Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, už si nevím rady, nevím jestli je to normální nebo ne, ale přítel má pořad u sebe fotky a darky od ex. Kolikrát jsem mu říkala ze mi to není příjemný, par jich smazal ale nakonec si stejně přijdu ze jsem ho k tomu donutila já a to nechci. Chtěla bych aby to věděl sám ze to není moc normální, cítím se hrozně vždy když to vidím. Říká ze by s ni už nebyl ale slovům asi věřit nejde. Třeba to tak někdo má jako vzpomínku, ale to já moc nechápu protože já sama vše co se týká bývalých smazala nebo vyhodila. Když něco řeknu tak je naštvaný ze se o tom zas bavím.
Mám jak dárky, tak fotky.. poslala bych tě do tmy, kdybys to po mě chtěla. Já třeba nosím na krku prstýnek. Nosila jsem ho 10 let. Že to byl dárek? Byl. Ale mám ho ráda, nosím ho vesele dál, i když je od ex
Ad,,přítel má pořad u sebe fotky a darky od ex… chtěla bych, aby to věděl sám ze to není moc normální,,
Problem je, ze PRO TEBE to neni moc normalni.,,par fotek uz smazal…,,
Jakoze ty mu je chodis kontrolovat do mobilu, do pocitace?
Devce, udelej neco se svym sebevedomim. Proc je s tebou?
Muj muz ma doma plno alb se spolecnyma fotkama ex a plno slozek v pocitaci, protoze spolu hodne cestovali. Ja je neprohlizim, ale kdysi mi ukazoval nektere svoje fotky exotickych mist a zajimavosti, tam vim, ze tam nekde ty slozky ma. Prece ty vzpominky nevyhodi?
Jo a spim v posteli, kde spaval s ni a v dome, kde zili spolu. Postel proto fakt vyhazovat nebudu, je skvela.
@Anonymní píše:
Ahoj, už si nevím rady, nevím jestli je to normální nebo ne, ale přítel má pořad u sebe fotky a darky od ex. Kolikrát jsem mu říkala ze mi to není příjemný, par jich smazal ale nakonec si stejně přijdu ze jsem ho k tomu donutila já a to nechci. Chtěla bych aby to věděl sám ze to není moc normální, cítím se hrozně vždy když to vidím. Říká ze by s ni už nebyl ale slovům asi věřit nejde. Třeba to tak někdo má jako vzpomínku, ale to já moc nechápu protože já sama vše co se týká bývalých smazala nebo vyhodila. Když něco řeknu tak je naštvaný ze se o tom zas bavím.
Ty jsi jenom žárlivka…žárlivá, proč to vůbec řešíš, fotky ex má v dnešní době každý, ale ještě jsem neslyšel, že by je někdo „musel“ mazat, vzpamatuj se ![]()
Hele, já jsem stejná jak ty v tomhle, ale bud´ho k tomu prostě přinutit chceš nebo mlč. ![]()
Mám od ex nějaký šperky a hodinky, proč bych to vyhazovala
to bych byla blbá. Byly dost drahý, sama bych si to nikdy nekoupila. Fotky taky mám. Nech to bejt, o nic nejde, jsi asi v něčem lepší když je s tebou a ne s ex. To jako po rozchodu děláš, že žádnej ex nebyl? Já mám se všema mýma třema dospělýma expartnerama možná až nezvykle korektní vztahy. Jsou to fajn lidi, ale ne fajn partneři. Což mě už nezajímá. Chodíme spolu třeba na pivko a tak. Ne všichni, pochopitelně.
Opravdu je to věc názoru. Hodně taky záleží jaké dárky to jsou. Pokud je to tričko, nebo jiný hadr, mobil, hodinky, tak by mi to asi nevadilo, mě by vadila třeba nějaká sexuální pomůcka, nebo třeba přívěšek ve tvaru srdíčka, případně tričko se společnou fotkou, nebo hrnek, povlečení.
Záleží o co jde, já po bývalých mám pouze pár fotek, uloženy v PC, a jeden svetr, co nosí můj přítel
a můj přítel zase ma fotku bývalých v telefonu, víme o tom, a nikomu to nevadí. Přítel nechal kdysi u bývalýho i psa, tak mu občas koukne na profil, jak ten pes roste atd, ale Vím, že mu nenapíše, ani si ho nepřidá do přátel. Protože ho mlátil, a zlomil mu i nohy. Takže je to věc a úhel pohledu, ale vždy se snažím řídit pravidlem, pokud mám pěkný vztah, a prkotina jako dárek, nebo fotka by to měla překazit a zničit, tak ty dárky a fotky raději z ničím. Vzpomínky má každý v hlavě, a ty se ničit nemusí.
Můj manžel si s ex pořídil něco společně..a mám to dost často na očích..neměla bych ho taky donutit to vyhodit?
Je to dítě samozřejmě ![]()
Klid, každý máme minulost a je normální, že vzpomínky uchováváme. Já začínala randit v době predmobilove, takže mám krabici s fotkami, drobnostmi a dopisy..a nevyhodim z toho nic. Jsou to moje vzpomínky a manžela to neohrožuje ani v nejmenším..