FB - zavirovaná videa se zkratkou byt.li

1907
21.7.14 20:51

FB-zavirovane videa se skratkou byt.li

Dobry vecer, nekdy pred tydnem jsem ja hloupa otevrela odkaz tvarici se jako osobni video jednoho znameho.Nic se nedelo.Pak jsem zjistila, ze v tom jsou pry viry a nyni mym pratelum chodi zpravy s odkazem na moje video. Samozrejem ja o nicem nevim. Nevite co s tim? Jak se toho pripadnyho viru zbavit???Bojim se ze mi nejaky hacker ukradne fotky dcery.Sice na nich neni naha, ale i tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
21.7.14 20:56

Dej to odborníkovi, hromada mých přátel to má taky. Neotevřela jsem naštěstí nic.
Sama bych se do toho nepouštěla - dej to nějakému IT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
21.7.14 20:59

Ano, taky jsem se s tím setkala.. Mému známému na profilu vyskočilo video, kde bylo označeno spoustu našich společných kamarádů.. je to ono? Také jsem to neotvírala, hned pod to do komentáře napsal, že je to spam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.7.14 21:00
@Lejaa píše:
Ano, taky jsem se s tím setkala.. Mému známému na profilu vyskočilo video, kde bylo označeno spoustu našich společných kamarádů.. je to ono? Také jsem to neotvírala, hned pod to do komentáře napsal, že je to spam..

jo jo, to je přesně ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.14 21:03

Chodi jim to do zprav jestlii na zed nevim, ale ja otevrela prave takove video kde jsem byla oznacena s dalsimi spolecnymi prateli :-(
Neznam zadneho IT a na firmu nemam penize aby mi projeli pc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.7.14 21:05
@alexxa píše:
Chodi jim to do zprav jestlii na zed nevim, ale ja otevrela prave takove video kde jsem byla oznacena s dalsimi spolecnymi prateli :-(
Neznam zadneho IT a na firmu nemam penize aby mi projeli pc :,(

sama to neodstraníš, takže leda našetřit na firmu. Když už to tam je tak s tím nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.14 21:06
@Aletheia píše:
sama to neodstraníš, takže leda našetřit na firmu. Když už to tam je tak s tím nic neuděláš.

myslis, ze mi to muze ukrast fotky ditete? kolik to asi stoji od firmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.7.14 21:11

Myslím si že ne, ale to těžko říct jak moc mají přístup k PC.

Stojí to cca kolem 500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.7.14 21:21

Jestli máš legální systém, pak je nejlepší volba fórum VIRY.CZ, tam to zvládnou (mají toho dost, může to nějakou dobu trvat). Jestli ne, nepomůžou.

Můžeš použít některý online antivirus, třeba ESET http://www.eset.com/…ine-scanner/

Nebo třeba MBAM (instaluje se) https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.14 21:28

@Mikalu system nevim pocitac je pritelovo a ma v nem AVG antivirus, ale podle toho, co jsem pochopila bych rekla, ze ho tu ma jen na ozdobu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.7.14 21:34

Tak to tam zkus, pokud se jim nebude něco líbit, maximálně odmítnou pomoc. Možná doporučí místo AVG jiný antivirus (Avast), nemají ho moc rádi. Je fakt, že nepatří mezi úplnou špičku, ale zase tak špatný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.14 21:37

@Mikalu a co kdyz zjisti, ze ma nelegalni system? tak bude mit problemy navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.7.14 21:40

Ale nebude, napíšou že podle pravidel jejich fóra nelze pomoct a tím to hasne.
Odkaz je tady: http://forum.viry.cz/viewforum.php?…

V oranžovém rámečku je postup, jak začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.14 21:57

@Mikalu DIky zkusim to znova na starnkach pisou ze do hodinyvolaji tak ted asi ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
21.7.14 22:19

Pokud myslíš ten odkaz na NESLAPE, tam pomáhají za peníze (třeba firemní počítače). Domácí počítače řeší zadarmo na tom fóru. Zaregistruješ se, vytvoříš nový topic, vložíš log z RSIT nebo FRST a pak už jen čekáš, až se toho někdo ujme. Teď zrovna tam jsou aktivní dva rádci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák