Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Firkon Verano?
Přidejte zkušenost s Firkon VeranoJá mám taky kočárek Firkon Verano a jsem naprosto spokojena i když snim někam jedu přes hrboly a malej se trochu natřásá tak to nevadí jelkož usne . Jak jsem tady četla tak píšete že není stabilní a že má malou korbičku a pod… . Já ještě neviděla stabilnejší kočárek , když to porovná s jinejma tak o proti jinejm je ohodně stabilnější a jestli se někomu zdá že 80 cm délka lehu u korbičky je málo tak je to jeho věc . Dřív se děti vozily v Libertách do 2 let takže byli delší.
![]()
Ahoj holky, máte prosím zkušenosti s Firkonem Vario long? V podstatě ve všem mi vyhovuje, jen jestli není opravdu moc levnej a neprojeví se to na něm. Děkuju
Ahoj mám kočárek Firkon Verano long a doporučila mi ho tehdy kamarádka
, která má Firkon Vario long. Obě jsme s nimi naprosto spokojené a jediný rozdíl mezi nimi je v předních kolečkách: Verano má menší otočné a blíže u sebe, kdežto Vario je má stejné jako zadní. (Jen podotknu,že já jsem z menšího města a kamrádka z vesnice. U mého Verána je potřeba v horším terénu (kamenitá cestička a pod.) přední kolečka zaaretovat a ve městě krásně ovládám bez nadzvedávání díky otočným, u Varia je horší terén naprosto bez problémů a jinak se prostě musí přizvedávat
. Jinak všechno další je naprosto stejné: bezkonkurenční korbička, která je nejen velká, ale u staršího dítka i polohovací, boudička a nánožník, které možná nejsou na první pohled až tak krásné ochrání před špatným počasím a totéž platí i pro jednoduchou, ale praktickou a hlavně pohodlnou autosedačku. Jen sporťák ,který je opravdu prodloužený není i rozšířený, ale to je znát jen v zimě s teplým fusakem, že už tam moc místa se starším dítkem nezbývá, ale to asi nikde. Jinak to, že je levný v tomto případě opravdu neznamená, že je na něm něco špatně. ![]()
Ahoj Pirano,
moc Ti děkuju za odpověď
Je mi jasné, že se vždy najde špatný kus nebo někdo komu kočár nebude vyhovovat, ale potřebovala jsem si promluvit s někým kdo ho opravdu má a jezdí s ním. Chci pro malou to nej, zároveň i pro sebe, ať se mi dobře jezdí, tak mám z toho obavy. Já jsem z města, ale potřebuju kočár i na polní cesty s pesanem a hlavně se mi líbí klasika 4kola
, zaujala mě velikost korby a sporťáku, váha, odpružení, výška kočáru, košík na nákup, v podstatě vše, tak teď už jen, ať mi nezačne vrzat, to bych zešílela
, ale to asi může i kočár cenově vyšší. Kdyby jsi k němu ještě cokoliv měla budu ráda za info. Jen se chci zeptat, jak dlouho s ním jezdíš?
Kamarádka jezdila něco přes dva roky (teď už malá šlape) a já jezdím od září. K tomu vrzání: mě vrzat začal asi po měsíci, ale stačilo na to pár kapek oleje na kola a bylo po problému. ![]()