František Ferda, Božena Kamenická (bába Radnická)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3767
15.9.18 21:09

@MartinaCV Vyjádřila jsem pouze slušně svůj názor opřený o přímou zkušenost své babičky, toť vše. ;) Pokud někdo nesnese v diskuzi odlišný názor, není to můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
15.9.18 21:09
@MartinaIrena píše:
Hele, pro me, i kdyby to bylo stokrat placebo, tak je mi to fuk. Pro me byl dulezity vysledek. Tradicni medicina dala od babicky ruce pryc (otevreli brisni dutinu a rekli spatny, nador skrz naskrz, neoperabilni, zbyva max. par mesicu zivota). On ji nasadil lecbu a uzdravila se. Ale pozor, to byly intenzivni procedury 5× denne od doma pripravenych masti, vyluhu, pres caje az po ruzne zabaly, treba z krenu, tvarohu, mesicku apod.). Takze za me zadny sarlatan, ale pekna drina pro celou rodinu.

Já tomu věřím, já právě nesouhlasím s tím komentářem o placebu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
15.9.18 21:10
@Adrasteia píše:
@MartinaCV Vyjádřila jsem pouze slušně svůj názor opřený o přímou zkušenost své babičky, toť vše. ;) Pokud někdo nesnese v diskuzi odlišný názor, není to můj problém.

Děkujeme, ale téma je mířeno přesně opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.9.18 21:16
@jenny.fields píše:
@Adrasteia Jasně a proto je tolik mrtvých v tradiční medicíně, že jo. Oni vlastně dostatečně nevěří. Aha.

To, co jsem napsala, se týkalo léčitelství a naráželo to na zkušenost @Issabell28 , kde je jasně vidět účinek placeba - maminka byla zoufalá, začala věřit, pomohlo to její psychice a otěhotněla. Nebo opravdu věříš tomu, že ji z neplodnosti vyléčila absence zeleného pyžama jejího manžela? :mrgreen:
Normální doktoři léčí - pokud to jde, vyléčí, pokud to nejde nevyléčí. To je vše. Nepopírám, že nějaká ta bylinka může sem tam pomoci, ale to je asi tak vše. To samé jsou homeopatika. Měla jsem je v životě čtyřikrát a čtyřikrát mi byly úplně k ničemu. Prý nezabraly proto, že jsem nevěřila. A jsme opět u placeba. :mrgreen:
Jinak nechápu, proč jedna negativní zkušnost dokáže v diskuzi tolik pobouřit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
15.9.18 21:17

Příspěvek upraven 15.09.18 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
15.9.18 21:17
@Adrasteia píše:

Ja treba souhlasim i s tebou. Vzdyt i sam pater Ferda, jakozto katolicly knez, se drzel zasady ze vira tva te uzdravi. V tom je velky kus moudrosti. Do jiste miry je nase zdravi v nasich rukach. My si treba v rodine myslime, ze nase babicka tak vazne onemocnela, protoze se moc trapila. Behem dvou let ztratila syna a pak manzela… A odnesla to slinivka, ktera je povazovana za organ lasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.9.18 21:18
@MartinaCV píše:
Děkujeme, ale téma je mířeno přesně opačně.

Název diskuze ale nese pouze jména, doporučuji proto změnu na „Opěvování F. Ferdy“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
15.9.18 21:19

@Adrasteia Jinak ad zeleny pyzamo, ono latky se nekdy barvi peknyma chemikaliema. Tezky kovy napr
A telo to dost vstrebava. To jen na okraj, ze vim, ze Ferda byl odpurcem chemie v textiliich vseobecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
15.9.18 21:20
@Adrasteia píše:
To, co jsem napsala, se týkalo léčitelství a naráželo to na zkušenost @Issabell28 , kde je jasně vidět účinek placeba - maminka byla zoufalá, začala věřit, pomohlo to její psychice a otěhotněla. Nebo opravdu věříš tomu, že ji z neplodnosti vyléčila absence zeleného pyžama jejího manžela? :mrgreen:
Normální doktoři léčí - pokud to jde, vyléčí, pokud to nejde nevyléčí. To je vše. Nepopírám, že nějaká ta bylinka může sem tam pomoci, ale to je asi tak vše. To samé jsou homeopatika. Měla jsem je v životě čtyřikrát a čtyřikrát mi byly úplně k ničemu. Prý nezabraly proto, že jsem nevěřila. A jsme opět u placeba. :mrgreen:
Jinak nechápu, proč jedna negativní zkušnost dokáže v diskuzi tolik pobouřit. :roll:

