Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nikitecka my jsme teda museli zaplatit 15 tis. zálohu a pak jsme doplatili zbytek, já jsem chodila k Maškulíkové, za mě tam Michnová ještě nebyla, ta přešla z IVF clinic už v době, kdy jsem z tama zmizela. Na embryologii to bylo jak v supermarketu, sami nevěděli, co mi poradit a dali mi jenom seznam metod a vyberte si, co chcete. Ne, co by se nám hodilo. Taky nám tvrdili, že spermiogram super, ale o morfologii se vůbec nebavili a tu nám jinde zjistili špatnou…A DNA fragmentaci nám vůbec nenabídli, tam by zjistili hlavní problém.
@Denisa455 ta informovanost byla opravdu špatná ale my jak jsme byli už v druhém centru na 6ketu tak už jsme věděli co chceme a měli výsledky z minula. Také jsme dávali zálohu 15tisíc, potom doplatili zbytek a ještě chtěli zálohu dalších 30tisíc
s tím že to po ketu vrátí, vrátili ale kdyby jsme už těch 30 neměli tak nevím ![]()
Čauky snažilky, ve fertimedu chtějí zálohu 15 tisíc ta se platí kdy pokud se mohu zeptat? V pondělí mám kontrolu po HSK a pak by se mělo začít. Nebo se nejdřív musí žádat na pojišťovnu a čekat na schváleni ivf? Děkuji za info
Ahooj, po me zatim nic nechteli, ale ja tedy jeste nezacinam stimulovat. Zatim probehls jen genetika, imunologie probiha. ![]()
Papiry k podpisu mam jiz nejake doma, doktor rikal, ze spolu se az domluvime na ruznych vhodnych metodach, tak predpokladam, ze budu po tomhle platit ![]()
Já si na Fertimed nemůžu stěžovat, máme doma dvou měsíčního syna, vyšlo to hned na poprvé. S partnerem jsme se snažili dva roky a nic. Přišla jsem do fertimedu, chovali se k nám vstřícně, milé i profesionálně, zejména pan Dr. Sobek i paní doktorka, a to i přestože jsme platili jen půlku celkových nákladů..že to bude něco stát, s tím se musí počítat. Ale pokud člověk chce miminko a nejde to normální cestou, hold zadarmo nikdo nepomůže. Pokud nám to s partnerem zase nepůjde, určitě navštívíme kliniku znovu.Za mě super.
IVF Clinic
Ahoj, tak já za mám před prvním pokusem o IVF, já jsem v pohodě, ale manželův spermiogram je hodně špatný. Po procitani diskuzí, obepisovani kamarádek, kdy každý tvrdil něco jiného nejspíš podle vlastního úspěchu, jsem si vybrala IVF Clinic. Rozhodla dostupnost, jinak mi to podle zkušeností jiných přišlo prast jak uhod.
První konzultace byla u Mudr. Souškove, odcházeli jsme trošku rozpaciti, teda více manžel. Úplně nás nepřesvědčila, možná to jenom nebyla má krevní skupina. Poté už chodím jenom k Mudr. Vrublovskemu a na toho nedám zatím dopustit. Všechno mi podrobně vysvětluje, nemám pocit, že by někam spěchal. Nežene mě na zbytečná vyšetření, myslím ty které si člověk hradí sám. Celkovou cenu IVF známé od počátku. Reaguje na e-mail, na recepci se vždy dovolam. Takže zatím alespoň co se týče komunikace jsem spokojená. Ale nemám žádnou zkušenost na srovnání a ani za sebou nemám výsledky. Jenom po pročtení diskuze, jsem se chtěla podělit, že jsem narazila na poměrně vstřícný přístup.
L.
POZOR!!! Nedoporučuji paní MUDr. Enkhjargalan Mracká, absolutně odměřené až nadřazené chování. Oznámení pohlaví našeho potomka ve stylu „něco tam trčí“ a po zeptání se zda-li se jedná o chlapečka „co by to asi tak mohlo být když tam něco trčí“ mi přijde krajně nevhodné. Další obrovské mínus je, že na screening objednávají slečny z recepce a stalo se že nás objednali na špatný termín, kdy miminko bylo už moc velké a nebylo možné provést testy z krve. VELMI ŠPATNÁ ZKUŠENOST a do fertimedu už nikdy více. ![]()
@SECAA každý má asi jinou zkušenost a názor. Já byla na prvním u Mudr. Mracke a úplně v pohodě, citlivý, příjemný přístup. Dnes u druhé Mudr. a opět v pořádku.
Screeningy i další kontroly mi objednává vždy sestřička, a ne holky na recepci. ![]()
Jak říkám, je to názor od názoru 😊 a mrzí mě vaše zkušenost.
Musím se s vámi také podělit o zkušenosti a za mě fertimed nedoporučuji. Byla jsem tam jako dárkyně vajíček a během vyšetření mi našli cystu kterou jsem musela odstraňte punkci. Lékař mi tvrdil že je to banální zákrok který se provádí jen pod oblbovakem že to nebolí. Stále jsem si stála za svém že bych chtěla uspat. lékař mi tedy slíbil že mě uspí. Až jsem došla na sál a ležela tam sklidnena s tím že budu spát tak mi bylo oznámeno že mě neuspi pouze mě nalaky na to že budu spát. Celá jsem se v momentě rozklepala a začala plakat. Absolutně necitelni lékaři co vyvadim za scény ze se nemám bat. Zákrok samozdrejme Bolek a po celou dobu jsem plakala. Poté co mě převezli na pokoj a já měla hodinu odpočívat jsem trávila brekem nedokázala jsem to vstřebat co se v tu danou chvíli odehrálo a že mi lhali. Ve finále mi lékař napsal do propouštěcí zprávy ze jsem byla uspana a to se mi teda vůbec nelíbilo tak jsem požádala Oto aby mi přepsali zprávu. Lékař to pouze preskrtl propiskou. Za mě nečitelný přístup hlavně tedy k dárkyním.
Ahoj děvčata. Byla jste prosím někdo na ET nebo KET ve Fertimedu? Ležely jste po zákroku? V IVF clinic i ve FN ano.
@Coco2020 já právě taky ne, tak mě to docela překvapilo a zpětně si říkám, jestli jsem se neměla zeptat. Ale zase si říkám, že to by mi asi řekli
A jak to dopadlo, jestli se můžu zeptat? 🙂
@Madelinne myslím, že kdyby bylo potřeba ležet a hrálo by to nějakou roli, tak by řekli:) ET i KET se povedl napoprvé ![]()
@Coco2020 jj, taky si právě myslím, že by určitě řekli
Tak to je paráda ![]()
Pouští hned domů, já už chodím do ivf clinic a tam nás nechají 15 minut po vkladu ležet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.