Finanční podpora vdané studující dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17045
18.4.23 14:28

Nevíte někdo, jak je to s odpisyv tomhle případě?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.4.23 14:29
@Magical-eyes píše: :think: vy nedáte najednou dohromady 100 tis a dcera je tak drzá, že nechce peníze od manžela ( pořád nechápu proč…jako proč se vdává???), ale od rodičů ji to trapný není??? Když se teda staráte o druhé dítě… Hele moc dobře jste ji teda asi nevychovali…

prosim te, co s tim ma vychova spolecneho? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
18.4.23 14:33

@markytka3 možná hodnoty? Drzost? Vypočítavost? Úcta k rodičům? Přijde ti to málo? :think:
Proč to po manželovi nechce a po rodičích ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.4.23 14:37
@Magical-eyes píše:
@markytka3 možná hodnoty? Drzost? Vypočítavost? Úcta k rodičům? Přijde ti to málo? :think:
Proč to po manželovi nechce a po rodičích ano?

myslis, ze drzost, vypocitavost… je nasledkem vychovy? :lol: :lol: zkus si neco nastudovat z psychologie, nez tu zacnes po autorce stekat…

Příspěvek upraven 18.04.23 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 14:37
@Magical-eyes píše: :think: vy nedáte najednou dohromady 100 tis a dcera je tak drzá, že nechce peníze od manžela ( pořád nechápu proč…jako proč se vdává???), ale od rodičů ji to trapný není??? Když se teda staráte o druhé dítě… Hele moc dobře jste ji teda asi nevychovali…

Ne, prostě nedáme. Asi jsme vyloučená sociální skupina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.4.23 14:41

Takže kdyby holčina pilně studovala, tak má nárok na peníze od rodičů bez debaty, ale protože se chce vdát, tak šlus…..starat se má manžel. A ještě ty poznámky tady o vedení k oltáři……já si připadám jak v předminulým století…. :mrgreen:
Holčina udělá nejlíp, když svatbu odloží. Ty kolos…. Když si pořizuju děti, tak s tím, že je vychovám a zabezpečím je dokud budou studovat, ne že jim budu vyčítat školu, soustavnou přípravu a koukat, kdy je hodím na krk nějakýmu partnerovi, aby je živil…. :roll:. A ještě skuhrat, že je dítě chytrý a zodpovědný….. :roll:

• Citovat
  • Upravit
24995

Byla jsem vdaná dcera na VŠ a bydlela s manželem. Rodiče mi peníze dávali. Nouzí netrpí, nemusí počítat na co mají. Skončili až když jsem dokončila VŠ, zo už jsem byla několik let vdaná, studovala jsem bez přerušení, žádný věčný student.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@ivetsarka píše:
Ne, prostě nedáme. Asi jsme vyloučená sociální skupina. :mrgreen:

V klidu, my taky nedáme 100 tisíc dohromady ;) myslím, že většina střední třídy na tom bude podobně ;)

• Citovat
  • Upravit
13197
18.4.23 14:42
@ivetsarka píše:
Ne, prostě nedáme. Asi jsme vyloučená sociální skupina. :mrgreen:

a navic neumite vychovat sve dite :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: opravdu smysleni nekterych uzivatelek je velmi zvlastni… ja myslim, ze dcera to nemusi myslet vubec zle (nevim, jakym tonem vam tento umysl rekla), jen si vse predstavuje jako hurvinek valku… ja bych ji hlavne vysvetlila veskera pro a proti k te svatbe + jak to videte s manzelem vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.4.23 14:43

Já si myslím, že se svatbou prostě vytvoří vlastní domácnost a alou. Co jiného je osamostanění, než a: bydlení spolu, b: dokonce svatba. Chci si všechno dělat podle sebe, ale vy mi to financujte. Nikdo neříká, že ji jako studentku rodiče přestanou podporovat, ale vyžadovat to pomalu s paragrafem v ruce…
Je evidentní, že to i tady vidí každý trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 14:45
@Ivan PPZ píše:
Já si myslím, že se svatbou prostě vytvoří vlastní domácnost a alou. Co jiného je osamostanění, než a: bydlení spolu, b: dokonce svatba. Chci si všechno dělat podle sebe, ale vy mi to financujte. Nikdo neříká, že ji jako studentku rodiče přestanou podporovat, ale vyžadovat to pomalu s paragrafem v ruce…

