Falešně pozitivní ovulační test?

17359
17.5.12 14:58

postupne silnuci ovulacny test nic neznamena.
bud je pozitivny, alebo nie je pozitivny.
pozitivny je, ked je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
17.5.12 15:22

přesně, neměla jsi pozitivní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.5.12 16:26

Ta druhá čárka tam často bývá, v příbaláku se o tom dočteš všechno, co potřebuješ. Jinak v moči se ten hormon prý nachází pořád, akorát pokaždé v jiném množství (při tom nejvyšším, kdy máš čárku výraznou stejně jako kontrolní, dochází k ovulaci). Takhle jsem to pochopila já. Takže dokud nebude stejně silná nebo silnější, tak k ovulaci nedošlo a pozitivní tedy není. Takže s tím utz by to pak souhlasilo ;) Dál jsi testovala? Myslím 17DC a dále? Jestli potom pozitivní byl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.5.12 16:47

To nevadí, že je hezky vidět, to pozitivní není. Správně bys měla testovat každý den ve stejnou dobu. Já když jsem to zkoušela, tak jsem např. dopoledne měla test pozitivní a navečer už byla slabší, takže vlastně kdybych byla normálně v práci, byl víkend, tak to prošvihnu. Takže těch 5 dní ti nic říct nemusí. Když pohledáš v diskuzích o ovu, tak se tam dočteš skoro všechno, je jich tady spousta :) Přeju Ti, ať se ti brzy zadaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
18.5.12 12:42

Tak já mívám dva až tři dny před pozitivním testem druhou čárku, ale slabší, intenzita se opravdu stupňuje až je testovací čárka silnější, další den už zase slabší, mimo tyto dny test pouze s kontrolní čárkou, takže podle mě ty testy opravdu zachycují vzrůstající koncentraci LH.
Anonymní a kolikátý den jsi byla na utz? Nebyl ani malý folikul? Je možné, že už bylo třeba po ovulaci a pozitivní testík jsi prostě prošvihla, u někoho je ten vzestup zaznamenatelný opravdu jen několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.5.12 18:56

@pingvin nemozes predsa vyvodit vseobecny zaver na zaklade vlastneho pozorovania. :nevim:

LH vobec nemusi rast postupne, kludne to moze byt narazovo. je pekne, ze to je u Teba postupne, ale to si skor vynimka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.5.12 17:57
@Anonymní píše:
Holky je tohle ovulace? Jsem 16 dc a pobolívá mě podbřišek ale teplotu neměřím jen jsem zkusila ovu test :roll: jsem v tom začátečník :|

Není, čárka je slabší. Musí být stejně silná. Buď teprve přijde a nebo už byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.5.12 18:33
@Anonymní píše:
Holky je tohle ovulace? Jsem 16 dc a pobolívá mě podbřišek ale teplotu neměřím jen jsem zkusila ovu test :roll: jsem v tom začátečník :|

ten je negativní.

pozitivní vypadá takto

ps: jinak mám doma ještě 14 ovulačních testů wondfo. tak kdyby jste měla některá zájem tak za 170 všechny pošlu v obálce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.5.12 19:42
@Anonymní píše:
tak to doufám, že se takového taky jednou dočkám :hug: ale zkusím zítra dopoledne zda nezesílila :think: díky :pankac:

jojo chce to zkoušet.
vždycky jsem si to nechala vyhodnotit na Ovu kalkulačce a pak jsem začala testovat o 4 dny dříve.
kalkulačka je tu:
 http://www.naseporodnice.cz/…odne-dny.php?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.5.12 19:44

Na ty kalkulačky pozor, jsou podle mě k ničemu. U každého je to jinak a mně to teda nevychází nikdy. Obecně se má začít testovat cca 10. den od začátku MS. To bys ovulaci neměla prošvihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.5.12 19:45

@Pomka
no vidíš a mě to vyšlo vždycky. je pravda, že jsem měla po vysazeni antikoncepce ukázkou MS, jen jednou se mi zpozdila o 1 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.5.12 19:48
@szusza píše:
@Pomka
no vidíš a mě to vyšlo vždycky. je pravda, že jsem měla po vysazeni antikoncepce ukázkou MS, jen jednou se mi zpozdila o 1 den.

Jo jo, to je takový ideál, vlastně máš „ukázkový“ cyklus. Já mám cyklus cca 26-29 dní. Co se týká ovu, testuju jen ze zvědavosti, zda k ní dochází (po vynechání antiko) a občas ji za celý cyklus nevychytám (možná nemám :?: ). Pak třeba 13. den, pak 16. den. Takže fakt ty kalkulačky jsou hodně orientační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.5.12 19:50

@Pomka

no jasný, je to o tělu. A jak říkáš, někdo má ovulku 1× za 2-3 měsíce a někdo na hodinu přesně. Ale stejně nám dalo celkem zabrat něž se zadařilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.5.12 19:54
@szusza píše:
@Pomkano jasný, je to o tělu. A jak říkáš, někdo má ovulku 1× za 2-3 měsíce a někdo na hodinu přesně. Ale stejně nám dalo celkem zabrat něž se zadařilo ;)

Hlavně, že zadařilo :) Mimochodem gratuluji :kytka: Ohraná písnička, ale mám dojem, že čím míň to člověk řeší, tím lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
21.5.12 20:00

@Pomka
no my jsme už byly objednaní na spermiogram a už jsme tam nedošli :D asi je to fakt o hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí