Fantasy příběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
192
14.1.14 13:10

Hraničářův učen, Bratrstvo od Flanagena. Pak taky Kroniky světakraje, celá série Podzemí. Ti dračí jezdci (Eragon, Eldest,…) taky výborný. Teď se syn začetl do trilogie Hlavodé hry Tedy Hunger Games. Děsně ho to chytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.1.14 13:16
@Oter píše:
Za mě doporučuju Eragona a navazující díly nebo pak od T. Pratchetta, ale to není tak výpravné.

Pratchetta miluju, ale mám pocit že je spíš pro starší než pro děti, aby pochopili ten fantastický smysl pro humor.
Taky mě napadla ještě Nadace, taky je toho několik dílů, je to už teda starší, ale výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
14.1.14 13:18

@Mysanda - asi jak která díla. Já jsem jako dospívající milovala od něj třeba díla s Mrakoplašem. Čím jsem starší, tím se oblíbenci mění (třeba mám čím dál víc ráda Smrtě). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
14.1.14 13:26

@Oter Tak Smrť je nepřekonatelný. U mě vede spolu s Mrakoplašem. Ale od puberty mi docela dlouho trvalo se k Zeměploše dopracovat, člověk musí získat jakýsi „nadhled“, aby si ji opravdu užil. Já ty knihy furt odkládala a až napočtvrté se do toho zažrala a už nepřestala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
14.1.14 13:26
@Oter píše:
@Mysanda - asi jak která díla. Já jsem jako dospívající milovala od něj třeba díla s Mrakoplašem. Čím jsem starší, tím se oblíbenci mění (třeba mám čím dál víc ráda Smrtě). :lol:

Já SMRTĚ a Bábi Zlopočasnou :mrgreen: K Pratchettovi jsem se dostala nedávno, ale už jsem zhltla všechno co bylo místní knihovně. Syn to zatím moc nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
14.1.14 13:27

Nečetla jsem celou diskusi, ale třeba tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela - 1.díl se jmenuje Čarodej, dílů je celkem asi 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.1.14 13:41

T. Williams: Trun z dracich kosti, dalsi dily se jmenujou jinak. Pak neco, co je na pomezi fantasy a sci-fi Jinozeme, nebo Stinove pomezi, Valka kvetin.
R. Holdstock: Les mytag a dalsi, ale to je takovy temnejsi.
A. Sage: Magyk. P. Hoffmann: Leva ruka bozi, Ctyri posledni veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
14.1.14 14:18

Tak pokud chceš něco jako Harry Potter, zkus sérii Sedmý smysl od Ilky Pacovské. Je to teda spíš pro děti, ale zrovna to louskám taky a čte se to hezky. Jen teda těch paralel s HP je tam na mě až moc, být já autorkou, vůbec bych si s tím netroufala vylézt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 11:32
@crazymisha píše:
Ahoj
Sháním nějakou knížku podobnou knize Harry Potter, či Pán prstenů. A aby se to líbilo i dospělým. Poradíte někdo? Děkuju.

Narnia, Hladové hry, Kushielova trilogie,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 11:34
@Ronnie píše:
Tak pokud chceš něco jako Harry Potter, zkus sérii Sedmý smysl od Ilky Pacovské. Je to teda spíš pro děti, ale zrovna to louskám taky a čte se to hezky. Jen teda těch paralel s HP je tam na mě až moc, být já autorkou, vůbec bych si s tím netroufala vylézt. :mrgreen:

Může zkusit i Erillian od Terezy Janišové - i když je to spíš pro puberťačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
16.1.14 11:35
@crazymisha píše:
Ahoj
Sháním nějakou knížku podobnou knize Harry Potter, či Pán prstenů. A aby se to líbilo i dospělým. Poradíte někdo? Děkuju.

Mediátor

• Citovat
  • Upravit
890
17.1.14 17:00

Děkuju za rady. Já osobně jsem si právě zamilovala Čarodějky na cestách od Pracheta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.1.14 22:11

Ahoj když se tady bavíte o fantasy tak nemá tady někdo knihu Říše temnot -Tajemný anděl od L. J.Smith? Moc bych vám byla vděčná. Prosím odpovídejte do SZ (soukromích zpráv). Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.17 16:14

Tohle je spíš podobné Smívání, ale mohlo by se líbit…
 https://eshop.librix.eu/…/1078/kridla

• Citovat
  • Upravit
474
10.5.17 13:18

Mám teď dočtená Křídla, co napsala Gabriela Rinth. Spíš podobné Stmívání, ale odpočinkové a bavilo.
https://eshop.librix.eu/…/1078/kridla
 https://www.alza.cz/…d4725838.htm?o=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí