Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chipsa píše:
Mě nevadí ty malé žížaly, ale vadí mě ty obrovské, tlusté
jj chápu. Ty tlustý jsou hnusný, ale kdybych si měla vybrat, radši vezmu v nouzi žížalu než spidera
![]()
@chipsa píše:
To jsem děvčata vůbec netušila jakou tady rozjedu debatuČekala jsem, že někdo napíše, že jsem hysterka a bude po debatě
asi je nás takových histerek hodně
Řekla bych, že tak 90% ženských má fobii z pavouků a nebo se jich aspoň štítí
![]()
@Yasminn píše:
jj chápu. Ty tlustý jsou hnusný, ale kdybych si měla vybrat, radši vezmu v nouzi žížalu než spidera![]()
No ta tlustá žížala se v nouzi dá vzít třeba větší pinzetou. Ale u pavouka hrozí, že z té pinzety přeleze až na kůži.
@Yasminn píše:
@chipsa fuj radši toho necháme![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jo jo, jdu nakládat řízky, snad v lednici žádná obluda nebude ![]()
Díky za tuhle diskuzi. Taky mám fobii jak prase. Na jakékoliv zvíře si šáhnu naprosto bez obav, třeba žáby nebo šneky mám ráda. Ale pavouk - stačí, když se v noci vzbudím a zahlédnu na stěně ten pověstný černý flek, krve by se ve mě nedořezal. Nejsem schopná pavouka ani chytit, nemohu se totiž na něj vůbec podívat. Běhá mi z toho mráz po zádech. Nejednou jsem se kvůli nějakému málem zmrzačila. Když v ložnici vidím pavouka a manželovi se ho nepodaří chytit, spím jinde a celou noc mám hrůzostrašné sny, že po mě běhá.
Zkoušela jsem takovou terapii, že jsem si brala do ruky malé pavoučky (ti mi nevadí), koukala jsem na ně pod lupou, pak jsem zkoušela postupně větší a větší. Ale u určité velikosti mám prostě blok a šílím z toho! A nejhorší jsou pokoutníci - tlustí, masivní, s dlouhýma nohama. aaaaaaaa! ![]()
@chipsa píše:
To jsem děvčata vůbec netušila jakou tady rozjedu debatuČekala jsem, že někdo napíše, že jsem hysterka a bude po debatě
Dobrý den, tak já se také připojuji do „klubu“. Z pavouků mám strach, ne jen štítění, prostě přímo strach smrtelný. Nevím proč, je to strašné neovladatelné. Bydlíme v bytě tak díkybohu jich tu tolik nemáme, ale u babičky na baráku nevkročím do kůlny, do sklepa, prostě mně tam nikdo nedonutí. V noci se mi o nich zdává, budím se s mlácením rukama kolem sebe, no blázen. Tůhle někdo dal na fejsbuku video zblízka s pavoukem a já se bála přilížit v notebooku a poslepu sem se to snažila vypnout,,,děs-
Nedokážu pavouka ani zabít. Nemůžu. jedniná možnost je únik(můj.) Je to celkem životní omezení.
jak se s tím vypořádáte? je tu někdo, kdo se vyléčil? CHTĚLA BYCH SE JICH NEBÁT. díky za vaše zprávy. Lena
@LenazeStrakonic mám to stejne, ale vyléčená nejsem a ani o to nestojim:-)Protože predstava, že me budou lecit tim, že mi daji na ruku pavouka, abych prekonala sama sebe…brrrr