Fyzioterapie Ludmily Mojžíšové - Máte zkušenost?

65
3.9.22 10:21

Fyzioterapie Ludmily Mojžíšové - Máte zkušenost?

Zdravím všechny snažilky a maminky,

Chci se zeptat jestli má některá z vás zkušenost s docházením na Fyzioterapie dle Ludmily Mojžíšové, ať už pozitivní či negativní, pomohla vám k vytouženému miminku nebo jsou to jen zbytečně vyhozené peníze?
S manželem se o miminko snažíme už přes 2 roky a povedlo se, ale bylo z toho zamlklé těhotenství v 6. Týdnu, řekli jsme si, že to nebudeme nějak tlačit na pilu, hodně jsme se začali věnovat práci, začala jsem autoškolu, odjeli jsme na dovolenou a už se nám přes rok opět nedaří, řekla jsem si tedy, že bych zkusila tu fyzioterapii neboť mi to zní docela rozumě…
Budu tedy ráda za všechny vaše ohlasy, moc za ně děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
3.9.22 10:31

Kamarádce se nedařilo tři roky. Tuto metodu vzala jako poslední alternativu před myšlenkou na adopci. Během dvou měsíců otěhotněla. Půl roku po porodu otěhotněla znovu. Zda to bylo díky cvičení.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.9.22 11:09

Moc děkuji za krásnou reakci, co dodala naději. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.9.22 11:16

Hrozne zalezi na tobe…pro me to byly vyhozene penize, nemela jsem na to trpelivost…cviky se pridavaly postupne a spolu s dechovym cvicenim to vychazelo na hodinu a pul az dve hodiny denne…me se to nepodarilo skloubit s casove narocnou praci…takze jestli jsi odhodlana a zvladnes to dodrzet, tak to treba muze pomoct…zalezi i na problemu..nevim, jestli mojzisovka muze udelat neco napr s niskym AMH, spatnym spermiogramem nebo pcos :nevim:…kazdopadne je to aspon dobra prevence proti vyhreznuti plotenky ve starsim veku…pokud jste nebyli, tak bych spis, nez mojzisovku doporucila CAR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.9.22 11:29

@Melodie91 Děkuji za přínosnou reakci. :srdce:
Fyzioterapie mi už pomohli s jiným problémem, který se týkal zad a kyčlí, a tak jsem od dob dospívání byla zvyklá pravidelně doma cvičit, pomohlo to natolik, že jsem toho potom mohla nechat a jsem zdravá. A proto to považuji za možnost, která není tak invazivní jako CAR, ale samozřejmě, pokud neuspějeme budeme tam stejně nasměrováni okolnostmi.
Práci máme oba taky časově náročnou, ale asi to zkusím jako poslední možnost před CAR, které už nad námi pár měsíců visí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.9.22 13:57
@Pralinka77 píše:
@Melodie91 Děkuji za přínosnou reakci. :srdce:
Fyzioterapie mi už pomohli s jiným problémem, který se týkal zad a kyčlí, a tak jsem od dob dospívání byla zvyklá pravidelně doma cvičit, pomohlo to natolik, že jsem toho potom mohla nechat a jsem zdravá. A proto to považuji za možnost, která není tak invazivní jako CAR, ale samozřejmě, pokud neuspějeme budeme tam stejně nasměrováni okolnostmi.
Práci máme oba taky časově náročnou, ale asi to zkusím jako poslední možnost před CAR, které už nad námi pár měsíců visí.

