Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sisi137 píše:
Katka1311 : Katy mám endometriozu, při lps mi odstranili co se dalo,museli nějak odpreparovávat aj střevo, ale stejně tam dost srůstů zůstalo, vejcovody průchodné minimálně a pod tlakem, v CARu mně ještě zjistili sníženou ovariální rezervu a trombofílie. Aspoň že přítel má spermiogram luxusní
Strsim: tak to jsme na tom stejně, mně také zjistili AMH 0,75 a je mi taky 31 ![]()
Simííí si mě předběhla s otázkou na Sisi
.
Mě taky v prvním CAR nedělali AMH a to jsem Simi starší
.
Katka1311 píše:
Sisi a kolik máš tu hodnotu na ovariální rezervu?
Já taky uvažovala na laparoskopíí jestli nemám endošku ale teď jsem to vzdala.Katy a proč jsi to vzdala? Jinak endometrioza se dá orientačně zjistit i podle odběrů krve, je to odběr na CA125.
To fakt i z krve?
Já myslela že musím na stůl a pod narkozu. ![]()
Vzdala jsem to že se mi nechtělo odkládat 2IVF.
Ale kdybych věděl že to jde zjistit i krve tak bych si to nechala udělat.
SISI souhlasím Tomášov je továrna na prachy. Byla jsem minulý týden u obvoĎáka (mám nového krásného chlapa
- nahradil svou maminku) a tak nějak se mě ptal proč zrovna OLomouc, proč ne brno tak jsem o tom s ním povídala a konstatoval, že taky slyšel podobné info o Zlíně.
Já jsem na půl cesty mezi OL a Zlínem - díky dálnici to mám blíž do Zlína, ale ani za zlatý prase mě tam nikdo už nikdy nedostane.
Kačí já myslím že by docela mohlo hrát roli i antikoncepce - já nikdy nezobala tabletky, tak může být i v tomhle rozdíl - nejen věk.
Sisi a máš vyšší dávky hormonů? nebo jak? Mě totiž dostál napsal do papírů jen „nižší ovariální rezerva“ - dvě noci jsem kvůli tomu nespala - v kombinaci s azoospermií manžela mi to připadlo jako konečná
Jsem z toho byla trochu mimo
jj,já jsem nikdy neměla gyn.potíže,12/09 jsem začala mít neprav.cyklus,bolesti při styku,doktor to nějak neřešil tak jsem 4/10 změnila gyn, ta mi odebrala právě tu CA125, nevim přesně kolik je norm.hodnota, tušim kolem 25, já měla 603! a 5/2010 jsem šla na laparku, tam zjistili co jsem už tu psala, dohodli jsme se s dr, že když do 3 měs od lps neotěhotním tak mi dá doporučení do CARu, furt jsem to odkládala a šla jsem až koncem března tohoto roku a to partner ani nechtěl, ale teď má taky bobky.
Myslíš že i antikoncepce má svou roli v tomhle?
Já jí brala od porodu Danka a teď ji neberu asi 2 roky.No měla jsem jí vlastně i před 1IVF,předepsal mi to dr. v CAR.
Tak a je to tady,já vždy pravidelný cyklus a teď jsem ji mrchu dostala o týden dříve
.
tak já myslím že jo - nevím přesně které ale podle mě navozují anovulací - tím brání dozrávání vajíček… takže podle mého selského rozumu bys jich měla mít více.
Mě ant nesedla takže jsem ji nikdy nebrala - navíc nejsem schopná si vzpomenout že mám něco zobat tak jsme našli jiné řešení… a teď toho možná budu litovat
Katka1311 píše:
Tak a je to tady,já vždy pravidelný cyklus a teď jsem ji mrchu dostala o týden dříve.
já zase o 4 dny později
zrovna když jsem potřebovla aby to proběhlo jak má
Strsim - já tomu právě nerozumím,podle schématu budu 1.den pichat 2×75j Gonalu, od druhého dne 1×75j od 5.dne 150j a od 6. dne k tomu přidám Menopur 1amp denně a 8.den kontrola.
Sisi137 píše:
Strsim - já tomu právě nerozumím,podle schématu budu 1.den pichat 2×75j Gonalu, od druhého dne 1×75j od 5.dne 150j a od 6. dne k tomu přidám Menopur 1amp denně a 8.den kontrola.
Jsem právě myslela SISI, že dostaneš třeba vyšší dávku hormonů - tak mi to připadlo z toho co jsem hledala po netu. tak nevím…
a v tom jejich dlouhém protokolu se už vůbec nevyznám takže jestli se mě ptáš jak to mu rozumím tak nijak
jsem ajťák a tohle je pro mě španělská dědina ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď