlepší a jestli si to v klidu nechá líbit tak buď mají s maminkou krásný a upřímný vztah a nebo má ještě jeden profil a tudíž je v klidu. Záleží na tom jaký mají vztah rodič - dítě a jak mezi nimi funguje komunikace.
@Bibušenka píše:
@hanča74 Tyjo tak v 15 mi mamka kontrolovat facebook, tak pro mě skončí. Nevím, proč si někteří rodiče takovými zbytečnostmi kazí vztah se svými dětmi..
Muzu se zeptat kolik je Ti let?
@Bibušenka Můj vztah s dcerou je na výborné úrovni. Sama mi někdy ukazuje co si tam kdo vystavuje. Já jí nikde nešmejdím, neb nemám ani heslo.Ona ví že se jí občas podívám na zeď přes jejího bráchu a normálně o tom mluvíme.
@hanča74 píše:
@Bibušenka Můj vztah s dcerou je na výborné úrovni. Sama mi někdy ukazuje co si tam kdo vystavuje. Já jí nikde nešmejdím, neb nemám ani heslo.Ona ví že se jí občas podívám na zeď přes jejího bráchu a normálně o tom mluvíme.
a víš o tom, že pro bráchu může mít určité věci skryté, takže o nich nemusíš mít ani tušení?
@hanča74 Jo tak to je jiná, já doteď mamce ukazuju „něco“ a kroutíme nad tím hlavou obě.. Já si myslela že prostě dojdeš a ukaž! ![]()
Tak aby tady nedošlo k omylu. Já svojí dceři nikde nešmejdím a už vůbec se nepřihlašuji bez jejího svolení na její profil, neb nemám ani heslo.Ona ví jaký na to mám názor a když je připojená tak občas přijdu a zeptám se jestli můžu nakouknout.Ona ví že se někdy kouknu na její zeď přes jejího bráchu. My spolu hovoříme naprosto otevřeně i o sexu, antikoncepci atd…Já věřím jí a ona mě. To jen pro ty co se podivují, že někde dceři špioním ![]()
@lucenka Jo jo to vím od něho, ona ví, že si nesmí psát s cizíma, které vůbec nezná, ale jde spíš o to, aby si nedávala někam veřejně fotky třeba jen v kalhotkách jako jsem už viděla u jejich vrstevnic. Nicméně mi slíbila, že ne, ona se i docela stydí, takže tak…
@Bibušenka To určitě ne.Zase až tak často mě to nezajímá, ale tak jednou měsíčně kouknu. Někdy dojde i sama a ukáže mi jak si tam někdo může tohle dát ![]()
@hanča74 píše:
Tak aby tady nedošlo k omylu. Já svojí dceři nikde nešmejdím a už vůbec se nepřihlašuji bez jejího svolení na její profil, neb nemám ani heslo.Ona ví jaký na to mám názor a když je připojená tak občas přijdu a zeptám se jestli můžu nakouknout.Ona ví že se někdy kouknu na její zeď přes jejího bráchu. My spolu hovoříme naprosto otevřeně i o sexu, antikoncepci atd…Já věřím jí a ona mě. To jen pro ty co se podivují, že někde dceři špioním
Rozhodně děláš dobře
když to občas vidím co si tam ty pipinky dávají, tak to není o tom, že by chtěl rodič šmírovat, protože je zvědavý, ale protože se snaží své dítě aspoň nějak chránit a mít nějaký přehled. Internet a celkově tyhle sociální sítě jsou plné šikany, úchylů a děti jsou nejsnadnějším terčem, hlavně děvčata. Ty se rády vystavují jako prodejné laciné štětky.
@hanča74 jsem na tom úplně stejně a mám stejný názor
Taky dceři nešmejdím, vztah máme super, někdy nakouknu ptám se zajímám se. Někdy je to síla co tam její kamarádky jsou schopny dát ![]()
@-Azzurra- jo je to tak, nedávno mi ukazovala fotku její spolužačky. Mě málem trefilo. Holka leží na gauči jen ve spoďárách a ruku má v kalhotchách. To je taková holčina co má všechno, dokonce si do školy nechává vozit pizzu.
No její facebok je velice zajímavý a její matka jí tam dává palec nahoru ![]()