K tomu zelenému pyžamu. On napsal přesně popis, které barvy jaký mají na co vliv, jak se chová barva napuštěná v džínách apod. Já jsem ve studiu jeho historie teprve na začátku, na tohle jsem už narazila, ale ty to vnímáš jen povrchně. Nezlob se, my dvě se nemáme o čem bavit. Myslím to naprosto seriózně a neafektovaně. Hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
15.9.18 21:21
@Adrasteia píše:
Název diskuze ale nese pouze jména, doporučuji proto změnu na „Opěvování F. Ferdy“. ;)

Teď už jsi trapná. Nekaž diskuzi, do níž nemáš čím přispět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.9.18 21:22
@MartinaIrena píše:
Ja treba souhlasim i s tebou. Vzdyt i sam pater Ferda, jakozto katolicly knez, se drzel zasady ze vira tva te uzdravi. V tom je velky kus moudrosti. Do jiste miry je nase zdravi v nasich rukach. My si treba v rodine myslime, ze nase babicka tak vazne onemocnela, protoze se moc trapila. Behem dvou let ztratila syna a pak manzela… A odnesla to slinivka, ktera je povazovana za organ lasky.

Já právě placebu strašně věřím, ale rozčiluje mě, že za to někdo schovává umění léčit. Fakt mám zkušenost, že pokud šli lidé k léčitelovi a věřili v tyhle věci, tak se často uzdravili, naproti tomu neznám nikoho, kdo byl skeptický a léčitel ho svým uměním oslnil a vyléčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
15.9.18 21:28
@MartinaCV píše:
Teď už jsi trapná. Nekaž diskuzi, do níž nemáš čím přispět.

Nic špatného jsem na rozdíl od tebe nenapsala a nikoho neurážím. Svůj příspěvek jsem myslela naprosto vážně, pokud dáš do názvu pouze jména, můžeš očekávat, že někdo přispěje pro tebe negativním názorem. Do jaké diskuze mám či nemám čím přispět si s dovolením rozhodnu sama. Ty naproti tomu příště dobře zvaž naproto neopodstatněné užití invektiv. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
15.9.18 21:34

@MartinaCV Ja jsem treba pracovala ve firme, kde jsme se statni zkusebnou spolupracovali na testovani plysovych hracek na obsahy tezkych kovu. Takze vim, ze napr. u syte zlute barvy nam nekdy vysel vysoky obsah kadmia, cervena barva olovo a tak. Slo to rovnou pryc, nenakoupilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
15.9.18 21:35
@MartinaIrena píše:
@MartinaCV Ja jsem treba pracovala ve firme, kde jsme se statni zkusebnou spolupracovali na testovani plysovych hracek na obsahy tezkych kovu. Takze vim, ze napr. u syte zlute barvy nam nekdy vysel vysoky obsah kadmia, cervena barva olovo a tak. Slo to rovnou pryc, nenakoupilo se to.

Já tomu věřím. Čtu jeho publikace a názory vědců na jeho závěry a opravdu lituju, že jsem ho nezažila osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
15.9.18 21:41
@Adrasteia píše:
Já právě placebu strašně věřím, ale rozčiluje mě, že za to někdo schovává umění léčit. Fakt mám zkušenost, že pokud šli lidé k léčitelovi a věřili v tyhle věci, tak se často uzdravili, naproti tomu neznám nikoho, kdo byl skeptický a léčitel ho svým uměním oslnil a vyléčil.

To souhlasim, ze to tak nekdy muze byt. Ale myslim si, ze to plati i u tradicni mediciny. Kdyz se nekdo podvedomne nechce lecit, tak jsou potom i doktori bezmocny. A to jsou ty pripady, kdy leky „nezabiraji“ nebo nemocny nema nalez, ale ma krute bolesti a citi priznaky. Ja si myslim, ze muze byt nemocna duse a somatizuje to. A ze si takhle zpusobujeme az 90% nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková