Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Strsim zdravím tě, tak co kolik jsi vypotila za víkend na stavbě?
no za včerejšek nic moc - to jsem si nedala ráno kafčo a byla jsem neschopná… jen jsme do 10 poklidili a jeli ke tchánovcům. Byli tam švagrovci - mají 7,5 letou holčičku (moje zlatíčko Mišičku) a teď 6-týdenní holčičku VIolku. Tak jsem si uvařila kafčo - v 11 hodin zavelela Mišuli ať se už konečně převlíkne z pyžama (švagrovci byli ve Zlíně na nákupech - bydlí asi 130 km daleko) a vzala jsem si kafčo na písek a fakt jsme si s Mišičkou popovídaly, svěřuje se zlatíčko
.
K obědu dorazili i švagorovci s Vilkou - tak se se pomuchlila s mimiskem, odpoledne strávené se všema u manželovy babičky, cestou zpět jsme se stavovali u jeho tety - tam jsme byli pozváni na svatbu - se fakt těším vychází to týden nebo dva to OPU tak za 1. budu jak patrací balon nafoukla a za 2. nevěsta v 5měsíci těhu bude opravdu to co potřebuju
ale co už…
no a dnes jsme teda makali od rána od 8 až do půl 6. Teď už odpočívám v postýlce ![]()
no uvidíme - podle toho jak to mám vypočítané ve své hlavě, tak 18.10. bych měla mít druhý UTZ (co tě čeká v úterý) a pak týden injekce a pak OPU - tzn okolo 26.10. manželova operace a OPU… 12.11. potom ta svatba
no tak tím si Maki moc jistá nejsem… Hlavní pro mě bude aby manželova operace dopadla dobře, aby něco našli… Moc nepočítám, že by první IVF vyšlo, i když si to moooc přeju. Při operativním získání spermií jsou spermijky horší kvality - musí je obvykle „dopěstovat“ v laboratoři…
já vím, že to máš komplikovanější i z manželovi starny, ale je důležité, abychom myslely pozitivně.Držím ti pěsti.
měla jsem po dlouhé době volný víkend, byly u nás slavnosti vína tak jsme si trošku užívali v davu ![]()
Maki tak já pevně věřím, že i přes to nízké AMH bude z mojí strany snad bez problémů. Teda je to asi po dvou neprospaných nocích… ale když jsi psala že to máš stejné tak jsem se trošku uklidnila…
JSem moc zvědavá co ti řeknou - jak to u tebe bude pokračovat s dávkováním - i když každá jsme jiná a každá jinak reagujeme …
já jsem zrovna včera poslouchala v rádiu že ve Znojmě začínají slavnosti vína - jééé já bych si dala výborný červený burčáček ![]()
měli jsme v pátek - bílý ale prostě červený je červený ![]()
s tou hodnotou AMH bych si nedělala starosti, máme ju stejnou a mně dr říkala,že kdybych měla průchodné vejcovody tak ještě můžu otěhotnět i přirozeně, ale samozřejmě, že toho času už moc nemám, tak do 3 let.
to jako fakt
tak to jsi mě uklidnila ještě víc
Jako říkala jsem si, že když to doktor neřešil (nekomentoval to jako problém) tak jsem si říkala, že by to mohlo být v pohodě. Ale na druhou stranu všude na netu psali že je to problém apod. do toho v druhé uzavřené diskusi holčina měla 0,6 amh (v kombinaci teda s vysokým FSH), tak jsem byla tak nějak zdrblá taky…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.