Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 Jo jo Adler je super. A bývá tam hodně holek s našima probléma. Pawlik také není špatný jen je dražší. Ale zase je výhoda, že můžeš jít přímo v županu do Aquafora.
Jinak myslím, že s termínem by neměl být problém, ale zkus tam dopředu zavolat a zamluvit to.
Aktuální zprávy z FL
Jsem tu nadšená - a chci poděkovat všem holčinám, se kterými jsem se radila kam a co a jak - děkuju vám! Za sebe doporučuji - hotel Pawlik, jídlo úúúžasné, švédské stoly pro všechny tři denní jídla - vaří tu skvěle a obávám se, že tu rozhodně nezhubnu
,ubytování a služby také. Naprosto skvělé je, že mám u nosu lékaře, Fitforum - posilku a cvičební sály a Aquaforum - suchou nohou v župíku jsem tam, prostě super! Absolutně nelituju toho doplatku za jednolůžák a skutečně si to tu užívám. Dokonce mi z důvodu MS můj lékař zažádá o prodloužení, takže si tu pobudu možná o týden déle. Není tu momentálně sezona, takže jsou zavřené některé obchody, kavárny atd., ale na jednu stranu mi to vyhovuje, že tu nekorzují davy lidí. Včera jsem mluvila s jednou paní prodavačkou a říkala, že nejhezčí období tu je září a říjen..tak to jen tip. Jediné, čeho lituju, že jsem sem nejela před rokem, myslím, že mohlo být vše jinak a třeba jsem nemusela zažít tolik špatného, ale jsem šťastná a děkuji pojišťovně, že mi lázně schválili - opravdu doporučuji!!! Myslím si, že žena, která lázně absolvuje, tak se jí podaří, po čem touží…tady se psychicky srovná a procedury, péče a vůbec „vyjetí z kolejí IVF atd.“ jí pomůže
![]()
@Zoran jee, ja se tak tesiiim, jsi mne tak navnadila, ze uz snad ani nedospim ![]()
@Zoran Ahooj moc ráda čtu, že jsi tam tak spokojená. Snad mi to také vyjde a za pár týdnu se tam dostanu i já a budu užívat lázeňské péče. ![]()
@Zoran Musím s tebou jenom souhlasit. Proto jedu už poněkolikáté. Vždycky se tam dám dohromady
Ať věda říká co chce, ale prostě lázně pomáhají.
Já tam poslední dobou jezdím 2 x ročně. 3 x jsem byla na pojišťovnu (1 x po operaci) a jinak jezdím jako samoplátce na 14 dnů. Ale je to tím, že jsem hodně marodila a tak mě zbyla dovolená. Tento rok takhle jedu naposledy a snad už František zabere ![]()
Zoran, jsem ráda, že se ti líbí. Mě se líbilo v Goethe taky. Ještě si rozmyslím, kam na podzim pojedu. Jediné, co vím jistě, že si vezmu zase jednolůžák. Bylo super mít kam zalézt. ![]()
@Danny001 píše:
K obvoďákovi mě objednali na příští pátek. Chtěla bych jet přelom března-dubna. Tak snad tam bude volno. Jaké doporučuješ ubytování? Našla jsem si, že holky jezdí do Dr. Adler a nebo do Pawlika.
ahoj podle toho kdy pojedeš tak adler je do konce března kvůli rekonstrukci zavřený, já sem na belvederu a je to tady super na všechny procedury to máš 5 minut a vše je v okolí. Tak uvidíš
Ahoj! Měla bych dotaz ohledně lázní.
Mám miminko po IVF (respektive povedl se na 5-tý pokus : 1 IVF, 1× Nativ a 3× minimálka), jsem po CS a od června (rok po porodu) bychom se rádi pokusili o další. Jinak než přes IVF to zase nepůjde. Mám sníženou ovariální rezervu, takže se asi zase musím připravit na víc pokusů.
Ráda bych do lázní - připravit se na další pokusy.
Myslíte, že je šance, že bych mohla do lázní „na pojišťovnu“, když už jedno dítě máme?
A pokud ano, může jet manžel se mnou - samozřejmě, že by si hradil ubytování atp., jenom jestli není problém, že by byl na pokoji se mnou. Tak jako tak budu potřebovat doprovod, jela bych i s dítětem a v průběhu procedur by ho někdo musel hlídat.
Moc děkuji za odpovědi!
@panikralickova s manzelom tam ist mozes a bude s tebou na pokoji, to neni problem.aj ja som sa na to informovala.ako je to s ditetem to neviem.bolo mi povedane, ze aj manzel bude mat nejake proceduri.
@katulka3010 a ty jedeš „na pojišťovnu“? Můžu se zeptat, na kolik to manžela vyjde? Děkuji!
@panikralickova navrh mam podaný od minuleho pondelka. kedze mi nikto nevravel, ze je tam potrebne aj razitko obvodacky a aj nejake jej vyjadrenie, tak sa bude este chvilu cakat.rada by som tam sla v dubnu- to uz by malo byt relativne pekne. zalezi kedy tam pojdete. pani z obchodneho oddelenia mi povedala, ze tak cca 1 000 kc na den, takze cca 21 000, ale ked som pozerala na ich strankach na cennik, tak tam som taluto castku nenasla.bolo tam od 26 000 a viac na 21 dni.
@panikralickova mělo by stačit, aby v CARU doporučili komplexní lázeňskou léčbu před zahájením dalšího IVF (placený pobyt od pojišťovny je na 3 týdny a nelze jej krátit), ve chvíli, kdy to budeš mít schválené od pojišťovny, tak další podmínky ohledně pobytu manžela a dítěte si domluvíš už přímo s lázněmi - výše doplatku se liší podle hotelu a taky sezóny, určitě by bylo dobré jet ještě jarní sezónu. Neplodnost většinou ubytovávají v Adleru, Belvedere nebo Pawlík.
Nebo ještě možnost zavolat na pojišťovnu a informovat se přímo tam alespoň telefonicky - nechat se spojit s revizním lékařem, který přímo schvaluje žádosti na lázně ohledně neplodnosti:-)
V případě, že by to pojišťovna neschválila a chtěla si jet sama nebo s rodinou, tak jsem koukala, že nejlevnější pobyt na 3 týdny s 60 procedurami, ubytováním a plnou penzí vychází okolo 20tis Kč, ale to ti zase může doporučit obchodní oddělení, co by bylo vhodné:-)