Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Halibar mé soukromí nikdo z fotek nevyčte, tím jsem si jistá. Může si udělat nějaký obrázek, představu…a to mi je fuk.
Ale já jsem tak otevřený člověk, že co nevyfotím, tak při první příležitosti vykecám
Mě to prostě v určitých věcech pomáhá…každej máme nějakou svou úchylku že ![]()
FB jsem založila asi před rokem a jsem spokojená. využívám na komunikaci s přáteli, jsem v různých skupinách, mám přehled o dění v regionu a městě. Používám i pracovně, někdy místo telefonování, mailu. Hodně tam seženu věcí, kontaktů a naopak prodávám v bazárcích. Fotky tam mám decentní a málo. Asi mám rozumné přátele, protože kraviny mi tam nechodí. Někdy to mám jako krátký relax mezi činnostmi, asi jako pauza na cigáro, ale bez nikotinu.
Za mě souhlasím s dobrý sluha, špatný pán.
@martinka242 Prosím tě a jak jde účet smazat natrvalo, kde jsi to našla, že ho vyloženě smáznou? To slyším poprvé.
@RyBANA píše:
Ono když to vezmu kolem a kolem, jestli má někdo představu, že mít fotky jen tak v počítači a nedávat je na sociální sítě, je nějak extra bezpečné. Tak je pro mě dost naivní. Asi ta možnost zneužití bude nižší, ale pořád tam je
Přesně tak. Kdyby někdo chtěl, i do počítače se v pohodě dostane. Otázkou spíš je - proč by se měl někdo pídit zrovna po našich fotkách, že. ![]()
Já zastávám názor nedávat tam nic, u čeho by člověku vadilo, kdyby si to někdo vytiskl a vylepil po venku, když to přeženu. A nepsát tam nic takového, jasně.
Pak není potřeba bát se zneužití. Když tam není nic, co by zneužít šlo. ![]()
@rejžička píše:
@martinka242 Prosím tě a jak jde účet smazat natrvalo, kde jsi to našla, že ho vyloženě smáznou? To slyším poprvé.
To staci kdyz to napises do vyhledavace. Trvale odstraneni Facebooku a tam vyjedou stranky ktere ti pomuzou smazat ucet. Nasmerujou te na Odkaz kde se ucet smaze na trvalo.Na facebooku se to ani neda poradne najit.Ale pres ten odkaz se dostanes hned k fazi odstraneni…Nemyslim docasne odhlaseni! Ale opravdu odstraneni.
@hanča74 píše:
@Alušáček já ji nekontroluji s kým si co píše ale spíš kouknu jestli tam nemá fotky nahoře beza podobný věci a většinou se kouknu s FB syna neb ho má v přátelích
Já ti nevím. Kdyby mi bylo 15 let a chtěla bych si dát fotky nahoře bez na FB, tak bych svýmu bráchovi blokla k těm fotkám přístup, i když bych ho měla v přátelích. To co si dává člověk na FB poznáš jen přímo z jeho profilu. Jakýkoliv přítel, či bratr, může být ve sledování profilu dost omezen – aniž by o tom věděl.
FB nemám, manžel taky ne…všeobecně jsem proti sociálním sítím tohoto megalománského typu. Snad bude mít moje dítě rozum a odolá tlaku společnosti. Možností ke komunikaci je v dnešní době přece tolik…
Žije se nám dobře a nechybí nám to - kdo nám chce něco sdělit nebo nás někam pozvat atd., ten to udělá jiným způsobem. Jsem ale mezi svými vrstevníky trochu za exota. ![]()
Já FB nemám a nechci. mám kamarádek, že to spočítám na jedné ruce, a raději se vidíme nebo voláme. psát si s nima nepotřebuji, mám ráda živý kontakt. a že nevím co děje s mými spolužáky a lidmi kolem mě, které ani pořádně neznám…tak to je mi srdečně jedno:-)
jsem a budu stará škola.
Mě nejvíc bere jak si manželé žijící ve spol. domácnosti píšou na zeď Fb vzkazy. Třeba švagrová, která je doma napíše na zeď švagrovi vzkaz, že ho strašně miluje a blá blá blá, pak se odhlásí, príhlásí se švagr a na ten vzkaz jí odepíše
Fakt tupci. Mám pocit, že když něco není na Fb, tak to ani není pravda ![]()
@Halibar líbí se mi Tvé názory
Co ještě dodám je to, že mě vážně nezajímají fotky bývalých spolužáků, kdo kde byl na dovolené, kolik má dětí, jak to u něj doma vypadá, kde pracuje a tak. Mě je to fuk, na pokec se mi zdá emimino fajn, jsem tu chvilku a jinak to jistí kámošky a rodina, ale osobně, to je větší legrace ![]()
Já jsem spíš takový střed, všeho s mírou.. Ani tenFB neni špatný, ale fakt záleží jak se kdo k tomu postaví..
Ale tam mě to spíš přijde, že se každý vychloubá. proto se tam píše každý prd.. Jednou manžel taky chtěl dát tam fotky z dovolené, tak dostal čočku, že nepotřebuju, aby ne m ě hleděla celá republika. ![]()
@Halibar píše:
Ja si nemusim vystavovat „selfie“ kazdy den, nebo fotky svych deti, jakekoliv, na internet, kdyz uz to das jednou na net, uz to tam zustane a muzes to smazat jak chces. Kdyz chci ukazat fotky ze svatby, poslu je v mailu, jako v „praveku“, az se mi narodi dite, nebudu ho prece chudaka strkat na net… A uzamcene skupiny funguji jen tak na oko, oni to mozna vidi jen pribuzni ze Slovenska, ale v „kybersvete“ uz je to navzdycky…
naprosto s tebou souhlasím ![]()
@hanča74 píše:
@Callipo90 nemám a nikdy mít nebudu.Je to šílenost a nechápu jak si spousta lidí dává veřejně své foto a někdy i dost osobní info. Když chci s někým mluvit tak mu zavolám nebo sejdeme. Dost často kontroluji facebok dceři, je to podmínka že ho bude mít a někdy fakt žasnu co si jsou lidi schopný veřejně psát