Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
postupne silnuci ovulacny test nic neznamena.
bud je pozitivny, alebo nie je pozitivny.
pozitivny je, ked je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna.
Ta druhá čárka tam často bývá, v příbaláku se o tom dočteš všechno, co potřebuješ. Jinak v moči se ten hormon prý nachází pořád, akorát pokaždé v jiném množství (při tom nejvyšším, kdy máš čárku výraznou stejně jako kontrolní, dochází k ovulaci). Takhle jsem to pochopila já. Takže dokud nebude stejně silná nebo silnější, tak k ovulaci nedošlo a pozitivní tedy není. Takže s tím utz by to pak souhlasilo
Dál jsi testovala? Myslím 17DC a dále? Jestli potom pozitivní byl?
To nevadí, že je hezky vidět, to pozitivní není. Správně bys měla testovat každý den ve stejnou dobu. Já když jsem to zkoušela, tak jsem např. dopoledne měla test pozitivní a navečer už byla slabší, takže vlastně kdybych byla normálně v práci, byl víkend, tak to prošvihnu. Takže těch 5 dní ti nic říct nemusí. Když pohledáš v diskuzích o ovu, tak se tam dočteš skoro všechno, je jich tady spousta
Přeju Ti, ať se ti brzy zadaří ![]()
Tak já mívám dva až tři dny před pozitivním testem druhou čárku, ale slabší, intenzita se opravdu stupňuje až je testovací čárka silnější, další den už zase slabší, mimo tyto dny test pouze s kontrolní čárkou, takže podle mě ty testy opravdu zachycují vzrůstající koncentraci LH.
Anonymní a kolikátý den jsi byla na utz? Nebyl ani malý folikul? Je možné, že už bylo třeba po ovulaci a pozitivní testík jsi prostě prošvihla, u někoho je ten vzestup zaznamenatelný opravdu jen několik hodin.
@pingvin nemozes predsa vyvodit vseobecny zaver na zaklade vlastneho pozorovania. ![]()
LH vobec nemusi rast postupne, kludne to moze byt narazovo. je pekne, ze to je u Teba postupne, ale to si skor vynimka ![]()
@Anonymní píše:
Holky je tohle ovulace? Jsem 16 dc a pobolívá mě podbřišek ale teplotu neměřím jen jsem zkusila ovu testjsem v tom začátečník
Není, čárka je slabší. Musí být stejně silná. Buď teprve přijde a nebo už byla.
@Anonymní píše:
Holky je tohle ovulace? Jsem 16 dc a pobolívá mě podbřišek ale teplotu neměřím jen jsem zkusila ovu testjsem v tom začátečník
ten je negativní.
pozitivní vypadá takto
ps: jinak mám doma ještě 14 ovulačních testů wondfo. tak kdyby jste měla některá zájem tak za 170 všechny pošlu v obálce ![]()
@Anonymní píše:
tak to doufám, že se takového taky jednou dočkámale zkusím zítra dopoledne zda nezesílila
díky
jojo chce to zkoušet.
vždycky jsem si to nechala vyhodnotit na Ovu kalkulačce a pak jsem začala testovat o 4 dny dříve.
kalkulačka je tu:
http://www.naseporodnice.cz/…odne-dny.php?
Na ty kalkulačky pozor, jsou podle mě k ničemu. U každého je to jinak a mně to teda nevychází nikdy. Obecně se má začít testovat cca 10. den od začátku MS. To bys ovulaci neměla prošvihnout.
@Pomka
no vidíš a mě to vyšlo vždycky. je pravda, že jsem měla po vysazeni antikoncepce ukázkou MS, jen jednou se mi zpozdila o 1 den.
@szusza píše:
@Pomka
no vidíš a mě to vyšlo vždycky. je pravda, že jsem měla po vysazeni antikoncepce ukázkou MS, jen jednou se mi zpozdila o 1 den.
Jo jo, to je takový ideál, vlastně máš „ukázkový“ cyklus. Já mám cyklus cca 26-29 dní. Co se týká ovu, testuju jen ze zvědavosti, zda k ní dochází (po vynechání antiko) a občas ji za celý cyklus nevychytám (možná nemám
). Pak třeba 13. den, pak 16. den. Takže fakt ty kalkulačky jsou hodně orientační.
no jasný, je to o tělu. A jak říkáš, někdo má ovulku 1× za 2-3 měsíce a někdo na hodinu přesně. Ale stejně nám dalo celkem zabrat něž se zadařilo ![]()
@szusza píše:
@Pomkano jasný, je to o tělu. A jak říkáš, někdo má ovulku 1× za 2-3 měsíce a někdo na hodinu přesně. Ale stejně nám dalo celkem zabrat něž se zadařilo
Hlavně, že zadařilo
Mimochodem gratuluji
Ohraná písnička, ale mám dojem, že čím míň to člověk řeší, tím lépe ![]()
@Pomka
no my jsme už byly objednaní na spermiogram a už jsme tam nedošli
asi je to fakt o hlavě