To je, bohuzel, tady casty dojem, ze CAR je nejak invazivni..CAR nerovna se umele oplodneni…udelaji testy, tobe, manzelovi a na zaklade toho, se pak resi odstraneni priciny neplodnosti v prvni rade, umele oplodneni je az ve chvili, kdy to jinak nejde… samozrejme te od cviceni podle LM neodrazuji, urcite to stoji za zkousku, pokud nejste nejak vekove omezeni..neni ti treba uz 38 nebo tak..me to minimalne pomohlo se spravnou technikou dychani a drzeni tela, ktere se drzim porad a pomohlo mi to i pri porodu…jen proste nemoznost pocit pres dva roky je hodne..my se snazili 3 a pul a mezitim 3× zamlkle od 6ti do 8mi tydnu plodu a kdyz si spocitam, kolik penez me staly vsechny mozne doplnky a fyzioterapie..hruza…kazdopadne drzim palce, at ti to pomuze a brzy se dockate vysledku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.9.22 14:28

@Melodie91 To já jsem ráda, že Jsi napsala jak to cítíš, určitě je to dobré vědět. :srdce:
Zkouším to takto především kvůli manželovi, který je sice smířen s tím, že pokud toto nepomůže do CARU půjdeme, ale má panický strach z lékařů a lékařského prostředí a tak ho toho chci ušetřit pokud to půjde. Na spermiogramu totiž už byl a výsledek nebyl nějak výrazně špatný.
Taky jsme oba mladí, jemu je 28 a mě je 22 a tak to nechci nějak lámat přes koleno, ale zase nepomoci tomu nějak mi přijde taky takové těžké, zvlášť po tom co jsme už o to jedno miminko přišli, měli jsme čas hodně přemýšlet a ujasnili jsme si vše, a tak chci prostě asi jen zkusit štěstí, třeba to pomůže, když ne, tak přijde na řadu CAR, který já sama za sebe vnímám jako úžasnou instituci, která už mnoha lidem pomohla. Říkám si, že už jen to vědomí, že něco dělám může hlavu uklidnit a může se zadařit už jen proto a ne zase úplně jen kvůli cvičení, kdo ví…
Vyrozuměla jde, že ty už dítko máš, tak přeji v budoucnu jen to nejlepší. :srdce: Muselo být hrozně těžké čím sis prošla, mě to stačilo jednou a zpočátku jako by se mi zhroutil svět, ale věřím.
A u tebe bude určitě taky už jen líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.9.22 16:36
@Pralinka77 píše:
@Melodie91 To já jsem ráda, že Jsi napsala jak to cítíš, určitě je to dobré vědět. :srdce:
Zkouším to takto především kvůli manželovi, který je sice smířen s tím, že pokud toto nepomůže do CARU půjdeme, ale má panický strach z lékařů a lékařského prostředí a tak ho toho chci ušetřit pokud to půjde. Na spermiogramu totiž už byl a výsledek nebyl nějak výrazně špatný.
Taky jsme oba mladí, jemu je 28 a mě je 22 a tak to nechci nějak lámat přes koleno, ale zase nepomoci tomu nějak mi přijde taky takové těžké, zvlášť po tom co jsme už o to jedno miminko přišli, měli jsme čas hodně přemýšlet a ujasnili jsme si vše, a tak chci prostě asi jen zkusit štěstí, třeba to pomůže, když ne, tak přijde na řadu CAR, který já sama za sebe vnímám jako úžasnou instituci, která už mnoha lidem pomohla. Říkám si, že už jen to vědomí, že něco dělám může hlavu uklidnit a může se zadařit už jen proto a ne zase úplně jen kvůli cvičení, kdo ví…
Vyrozuměla jde, že ty už dítko máš, tak přeji v budoucnu jen to nejlepší. :srdce: Muselo být hrozně těžké čím sis prošla, mě to stačilo jednou a zpočátku jako by se mi zhroutil svět, ale věřím.
A u tebe bude určitě taky už jen líp. :hug:

Dekuji :-), ano, mame dceru, prave z ivf, takze u nas to dobre dopadlo, jsou na tom pary hur..ve vasem veku mate jeste hodne casu, to se urcite vyplati vyzkouset nejakou alternativu, ja to chapu, i ja jsem chtela udelat vse pro to, aby to slo prirozene :-), ale my uz byli s manzelem o dost starsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí