Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sisi137 píše:
Katka1311 : Katy mám endometriozu, při lps mi odstranili co se dalo,museli nějak odpreparovávat aj střevo, ale stejně tam dost srůstů zůstalo, vejcovody průchodné minimálně a pod tlakem, v CARu mně ještě zjistili sníženou ovariální rezervu a trombofílie. Aspoň že přítel má spermiogram luxusní
Strsim: tak to jsme na tom stejně, mně také zjistili AMH 0,75 a je mi taky 31 ![]()
Simííí si mě předběhla s otázkou na Sisi
.
Mě taky v prvním CAR nedělali AMH a to jsem Simi starší
.
Katka1311 píše:
Sisi a kolik máš tu hodnotu na ovariální rezervu?
Já taky uvažovala na laparoskopíí jestli nemám endošku ale teď jsem to vzdala.Katy a proč jsi to vzdala? Jinak endometrioza se dá orientačně zjistit i podle odběrů krve, je to odběr na CA125.
To fakt i z krve?
Já myslela že musím na stůl a pod narkozu. ![]()
Vzdala jsem to že se mi nechtělo odkládat 2IVF.
Ale kdybych věděl že to jde zjistit i krve tak bych si to nechala udělat.
SISI souhlasím Tomášov je továrna na prachy. Byla jsem minulý týden u obvoĎáka (mám nového krásného chlapa
- nahradil svou maminku) a tak nějak se mě ptal proč zrovna OLomouc, proč ne brno tak jsem o tom s ním povídala a konstatoval, že taky slyšel podobné info o Zlíně.
Já jsem na půl cesty mezi OL a Zlínem - díky dálnici to mám blíž do Zlína, ale ani za zlatý prase mě tam nikdo už nikdy nedostane.
Kačí já myslím že by docela mohlo hrát roli i antikoncepce - já nikdy nezobala tabletky, tak může být i v tomhle rozdíl - nejen věk.
Sisi a máš vyšší dávky hormonů? nebo jak? Mě totiž dostál napsal do papírů jen „nižší ovariální rezerva“ - dvě noci jsem kvůli tomu nespala - v kombinaci s azoospermií manžela mi to připadlo jako konečná
Jsem z toho byla trochu mimo
jj,já jsem nikdy neměla gyn.potíže,12/09 jsem začala mít neprav.cyklus,bolesti při styku,doktor to nějak neřešil tak jsem 4/10 změnila gyn, ta mi odebrala právě tu CA125, nevim přesně kolik je norm.hodnota, tušim kolem 25, já měla 603! a 5/2010 jsem šla na laparku, tam zjistili co jsem už tu psala, dohodli jsme se s dr, že když do 3 měs od lps neotěhotním tak mi dá doporučení do CARu, furt jsem to odkládala a šla jsem až koncem března tohoto roku a to partner ani nechtěl, ale teď má taky bobky.
Myslíš že i antikoncepce má svou roli v tomhle?
Já jí brala od porodu Danka a teď ji neberu asi 2 roky.No měla jsem jí vlastně i před 1IVF,předepsal mi to dr. v CAR.
Tak a je to tady,já vždy pravidelný cyklus a teď jsem ji mrchu dostala o týden dříve
.
tak já myslím že jo - nevím přesně které ale podle mě navozují anovulací - tím brání dozrávání vajíček… takže podle mého selského rozumu bys jich měla mít více.
Mě ant nesedla takže jsem ji nikdy nebrala - navíc nejsem schopná si vzpomenout že mám něco zobat tak jsme našli jiné řešení… a teď toho možná budu litovat
Katka1311 píše:
Tak a je to tady,já vždy pravidelný cyklus a teď jsem ji mrchu dostala o týden dříve.
já zase o 4 dny později
zrovna když jsem potřebovla aby to proběhlo jak má
Strsim - já tomu právě nerozumím,podle schématu budu 1.den pichat 2×75j Gonalu, od druhého dne 1×75j od 5.dne 150j a od 6. dne k tomu přidám Menopur 1amp denně a 8.den kontrola.
Sisi137 píše:
Strsim - já tomu právě nerozumím,podle schématu budu 1.den pichat 2×75j Gonalu, od druhého dne 1×75j od 5.dne 150j a od 6. dne k tomu přidám Menopur 1amp denně a 8.den kontrola.
Jsem právě myslela SISI, že dostaneš třeba vyšší dávku hormonů - tak mi to připadlo z toho co jsem hledala po netu. tak nevím…
a v tom jejich dlouhém protokolu se už vůbec nevyznám takže jestli se mě ptáš jak to mu rozumím tak nijak
jsem ajťák a tohle je pro mě španělská dědina ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.