Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janitka Fyzické násilí (do toho počítám i facky) do vztahu fakt nepatří, bez ohledu na důvody. Útočník nikdy není v právu…
@Anonymní píše:
Ahoj, kdyz date muzi facku a on vam to vrati tak to beru jako 1:1 ale jak to brat kdyz date chlapovi jenom opravdu hodne malou facku a on vam za to da dve poradny rany do hlavy?
Ze je to blbec - mel te vyhodit a ne mlátit, to si fakt nepomohl ![]()
@Janitka píše:
Otazka je za co padla prvni facka? Nevera? Pak jsi v pravu a on by se te nemel ani dotknout…hozeny ponozky na zemi u postele? pak byla reakce v poradku… zalezi na situaci… ale celkove myslim ze facky do vztahu nepatri
No to snad nemyslíš vážně?
![]()
@Janitka píše:
Otazka je za co padla prvni facka? Nevera? Pak jsi v pravu a on by se te nemel ani dotknout…hozeny ponozky na zemi u postele? pak byla reakce v poradku… zalezi na situaci… ale celkove myslim ze facky do vztahu nepatri
Jen tak mezi námi: kdyby zahnula ona a on jí za to vrazil, taky bys cítila, že je on v právu?
Facky mi přijdou pochopitelný u děcek na pískovišti, které si navzájem kradou lopatičky, a i tam obvykle maminky zasáhnou a vysvětlí, že takhle se konflikty neřeší. Mezi dospělými lidmi, partnery je to naprosto neadekvátní reakce. Nic to neřeší, jen přilévá oleje do ohně, i ten, kdo je podle tebe „v právu“, se tím snižuje a ponižující je to pro oba.
Do plastické trhaviny taky jen dodáš malý elektrický náboj a roznese tě do okolí. Tomu se říká akce a reakce anebo taky pouhý instinkt.
@Anonymní píše:
Ahoj, kdyz date muzi facku a on vam to vrati tak to beru jako 1:1 ale jak to brat kdyz date chlapovi jenom opravdu hodne malou facku a on vam za to da dve poradny rany do hlavy?
Svůj k svému, nemáte si co vyčítat
Facky do vztahu nepatří a je jedno, kdo si začal, kdo dal víc nebo míň ![]()
@Anonymní píše:
jste pitomci, co na to říct.. nikdy jsem chlapovi facku nedala
když mi naštve, zapálim si ![]()
Neuznávám absolutně jakékoliv násilí, a už vůbec ne ve vztahu. Je to nedůstojné. Dospělí lidé by se měli ovládat v každé situaci. Fackování je už opravdu to poslední. ![]()
Abych pravdu rekla, a pustte se do me jak chcete, facka za neveru napr.pri pristizeni mi prijde sice do vztahu nepatrici, lec bohuzel adekvatni reakci jedince(at zeny ci muze) na danou situaci. Osobne nemam zkusenost ani se sprostymi nadavkami, nikdy jsme se netitulovali sproste, ani doma sproste nemluvime.ani kdyz nadavame na neco jineho.ani se nehadame. proto kdyz si predstavim, ze bych nekdy prisla domu a nasla zde jinou zenu, nerucila bych za svoje reakce..a myslim ze muj protejsek to citi uplne stejne… bohuzel to tak citim a klidne mi za to vynadejte, ze jsem kdovico. Je to muj nazor.
Nevera do vztahu taky nepatri. Facky taky ne. Kdyz uz je ve vztahu jedno, muze bejt reakci na to to druhy, stejne je to pak posr.nym navrch a vztah nevydzi…Lituju lidi, kteri se do takove situace dostanou…
@Janitka píše:
Abych pravdu rekla, a pustte se do me jak chcete, facka za neveru napr.pri pristizeni mi prijde sice do vztahu nepatrici, lec bohuzel adekvatni reakci jedince(at zeny ci muze) na danou situaci. Osobne nemam zkusenost ani se sprostymi nadavkami, nikdy jsme se netitulovali sproste, ani doma sproste nemluvime.ani kdyz nadavame na neco jineho.ani se nehadame. proto kdyz si predstavim, ze bych nekdy prisla domu a nasla zde jinou zenu, nerucila bych za svoje reakce..a myslim ze muj protejsek to citi uplne stejne… bohuzel to tak citim a klidne mi za to vynadejte, ze jsem kdovico. Je to muj nazor.
Nevera do vztahu taky nepatri. Facky taky ne. Kdyz uz je ve vztahu jedno, muze bejt reakci na to to druhy, stejne je to pak posr.nym navrch a vztah nevydzi…Lituju lidi, kteri se do takove situace dostanou…
Jestli to máš takhle, tak proč jenom facka? Rovnou vem samopal a zkrop je oba ![]()
Facky do vztahu nepatří… ale v posteli si naplácejte jak chcete
![]()
@Janitka Nevěra je na rozdíl od fyzického napadení sice morální poklesek, ale ne trestný čin (nebo minimálně přestupek). To fakt nemůžeš srovnávat.
@Anonymní píše:
Ahoj,
kdyby ste pri hadce s partnerem,nemu dala prvni facku a on vam ji vratil,brala by ste to jako reflex,nebo tak,ze vas uhodil a zensky se fackovat nesmi?Cetla sem o tom na netu clanek,tak me zajima,jak by ste to braly vy,diky.
tak že si nemáte co vyčítat ![]()