Ale to dcera vůbec neřekla a já doufám nenapsala. Jí to překvapilo. Mě taky překvapilo že jí to překvapilo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
18.4.23 14:47
@ivetsarka píše:
Dcera, 22 let třetím rokem na VŠ. Dosud víceméně bydlela doma. Teď už občas u přítele. Zatím jsme ji živili my. Má tedy občasné brigády, ale spíše se ( na můj vkus až moc poctivě) věnuje studiu. K živobytí u přítele jí přispíváme pravidelnou částkou. A teď to vypadá že uvažují o svatbě, v době když bude dcera ještě studovat. Patrner ji ve studiu podporuje. Domnívala jsem se, že když se dcera vdá, přestaneme ji finančně podporovat, že by ji mohl živit její manžel :think: holka ale tvrdí že bychom ji měli finančně podporovat dokud nedostuduje. Její nastávající by jí uživil, ona to nechce. Že se chce na chodu domácnosti podilet( našimi penězi, :cert: ). Najít si přivýdělek už teď by nedala, je zapojená do několika projektů, či co to je a díky tomu to vypadá že dostane po ukončení studia tam pracovní místo. Co myslíte že je správné?

Vy, jako rodiče, jí máte finančně podporovat po dobu studia, ne jí financovat domácnost. Když se vdá, tak to přechází na jejího manžela. Kolik si představuje, že bys jí měla dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.4.23 14:48
@markytka3 píše:
a navic neumite vychovat sve dite :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: opravdu smysleni nekterych uzivatelek je velmi zvlastni… ja myslim, ze dcera to nemusi myslet vubec zle (nevim, jakym tonem vam tento umysl rekla), jen si vse predstavuje jako hurvinek valku… ja bych ji hlavne vysvetlila veskera pro a proti k te svatbe + jak to videte s manzelem vy.

Navíc mám,, nervy,, že by taky mohl přibýt další student na VŠ. Tak blbě jsme ty fracky vychovali, makat to nechce, radši se to bude flákat po školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
18.4.23 14:48

Já myslím, že je to o nastavení. Pakliže jste jí doteď platili bydlení s přítelem, tak nevidím moc rozdíl jí to neplatit i s manželem, ačkoliv nechápu, proč se chce hned vdávat, když na to nemá. U nás to bylo nastaveno tak, že jsem mohla bydlet u rodičů při studiu na VŠ nebo na kolejích. Když jsem se chtěla přestěhovat v průběhu studia k přítelovi, tak jsem si nejdřív spočítala jestli to finančně zvládnu z brigád, ani by mě nenapadlo to chtít po mamce, jelikož ten nájem v Praze byl mnohonásobně větší, než cena za kolej nebo za bydlení v bytě v osobním vlastnictví. Navíc jsem nebyla jediný dítě. Vdávala jsem se ještě při škole a svadbu jsem si platila taky sama ( velmi skromná) vždycky jsem se spoléhala v těhlech věcech hlavně na sebe a ikdyž mi rodiče hodně pomáhali, vždy to byla hlavně jejich volba, takže takovéhle diktování od dcery mi je proti srsti. Já bych svojí dceru klidně podporovala, když mi to moje fin. situace dovolí, ale ráda bych, aby ta volba v tomhle případě byla na mě a né na ní. ;)

Příspěvek upraven 18.04.23 v 14:52

• Citovat
  • Upravit
5683
18.4.23 14:50
@lucad77 píše:
Může, ale je to naprosto zbytečné. Jako bych se třeba já tam ptala, zda musím stát na červenou.

Rekni si MACEK pozpatku radsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect