Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tak 15tileté holky na FB dělají různé hnusárny a, vím, že se tomu nejspíš nevyhnu, ale doufám, že můj syn mít FB nebude, až přijde do puberty ![]()
@cica píše:
JÁ HO MÁM, ALE NĚKTERÉ LIDI NECHÁPU. Věty typu, moji Janičce je dneska jeden rok, moc tě miluju a přeju Ti jen to nejlepší. Proč to tam jako píšou? dcerka si to asi nepřečte. Ale když si dá na zeď fotku, někdo opravdu nehezkej a vypadá strašně, vždy mu napíšou" tobě to moc slušánkuje" a pak ho pomluví. Nechápu
Jo, to taky miluju!
a taky nechápu
Ahoj, já jsem FB měla, ale zrušila… štvali mě příspěvky typu „teď jsem na pivečku tam a tam“,já fakt nepotřebuju vědět, co dělá spolužák ze základky právě dnes. Moje sestra si chtěla neustále chatovat, mě to nebavilo, sedět a psát si…a ještě jsem byla úplně nemožná kvůli tomu, že jsem tam nedávala fotky
atd atd. Takže za mě: pokud se na FB prezentuje někdo známý nebo nějaký výrobek, firma…to ještě pochopím. Ale 15-ti letý polonahý blbky s našpulenou pusou a jim podobní nikdy nepochopím!
Já mám fb už hodně let a jsem na něm dost aktivní. Stejně jako na fórech, která mě zrovna baví a na netu celkově.
Podle mě je to hodně dobrá věc - jste v kontaktu s lidmi, kteří bydlí v zahraničí a v podstatě i s těmi, se kterými se jinak nemáte moc šanci potkat, pokecat, bydlí jinde nebo by v reálu ani skoro nebylo o čem. Zní to jako hloupost, ale není. ![]()
Já si takhle porozuměla už s víc spolužáky, se kterými by mě jinak nikdy nenapadlo zajít na kafe, nenapadlo by mě, že si máme co říct. Za mě fb je fajn, člověk tak získá „nové“ přátele.
Ale je to na každém a halvně na tom, jak si ho nastavíte a koho všechno si přidáte do přátel. Já jsem tuším nikdy neměla přes 80 přátel, když je někdo neaktivní nebo už si není co říct, smažu si ho.
Nechápu lidi, co si tam narvou 400, 2000 přátel (znám takové). Jako jejich věc, asi jim dělá dobře, že můžou šmírovat. Jenže vtip je v tom, ž potom vám to už ani nehází nejnovější příspěvky nebo je jich naopak tolik, že byste to pročítali celý den a k těm, co vás zajímají, se stejně neprokoušete.
Ale je fakt, že v posledním týdnu možná měsíci hodně uvažuju, že fb pojmu jinak - ne jako osobní profil, ale prostě internet. Smažu alba s fotkami malé (mám tam maximálně 40 fotek, takže stejně nic moc na poměry fb
) a přidám si i lidi, kteří mi nejsou tak blízcí. Prostě takový poloveřejný profil pro lidi, které znám a zajímá mě, co je u nich nového.
Já osobně se ve svém profilu bojím jenom o ty fotky malé, ono člověk nikdy neví, kdo je komu dá a co s nimi bude - a to mi sakra vadí! Blbosti o tom, co jsem měla k obědu, tam stejně nepíšu. Spíš sleduju oblíbené stránky a sdílím a komentuju odkazy, co mě zaujmou - zprávy apod.
@Apaji jsem mimooblast ze ktere jsem vysla, takhle aspon vidim sve mesto a vidim sve lidi z nej…co nechci nectu co nechci nevidim..taky pouzivam k bajecnym revceptum, ktere jinde nenajdu.Chce to znat tu spravnou miru, jako u vseho, Nic neni cernobile.
Mam facebook na falesny jmeno. Kvuli komunikaci, mam tam i par lidi co to.tu zabalili. A messenger a talk pouzivam na zpravy a vlastne i na volani. Jinak na fb nedavam zadne fotky, pouze do uzavrenych skupin. Spis sleduju ostatni. Jo a nelikuju, prijde mi to ujety.
