Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Me Mimmix píše:
@ivetsarka Jestli jí zbývají dva roky, nechtějí se svatbou počkat? Je mlaďonká, může se vdát až dostuduje.
Taky jsem jí to říkala. Ale sama jsem se vdávala v 19. Možná to tak dopadne, oficiální,, rozmluva,, ještě neproběhla. Jen jsem si chtěla poslechnout širší názory.
Jo a taky - když bude hledat první práci a všichni uvidí v životopise, že je vdaná, nebudou ji chtít (bude to zavánět dětmi) - jakože je bude mít brzy.
@eva1985aa píše:
Jo a taky - když bude hledat první práci a všichni uvidí v životopise, že je vdaná, nebudou ji chtít (bude to zavánět dětmi) - jakože je bude mít brzy.
Co je komu do toho, jestli je vdaná? Navíc se už víc než polovina dětí rodí mimo manželství. ![]()
Vadilo by mně, jak to řekla - chci se taky podílet na společné domácnosti. Podílím se svými penězi, ne penězi rodičů
. Taky jsem se na vš živila sama. Jde to, když se chce. Ale když jde dítě zakládat rodinu, tak nejspíš bych změnila podmínky. Asi bych něco přispívala - ale ne automaticky, že „chce se podílet“. Taky bych přihlížela na finanční situaci manžela a sebe jako rodiče.
@ivetsarka A také jsi v těch 19 studovala nebo už měla po škole? Já taky za studií žila s přítelem. Naši mě podporovali, ale do ukončení studia jsem na vdavky nepomyslela. Stejně jsem ještě neměla vlastní příjem, kromě brigád.
Vdávala jsem se při prezenčním studiu VŠ a zároveň se stěhovala s manželem do vlastního. Na vše jsme si společně našetřili. Platili jsme si svatbu i vybavení domácnosti sami s manželem, našetřili jsme každý cca polovinu potřebné částky. A od svatby mě ani nenapadlo chtít finanční podporu po rodičích. Brala jsem to automaticky tak, že už jsme my s manželem samostatná jednotka a postaráme se o sebe sami.
@lucad77 co vím, tak se hodně dívají. Radši vezmou svobodnou.
@eva1985aa píše:
@lucad77 co vím, tak se hodně dívají. Radši vezmou svobodnou.
Ale stav se tam vůbec nemusí uvádět. Ani datum narození, ani děti, dokonce ani občanství. Každý hloupý, kdo do životopisu píše zbytečnosti. ![]()
Příspěvek upraven 18.04.23 v 14:18
@Me Mimmix píše:
@ivetsarka A také jsi v těch 19 studovala nebo už měla po škole? Já taky za studií žila s přítelem. Naši mě podporovali, ale do ukončení studia jsem na vdavky nepomyslela. Stejně jsem ještě neměla vlastní příjem, kromě brigád.
Maturovala jsem v 18. Pak jsem už pracovala.
@eva1985aa píše:
Proč by si měla do životopisu psát že je vdaná? Si se praštila do hlavy, ne? To ji spíš neveznou protože neumí napsat zivotopis ![]()
Dala bych ji jako svatebni dar 100000.
Zabijete 2 mouchy jednou ranou. Nemusite vymyslet dary a zaroven ji tak prispejete na ty zbyvajici 2 roky studii.
Tim by ma financni podpora skoncila. Kupovala bych ji pak jen darky, jidlo domu atp. Podle situace a me chuti a udalosti. ![]()
@zrnko píše:
Dala bych ji jako svatebni dar 100000.
Zabijete 2 mouchy jednou ranou. Nemusite vymyslet dary a zaroven ji tak prispejete na ty zbyvajici 2 roky studii.
Tim by ma financni podpora skoncila. Kupovala bych ji pak jen darky, jidlo domu atp. Podle situace a me chuti a udalosti.
Nemáme tolik peněz najednou.
@ivetsarka píše:
Nemáme tolik peněz najednou.
@ivetsarka tak pravne, je to jasne a clovek se nemusi ani ptat na mestskem urade, staci pouzit strycka google
… a co se tyka moralky, tu ma preci kazdy jinde, dulezite je, jak to citite vy s manzelem… a za me vzhledem k tomu, ze vdavat takto brzy, na skole je pro mne totalni blaznovstvi, snazila bych se ji vysvetlit, at vdavky oddali + ji ukazala i pravni stranku veci, a zbytek se rozhodla dle financni situace rodiny…