Fotky me dcery na internetu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.20 22:52
@Borecek178 píše:
Pokud má svolení biologického otce dítěte, tak se zveřejnovánim fotek děcka neudělá nic, ani občanský soud.
Nezbývá ti nic jiného, než tlačit na biologického otce, ať takové jednáni své přitelkyně zatrhne.

Ale ano, sharenting je teď v právních kruzích fenomén, a co se týče vyhodnocování soudů, jsou v tom dost striktní. Teď se něco podobného řešilo v mém okolí. Jakmile se jedná o zveřejňování obsahu s nezletilým, vnimá se to dost citlivě - pozitivně směrem k nezletilému.

• Citovat
  • Upravit
2144
9.2.20 22:56
@Borecek178 píše:
Pokud má svolení biologického otce dítěte, tak se zveřejnovánim fotek děcka neudělá nic, ani občanský soud.
Nezbývá ti nic jiného, než tlačit na biologického otce, ať takové jednáni své přitelkyně zatrhne.

Bohužel, musím nesouhlasit. Devizou zakladatelky je, krom nesouhlasu, který má tedy stejnou váhu, jako otcův souhlas, i to, že se jedná o zveřejňování citlivého obsahu nezletilého dítěte. Partnerův kolega řešil také něco obdobného, nakonec se tedy vyřešilo mimosoudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
9.2.20 22:56

Pokud nejsou rodice ve shode ohledne zverejnovani fotek, muze to soud rozhodnout. Spise bych jim ale predtim napsala vyzvu pisemne, at okamzite fotky odstrani, postrasila GDPR a uradem na ochranu osobnich udaju. Jinak bych navrh na soud podala. Nesnasim cpani deti na socialni site

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.2.20 22:57

Pohrozila bych soudem, protože tohle by bez tvého svolení dělat neměli. A když pohrození nebude stačit, opravdu bych to nahlásila. Přeci jenom se jedná o ochranu osobních údajů a je to malé dítě. Každý soudce by ti dal za pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
9.2.20 22:58
@Anonymní píše:
Ale ano, sharenting je teď v právních kruzích fenomén, a co se týče vyhodnocování soudů, jsou v tom dost striktní. Teď se něco podobného řešilo v mém okolí. Jakmile se jedná o zveřejňování obsahu s nezletilým, vnimá se to dost citlivě - pozitivně směrem k nezletilému.

Ano, nevím tedy, jak v Čechách, ale v Německu je sharenting opravdu hodně propírané téma, ale za poslední rok jsem byla svědkem dvou obdobných sporů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
9.2.20 23:06

Normálně ty fotky nahlašuj. Může to vést až k zablokování jejího profilu, FB je teď v tomto ohledu opravdu celkem radikální. Beztak by si to zasloužila, koza drzá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
9.2.20 23:09

Pane bože.. hoď sem její profil a já jí napíšu něco, co si za rámeček nedá..ta mě zvedla ze židle ta kreatura! :cert: a tobě přeji, aby se to vyřešilo a ty fotky s tím trapným textem smazala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
9.2.20 23:11

Nahlasovala bych fotky, jak je zmineno. Pohrozila bych i pravnikem. To, ze souhlasi otec aby treti osoba davala fotky ditete na soc. site, a matka s tim nesouhlasi, uz by urcite k soudu jit mohlo. Bud to pochopi oba po dobrem, nebo bych sla k pravnikovi. Tohle proste neni pekny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
9.2.20 23:12

Tak ta musi byt teda fest vypatlana, davat tam takove hloupe komentare. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
9.2.20 23:12

Jooo, hod nam do zprav jmeno jejiho profilu, a co tam ma za fotku. Ono az ji tu bude kazdej druhej otravovat, da pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.20 07:40

Já bych asi, kromě fotek, nahlašovala i její profil, kámoši by mi s tím určitě pomohli, takže by mohla být zablokována o to rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
10.2.20 08:53

Myslím, že bys měla jít za právníkem a poradit se. S manželem už bych se nebavila - ať právník řekne, jak přesně postupovat. Podle mně by jeho partnerka měla mít možná i písemný souhlas ohledně zveřejnění fotek na SOUKROMÉM profilu, není to profil tvého ex-manžela.

Existuje také něco jako zaprotokolovaný otisk obrazovky - to hlavně ten s těmi podprahovými texty, kde chce říct, že ona je lmatka pro tvé dítě, protože ona se stará. To se mi zdá hodně podlý to napsat takto, možná by na to šlo něco napasovat.

Kdyby právník vyhodnotil, že by šlo podat trestní oznámení, tak já bych ho podala.

Pokud nemá zamčený profil na příjem zpráv nebo přípisky pod fotky, tak možná by nebylo od věci rozpoutat protikampaň pomocí fiktivních profilů nebo anonymních lidí, které nikdo nezná.
Třeba ten termín, aby si „porodila vlastní ukazovátko“ bych jí tam poslala denně. Kdy se hodlá přestat chlubit cizím peřím? Nebo ona si zaplatila náhradní matku na porod?
Myslím, že kdo jí dal Like, by komenty dostal do souhrnu zpráv FB, mělo by jí být nakonec trapně.
Ona si tě hned zablokuje. Ale pokud by ten právník nenašel cestu, tak bych byla tvrdá. Kdyby to nezabralo, časem bych si jí někde v podchodu podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
10.2.20 09:47

Udělej si printscreeny jak fotek, tak komentářů. Souhlas otce Tvůj nesouhlas neprebiji. Proti zveřejňování fotek se můžeš bránit žalobou i návrhem na předběžné opatření. Já bych klidně zkusila podat i návrh na úpravu (omezeni) styku - to sice nejspíš nevyhrajes, ale soud by mohl vysvětlit tatínkovi, že takovéto komentare jsou za čárou. Zalezi, jak moc chceš situaci vyhrotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 01:31
@Borecek178 píše:

Nemas pravdu. V rodine se resil podobny pripad. Doporucuji vytisknout fotky plus konverzaci, resit pres sveho pravnika, soud a Ospod. Dotycne i muzi oznamit pisemne, ze si to neprejes a budes resit

• Citovat
  • Upravit
74
12.2.20 03:32

Navíc přítelkyne přidává na profil fotky kde se fotí polonaha a mezi takovýma fotkama vystavuje moje dítě. I to se mi vůbec nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák