Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kudiska tak to je dobře.
@pingvin na samotné pojišťovně. Manžel to v pátek donesl do podatelny, v pondělí to šlo na schvalovačku a v úterý, když jsem tam volala, jestli něco nechybí, tak mi řekli, že to bylo v pondělí schváleno. Písemně to přišlo asi za 2-3 týdny.
@Capelucita děkuju a u jaké jsi pojišťovny? A musí ti to přijít domu písemně než odjedeš do lázní? Já totiž špekuluju jestli to stihnu. Musím se vrátit do konce března, v dubnu už musím být v práci, jenže začátkem února jdu na laparoskopii a gyndař mi nechce napsat doporučení dřív než po operaci.
@pingvin byla jsem v 2011. Jsem u VZP. Než jsem dala do kupy papíry, tak to trvalo asi 3 týdny, ale pojišťovna byla rychlá.
Já jsem u OZP a měla jsem to písemně do 14 dnů. Přichystej si papíry a zamluv dopředu termín a pak jen dej na pojišťovnu a mělo by to vyjít. ![]()
Ahoj holky, jak je to s tím spermiogramem a žádostí o lázně. Pojišťovnu mám 211 a manžel spermio opravdu mizerný. Na ifolince mi řekli, že se spermiogram k žádosti přikládá, ale neřekli mi jestli musí být v pořádku ![]()
@Drbna777 Už jsem to začala konečně řešit
Ještě musí zavolat do CARu, ať napíšou doporučení a pak za obvodním, ať napíše žádost o lázně. S tím spermiogramem se ptám, právě jestli to má vůbec smysl. Někde jsem tady četla, že musí být v pořádku. Tak snad mi to schválí ![]()
My jedeme, celá rodina, na 2 týdny na konci března.
Holky, jak to vypadá na tom Goethe?
Mmch, v roce 2011, kdy jsem ve FL byla na pojišťovnu, tak spg jsme přikládali. Pojišťovny snad nedají KLP, pokud je spg totálně bez spermoušů. Protože když je alespoň 1 pohyblivá, tak se s tím dá otěhotnět.
My máme hodně špatný spermiogram a nikdy jsem s tím pro schválení lázní neměla problém.
Jinak na Goethe jsem byla přímo na hlavní budově a musím si to chválit. Všichni byli moc ochotní a dobré jídlo. A měli by mít otevřeno snad celou zimu. Minulý rok když jsem tam byla v lednu, tak alespoň fungovali. ![]()
@Drbna777 někdo mi říkal, že s jídlem to tam bylo na podzim šílené, bylo ho prý málo. Ale ty zase říkáš, že to bylo fajn. Tak doufám, že máš pravdu. ![]()
Já byla pod Goethe ubytovaná už 3 a vždycky to bylo dobré, ale je pravda že na podzim si holky stěžovali. Na Adleru to prý bylo lepší.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď