Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Predpokladam, ze ji budete muset zafinancovat i pulku svatby. Tim bych brala, ze financni podpora konci z tve strany konci.
@Katalie No a ja zas nevidim rozdil v tom, jestli bydli s klukem, kteremu rika pritel nebo manzel. Dokud studuje a neflaka to, tak nevidim duvod, proc ji nepodporovat. Samozřejmě, pokid bych na to nemela, tak ji reknu, ze muze bydlet a stravovat se doma, ale zas to nema valnou souvislost s jejim stavem v obcance (jo, vim, ze uz se to tam psat nemusi)
@Dendiss píše:… Taková podpasovka teda..
Predpokladam, ze ji budete muset zafinancovat i pulku svatby. Tim bych brala, ze financni podpora konci z tve strany konci.
Já si myslím že když se vdam tak tvořím buňku se svým manželem a je na nás dvou jak se uzivime… Vtipné je ze manžel by je uzivil ale dcera chce přispívat a to z peněz rodičů… No z právního hlediska je to ovsem jasné
@ivetsarka píše:
Nevím co to je meh57. Ano, dělá věci nepovinné, a kvůli tomu nemá čas na brigády. Ale jak jsem psala, připravuje si tím místo svojí budoucí práce. Je to taková směsice pocitů hrdosti na šikovnou dceru se zoufalstvím,, jak dlouho ještě?!
Kolik let zbývá dceři ve studiu?
@lucad77 píše:
Nemusí se ptát. Ta povinnost přechází na výdělečně činného manžela.
Nemusi, ale muze, vid zejo ![]()
Vdané dítě bych neživila ani omylem. Mám naopak zkušenost takovou, že jsem živila problematického otce, žádného chudáčka, a málem mě to stálo život.
@ivetsarka píše:
Nevím co to je meh57. Ano, dělá věci nepovinné, a kvůli tomu nemá čas na brigády. Ale jak jsem psala, připravuje si tím místo svojí budoucí práce. Je to taková směsice pocitů hrdosti na šikovnou dceru se zoufalstvím,, jak dlouho ještě?!
tomu nerozumím
máte finanční krizi či nedostatek? kolik let na VŠ ji zbývá? ![]()
@CernaKocka PresCest píše:
Kolik let zbývá dceři ve studiu?
Ještě dva roky
Kdyz se zamyslim, tak my se brali a manzel jeste studoval a vlastne rodice mu porad prispivali stejnou castkou jako predtim - Kc 500,–, za sociku
,ale nemeli jsme tedy svoji vl domacnost a brali tehda soc. stipko, takze jsme na tehdejsi dobu meli docela ranec.
@lucad77 píše:
Nemusí se ptát. Ta povinnost přechází na výdělečně činného manžela.
To si uplne nemyslim.
Vyzivovaci povinnost trva, dokud dite neni schopne se samo zivit. A to dcera tim, ze se vda, nebude. Ale vznikne tam i vyzivovaci povinnost manzela, takze by rodice mohli mit vyzivne snizene.
@Keyllah píše:Živíte dítě na VŠ? Máme ještě druhé dítě.
tomu nerozumímmáte finanční krizi či nedostatek? kolik let na VŠ ji zbývá?
Jako dcera bych od rodičů peníze nechtěla, přišlo by mi hloupé to brát jako automatickou věc. Pro mě odstěhuju se = jsem za sebe zodpovědná.
Jako rodič svědomitě studující dcery bych ji aspoň částečně podporovala dál, pokud bych na to měla.
@Ahep píše:
Nemusi, ale muze, vid zejo
Může, ale je to naprosto zbytečné. Jako bych se třeba já tam ptala, zda musím stát na červenou.