Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Před asi 20 dny jsem si půjčila shlédnutí filmu přes YouTube. Půjčení je na 30 dnů. Dnes jsem chtěla dokoukat a už to k dispozici není, prý musím znova zakoupit na 30 dnů nebo koupit trvale, ale těch prvních 30 dnů ještě neuplynulo. Porad na to chci koukat z jednoho mobilu. Kam se mám obrátit? Děkuji.
@Bellino píše: Více
Ty jo, ani jsem nevěděla že se dá koupit film na yutube ![]()
Kam se obrátit nevím, ale není zbytečné platit za jeden film? Kolik za to chtějí?
Když čtu podmínky, tak se píše, že máš 30 dnů od data půjčení abys začala koukat ale doba půjčení je většinou 48 hodin (asi se může lišit) od prvního spuštění videa ![]()
@arinecka píše: Více
Tak je to film, který má pro mě velkou hodnotu, protože se tam řeší něco, co resim i v naší rodině, jinak bych na to pr.ela. a je to 110 korun. Tak kino stojí více, že jo, v kině to nedávají, protože taková úplná novinka to není, nikde jinde jsem to nenašla. A ta částka je proti tomu, co se tam můžu dozvědět úplně nicotná.
@Veronika9870 píše: Více
No mám 30 dnů na koukání, můžu na to koukat kolikkrat budu chtít do aleluja, těch 48 hodin znamená, že mi ten film vyskočí tam, kde jsem předtím skončila. Jinak musím přetočit nebo koukat od začátku. A i kdyby, já naposled koukala v úterý kolem oběda.
Vypůjčení na youtube
Začněte do 30 dnů, přehrávání dokončete do 48 hodin od prvního přehrání.
Doporučuji koupit, pokud se k filmu budete vracet i víckrát, většinou je cena 3× větší než za pujčení, ale zůstane vám ten Film na X let.
@arinecka Jedná se o Youtube kanál, Filmy youtube. Cena je různá, ale pruměr je tak 100 kč za pujčení na 2 dny s tím, že máš 30 dní na to se začít dívat, nebo ti ty 2 dny propadnou nadobro.
Nebo si ho můžeš koupit, získáš ho digitálně ke svému youtube učtu, cena je většinou 300kč a film ti zůstane na dobu dokud youtube nezkrachuje.
@Alexandratrue píše: Více
Hm, to mi prijde teda drahy. Jinde ten film neni? Netflix, Disney, Max atd? Kodi?
Možná kdybys napsala nazev filmu by nekdo věděl kde se dá zkouknout
@arinecka píše: Více
To se mi nezdá, pac hned po zaplacení jsem se dívala asi 10 minut, pak za 5 dnů asi půl hodiny, předevčírem zase asi půl hodiny, dokonce tam i bylo, dokdy můžu koukat. Vždyť se jasně píše, že se můžu dívat kolikkrat budu chtít.
@Bellino píše: Více
No a jinde ten film teda neni? Tak napis nazev, treba ho nekde najdem.
@Bellino Však v uvodním přispěvku píšeš, že to po tobě chce platbu i když neuplynulo těch 30 dní, navíc píšu v prvním příspěvku zde přímo to co je napsané na youtube, tedy že Film můžeš mít přistupný jen 48 hodin od prvního spuštění a né od nákupu, pro to je tam těch 30 dní, že si můžeš pujčit ten film dnes a rozkoukat ho až třeba za 5 dní, ale jakmile ho spustíš tak běží 48 hodinová lhůta. Chtělo by to necucat si informace z prstu a dobře si přečíst podmínky, které tam jsou vypsané při půjčení.
@Alexandratrue píše: Více
My si nerozumíme. Já si to půjčila cca před 20 dny, spustilo se mi to az po zaplacení. A koukala asi 5 minut. Pak za pár dnů jsem koukala část znovu a pak asi po 10 dnech znovu, tak kde litá těch 48 hodin?
@Bellino Pokud jsi koukala 5 minut, tak nemusel časovač sepnout a začít fungovat, bude tam technický problém na jejich straně. Každopádně u pujčeného filmu co rozkoukáš pořádně a né 5 nebo 10 minut tak sepne časovač na 48 hodin, tento časovač běží nonstop, tedy i když se nekoukaš a máš youtube vypnutý.
Taky může být lehký odstup ohledně toho kdy ti přístup seberou, pokud jsi nakoukala málo, můžou ti přidat bonusové hodiny, je to individualní, každopádně zapomeň že by jsi film měla na 30 dní a mohla koukat každý den dle libosti, na to si Film musíš koupit.