@rejžička ja se odstehovala do zahranici a Facebook si zrusila. Se spoluzaky jsem v kontaktu na spoluzaci.cz, mam e-mail, Skype a na mobilu Whatsapp… a pravi pratele se ozvou vzdy, diky tomu, ze jsem si smazala FB, jsem zjistila, dko je kamarad a kdo ne. K tomu, abych byla v kontaktu s lidmi, nepotrebuju Facebook. Driv byl dobry a opravdu byl hlavne o te komunikaci, ale ted sel do kytek.
A navic jak slysim nekoho jak mi rika ON ME STOUCHL, MAM HO TAKY STOUCHNOUT?
To uz se lidi neumi bavit jinak, nez jestli nekdo nekoho stouchl, jestli nekdo dal lajk k fotce neo statusu, jestli nekdo videl novou fotku toho a tamte? Prijde mi to strasne detinske ![]()
@Halibar Já nešťouchám, nejsem puberťačka.
S těmi pravými přáteli naprosto souhlasím.
Nicméně člověk si spíš najde čas okomentovat něco na netu než se denně vybavovat po telefonu, na fb je kontakt prostě častějí. Tedy pokud tam ti lidé jsou. ![]()
Na spolužácích u nás nikdo není.. Kdyby ano, možná není potřeba sdružovat se na fb.
FB mám už 3 roky, a jsem za něj ráda. Je pravda, že u něj v poslední době sedím dost často-prohlížím si fotky mých přátel z dovolené a sama jich hodně nahrávám, ale jsem s ním spokojená. Nejvíce mě vytáčí, když mi pořád někdo posílá nějaké pozvánky ![]()
@Dawnie píše:
FB mám už 3 roky, a jsem za něj ráda. Je pravda, že u něj v poslední době sedím dost často-prohlížím si fotky mých přátel z dovolené a sama jich hodně nahrávám, ale jsem s ním spokojená. Nejvíce mě vytáčí, když mi pořád někdo posílá nějaké pozvánky
Pozvánky jsem už vzdala, sice dáš blokovat, ale další den tam vyjede dalších 10 jiných pozvánek na hry a jiný blbosti. Facebook má své výhody, ale i nevýhody. Mě osobně občas přijde, že spoustu lidí tam dává fotky a různý statusy o tom jak se mají krásně aby to dali na obdiv ostatním, přitom zákulisí je trošku jiné. Tohle mi hrozně vadí, to pokrytectví těch lidí
.
Jéé to mi při pomíná, že jsem nedávno o FB četla článek. Že admini - nebo někdo takový vytvořil dvě skupinky lidí, kdy jedné skupince pouštěl tuším týden na zeď jenom pozitivní zprávy od přátel a té druhé zase jenom negativní. Pak sledoval jejich vlastní aktivitu a zkoumal jak se to odrazilo na jejich vlastní náladě. Co si pamatuju tak se to významně odrazilo na jejich vlstních náladách. Samozřejmě ti testovaní o žádném testu nic nevěděli. To jen jako info jak si správci sítí s námi můžou hezky hrát ![]()
Mam Fb účet, ze zacatku jsem tam davala hodne fotek deti, statusy..pak me osvitil duch svatý..a fotky smazala, profil zamcela, tak at jej vidi pouze pratele, ‚pratele‘ promazala..ne, kazdy musi vedet, kde jsem, s kym jsem a co delam..coz nněkteří pisi co chvile..:-o
ted jsem ve skupinkach..fotky moc nedavam..sdilim, kdyz nekdo nekoho, neco hleda..
@hanča74 píše:
@Callipo90 nemám a nikdy mít nebudu.Je to šílenost a nechápu jak si spousta lidí dává veřejně své foto a někdy i dost osobní info. Když chci s někým mluvit tak mu zavolám nebo sejdeme. Dost často kontroluji facebok dceři, je to podmínka že ho bude mít a někdy fakt žasnu co si jsou lidi schopný veřejně psát
Moje řeč, ďábelský výmysl.