Ftaláty v kočárcích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1242
3.2.07 22:19

Nějaký Deltim údajně prošel dobře… Myslím na Babypointu to píšou…, ale nikdoneví jaký typ. ČOI to nějak celé zmastila…

Další tip na ftalátovou pochoutku - pěnové puzzle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
3.2.07 22:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.2.07 11:56

To vím, že škodliviny žijí všude s námi, ale hrozně mě štve ten přístup Vispy.
Dělají z nás blbečky. Přece nemůžou každému říkat něco jiného.
Pán mě velmi přesvědčoval, že to držadlo na sporťáku je špatné jen u té hnědé barvy, ale ono je černé, jako u všech typech M.(a hlavně je to jiný materiál, než u ostatních kolekcí)
Kočárek je super, ale tohle mě mrzí.Je to pravda, že bych raději tuhle informaci nevěděla…
Jsem moc zvědavá s čím přijdou příští týden :roll:
Tak hezkou neděli všem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.07 12:10

Maminky, ftaláty jsou svinstvo a všechny děsí především tím, že to je nebezpečí které není vidět. Něco jsem si o tom přečetl na: http://www.responsibility.cz/…e_arnika.pdf.
Je to poměrně obsahlá studie, ale stručně řečeno se dá říci, že cokoliv je vyrobeno z PVC a je měkké obsahuje buď zakázané ftaláty nebo látky, které ZATÍM zakázané nejsou, ale o jejichž škodlivosti není pochyb… Ftaláty jsou nestabilně vázané v PVC a uvolňují se trvale. Prokazatelně dochází k větší míře uvolňování ftalátů při zvýšené teplotě a tlaku (např. žvýkání). Známé ftaláty jsou ve výrobcích pro děti zakázány a výrobky, které je obsahují v koncetraci > 0,1 % hmotnosti se od 16.1.2007 nesmějí uvádět na trh. (více na http://www.mvcr.cz/…sb088-06.pdf) Skutečná situace je však taková, že výrobci jsou vždy o krok napřed před legislativou a nahrazují zakázané látky těmi, které zatím nebyly podrobně prozkoumány, a proto na seznamu nejsou. Zdraví ohrožujícím látkám se v běžném životě nemáme šanci vyhnout, je to jenom o míře. Ostatně jako ve všem. Pochybuju že by vaše-naše ratolesti nědělali nic jiného než žvýkaly komponenty kočáru… Jsme majitélé bébécaru M655…

• Citovat
  • Upravit
38
4.2.07 17:59

tak jak to tady čtu, taky bych se zapojila do diskuze. Máme totiž taky bebecar, typ M632, myslim. Já osobně mám za to, že je to všechno trochu nafouklnutý, bůhví, v čem jsme jezdily my jako malé. Navíc některé normy EU jsou zbytečně přísné a takové materiály jsou ve spoustě dalších věcí. taky jsem se ptala doktora a ten mi řekl, že kdybychom koupili jinej kočárek, byl by to beztak nějakej, kterej unikl kontrole. Taky vzhledem k tomu, že kontrola se vztahovala právě na ten jeden typ, tak výměna jaksi nepřichází v úvahu. No nevím.Jako maminka mám samozřejmě strach, ale hrotit to asi nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.2.07 18:51

Holky, já už na to kašlu, byla jsem z toho nervózní 3dny a myslím, že to neprospívá ani mě ani mimískovi. Kočárek se mi moc líbí a jinej už nechci. Z Vispy mi poslali mailík, že to platí jen pro ten hnědej kočár. Sice tomu moc nevěřím, ale jaku už tady bylo nejmíň 1000 řečeno, v dnešní době je to prostě všude.

Takže to chce klid a nohy v teple :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.2.07 10:20

Nevzdávejte to!!!

