Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jelikož máme po Vánocích, tak jsem se rozhodla, že si dám do Nového roku předsevzetí a začnu chodit cvičit do fitka (expresky)
. Mám pocit, že se potřebuju zpevnit a hlavně myslet taky na něco jiného než jen na početí
. A teď k otázce:-)…myslíte, že to cvičení ve fitku v době snažení, nijak neškodí případnému otěhotnění? Mám hlavně na mysli dobu po ovulaci, kdy to test jěště nerozpozná, ale už těhotná třeba jste. Ráda bych cvičila naplno, ale bojím, že by třeba některé cviky, jako je např. posilování břišního svalstva nebo skákání přes švihadlo mohly škodit? Budu ráda za jakékoliv reakce a rady. díky
Ahojky, posilování v pohodě. Ale skákání přes švihadlo…
Ale příroda je čarodějka a co se má stát se stane. Skoky neskoky
Já chodila cvičit i při snažení bez omezení i běhat každý večer. Těhotenství jsem zjistila v 8tt. Cvičit chdím dál jen neposiluju břicho, neskáču a neběhàm.
Podle dr. Se ranne tehotenstvi udrzi pokud je ok. A predstava, ze se taky muzeme snazit treba rok…a navic je vhodne pred otehotnenim spevnit telo a pripadne neco zhubnout…
Ahoj, ja osobne si myslim, ze ti to nijak ublizit nemuze. Akorat teda mozna ty skoky pres svihadlo bych vynechala ale jak rika Katula priroda je carodejka a co se ma stat se stane. Nekdy se to treba clovek dozvi az v 5 mesici a dela vsechno normalne jak kdyby tehotna nebyla znam takove pripady a mimco v poradku.. ![]()
Já chodila cvičit každy den a k tomu jezdila na kole. Neboj se a užij si to! Moje tělo si samo řeklo, že je potřeba zvolnit.
@agne24 pred otehotnenim som chodila 3 mesiace 3krat tyzdenne skakat na trampoliny- skakalo sa hodinu vkuse rychlym tempom. ked vajicko prezilo toto, musi prezit vsetko ![]()
V Expresce těch strojů na břicho moc není, myslím, že jsou dva. Určitě se domluv s trenérkou. Já do 21tt chodila na Zumbu a Anina je bez následků ![]()
Díky za reakce
..chtěla bych začít chodit do toho fitka jen pro ženy na ten kruhový trénink.
Potřebuju nějaky další zájem nebo se z toho snažení zcvoknu. S manželem se snažíme půl roku, vím, že pro někoho je to krátká doba, ale snažíme se o první
, tak už se nemůžu dočkat
a třeba to fitko pomůže:-)
@agne24 já Expresku znám a dočetla jsem se, že cvičení má vliv i na otěhotnění, určitě se zadaří.
Ahojky tak na toto jsem taky často myslela jestli zvolnit nebo ne já sice do fitka nechodím, ale jezdím na koni tak pokuď nezjistím těhu tak to omezovat nebudu ![]()
@soldi
tak to ta Expreska je oproti trampolíně nuda
už obavy nemám ![]()
@consi taky jsem to četla na těch jejich stránkách
no třeba pravidelnost v cvičení opravdu pomůže, trpím čas od času na cysty, tak snad se toho zbavím ![]()
Krásné dopoledne, tak jsem trohu změnila plány
rozhodla jsem se cvičit metodu cviků na otěhotnění dle Mojžíšové
včera jsem na to narazila v jednom článku na netu a strašně moc mě to zaujalo.
stáhla jsem si ty cviky podporující otěhu a před chvílí jsem je docvičila…no a není to žádná sranda…snažila jsem se cvičit dle pokynů přesně a hlavně správně dýchat a v půlce cvičení jsem se málem pos… bolestí zad…strašně moc mě překvapilo, že mám záda totálně slabá, když nevydrží zdánlivě lehké cviky
rozhodla jsem se objednat i to DVD s tím cvičením, ať to dělám úplně správně. Holky cvičíte některá tuto metodu? a pomohla opravdu k otěhotnění? díky
A byla už mesic těhotná a nevedela to. Cvičila jsem i 6× tydne v posilovnu a do toho jsem měla i 10 h spinningu tydne… A v pohode ![]()