Ahoj těhulky a maminky. Jsem tu nová, mám termín 6.3.07 a mám kočárek Bebecar M653. Copak chcete vědomě ohrožovat svoje dítě? Vispě nevěřte, každý den mi řekli něco jiného a zapřeli co řekli předtím. Dle názoru ČOI musí dovozce respektovat vyhlášky a zákony platné v naší republice bez ohledu na to, co platí v EU. A Vispa má skvělý názor, že česká státní zkušebna je nedůvěryhodná. Nejdřív řekli, že se to týká všech M6.., v pondělí se nás to už netýkalo a poslali mi faxem jakýsi portugalský canc, ze kterého lze vyčíst jen to, že nějaký materiál dne 6.11.2006 pro Bebecar neobsahuje ftaláty. Nic o barvách, typech… Shoduje se to jen s tou evropskou verzí. Já jsem ráda, že naše republika je přísnější, co se týká dětí. Každopádně s vyhláškou č.521/2005 Sb. s účinností od 1.1.2006 v souladu není. Buď mi dokážou, že je vše na našem kočáru nezávadné nebo odstoupím od smlouvy. Jelikož máme kočárek necelé 2 měsíce, je důkazní povinnost na prodejci (objednávala jsem kočár přímo z Vispy Náchod s. r. o.). Holky a taky vám lepí držadlo ruce, když na něj padne pár dešťových kapek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.2.07 11:50

tak já jsem byla včera u prodejce, od kterýho kočárek máme.říklal, že celý to je tak trochu podraz od čoi, protože staré vyhlášce kočárek odpovídal a výrobce a prodejce měli mít ted rok na to, aby nějak vyřešili to, že neodpovídá té nové, ale přesto se udělala ta kontrola.taky říkal, že ten kontrolovanej typ je z jinýho materiálu.ale byl úplně supr a pro klid zákázníků pošlou i ten náš sporták na kontrolu a na případné přešití do Portugalska,což by asi neudělal každej.a taky prý se to vůbec netýká popruhů,ale jen toho madla o podnozky. a to sem se ho na nic neptala, sám viděl, že máme kočárek od nich a přišel za mnou, nejsem ten typ, co z z toho plaší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.07 11:56

usena: sice z toho neplasis, ale bez znalosti veci mavas rukou nad necim, o cem nemas dost informaci a navic to doporucujes jinym. Kdybys o tom neco vedela, vedela bys take, ze vyrobci o platnosti teto normy vedi jiz dva roky, tudiz meli dost casu na pripravu! navic to neni norma specificka pro CR… to, ze ti dovozce rika takovy nesmysly a ty jim veris je tvoje vec. Pri hlasce, ze poslou tvuj kocarek do portugalska na presiti uz se valim smichy… kdyz sectu ceny dopravy a prace, je levnejsi poslat novej ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.2.07 12:48

re:1marcela

1marcela: nic proti, ale podle mě jsou ftaláty ve všech kočárcích, které mají jakékoliv prvky z PVC… buď ty které jsou zakázané nebo ty, které zatím zakázané nejsou, ale za pár let budou taky. Ty kočáry co prošly kontrolou jen používají nové technologie, ale zdaleka to nesvědčí o tom že by byly lepší než ty co neprošly… jen „vyhovují“ platné legilativě. Ono je těch zakázanejch ftalátů totiž jenom šest. Je zbytečný to řešit, protože 90 % populace má produktů z měkčeného PVC plnej byt, stejně tak většina měkkých plastových hraček je na tom úplně stejně.

• Citovat
  • Upravit
38
8.2.07 21:53

ještě,že sou tady lidi,kteří evidentně ví všechno o všem.hned jsem teda klidnější haha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
12.2.07 22:46

Holky ČOI se zminovala i o kočárku X-Lander AA, můžete mi některa říct co toje za verzi?? Není to např.jen překlep?? my totiz máme XA tak aby to právě nebyl ten, co obsahuje ftaláty :-/ díkyza info!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
18.2.07 23:31

Jestli se nepletu tak u toho x-landeru to byla nějaká konstrukční vada,nebo nedostatečný návod,v té pětici ftalátových uveden nebyl.No radši ještě juknu na čoi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
18.2.07 23:41

Tak teď jsem tam jukala a ty ftaláty tam fakt nejsou a někde jsem četla,že to aačko se u nás vůbec neprodává,ale kde ho teda čoi sebrala to fakt nevím.Předpokládám,že je to špatný označení a že se jedná o xa.Tak je asi třeba dávat jenom pozor na prstíčky,ale to je třeba pořád i u otevírání dveří a tak bych si z toho zas nedělala moc těžkou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.2.07 10:31

Kami74: Moc díky!!!! Tak mi spadl kámen ze srdce :-) O verzi AA jsem taky nic neslyšela, tak to bude asi vážně překlep. Ještě jednou díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí