Gastroperverznosti aneb Jiřinko, proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11652
18.3.26 11:16
@KalamityJohn píše: Více

Když žiješ v tý Americe, chci se tě na něco zeptat: už se to dá koupit i tady, já bych to asi chlemtal samotný, jsem prase, no. Nerad používám anglický výrazy, vy to mu říkáte asi topping (přeliv), většinou čokoládovej a dáváte to do kanystrů vod voleje. Jaký to je? Můžu si tím polejt pudink? Vím, že se to dává hlavně na zmrzliny a šlehačky, stojí to za kup?

https://www.popkornovac.cz/…okolada-1kg/

Jako dítě jsem miloval pařížskou šlehačku ve spreji, to bych si nastříkal celou tubu do pusy naráz.

P. S. Po tomhle tématu o mně možná ztratíte iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
18.3.26 11:19

Jako děti jsme jedlý gulasovku a k tomu sladky vdolek. Milovala jsem bramboráky s kysanym zelím a k tomu pořádně oslazenyho turka.
Jahodové sendviče má ráda moje dcera :)
Jo, a když byla dcerka malá, upekla jsem sekanou s červenou čočkou, když zbyla, šla druhý den do špaget s rajčatovou omáčkou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
18.3.26 11:21

@Ploskutáček

To neznám ale to nic neznamená. Děti si dávali Hersheys na wafle a zmrzlinu. Ale americká čokoláda nestojí za moc, fakt ne. Jedině Reeses peanut butter mi chutná, jinak je cokoliv z Evropy daleko chutnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
18.3.26 11:28
@Mediula píše: Více

U nás taky. Mimochodem, u nás se vaří sladká jídla standardně: lívance, ovocné knedlíky, dukátové buchtičky s pudinkem, blbouny (kynuté knedlíky s povidly) dělá tatínek, děláme i bavorské vdolečky. Já teda kombinaci s polévkou nerad - polívka mě zaplácne a pak nemám místo. Takže u nás se dělají vesměs jen hlavní jídla, občas se udělá jako hlavní jídlo polívka. Já nejradši dršťkovou, rohlíčkovou (hrachovka s opečenými kostičkami rohlíku či housky) a vývar s maminčinným drobením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
18.3.26 11:34
@Ploskutáček píše: Více

Blbouni byly u nás taky oblíbený:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
18.3.26 11:37
@Titty píše: Více

Ta kaše nesmí být přes Granko vůbec vidět. Já si třeba Grankem nechávám sypat i ovocný knedlíky (žádný mák, skořice nebo tvaroh) a žemlovku. Zkuste to, není to vůbec špatný.

Příspěvek upraven 18.03.26 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
18.3.26 11:40
@Mediula píše: Více

Vždycky mě potěší každý, kdo ví, že to není jen nadávka nebo druh ptáka (Byla by to dobrá partnerská hláška: včera sexuálně loudila a já jí řekl, ať toho mýho blbouna nechá bejt, že už spí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
18.3.26 11:42

Hezký..jdu do karamelu :D
Ale nejdřív to vyzkoušej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11858
18.3.26 12:14

Mám vyzkoušeno něco podobného z Makra. Není to špatné, na palačinky, vafle, rovnou do pusy. :mrgreen: Jako není to úplně zázrak, ale nebojím se, že by to někdo doma nesnědl a mělo se to vyhazovat. :P

https://sortiment.makro.cz/…ada/257848p/

Mají i další příchutě a značky, hledala jsem pod názvem „topping“

https://sortiment.makro.cz/cs/search/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
18.3.26 12:15

Ovocný knedlíky taky jedině s grankem :D když jsem byla malá, tak mi máma sypala kakao i do špaget :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
18.3.26 12:19
@Titty píše: Více

A puboši se napijou mlíka, stříknou si do pusy čokoládovej sirup, zatřepou hlavou a maj kakao. Viděl jsem to na vlastní oči. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11858
18.3.26 12:21
:lol: :lol: :lol: Úplně ty naše vidím!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
18.3.26 12:44

@Mediula Bramboráky s kysaným zelím a pod ním třeba ještě potřené tvarohem, nějakým sýrem nebo brynzou, miluju taky. Ale to je poměrně běžná věc. Slovenské halušky jsou ze stejného těsta, jen vařené. Ty miluju. Od dětství. Ale nesmí to být smíchané a brynza musí být vedle toho a studená. Zelí taky.
Ve slovenské kolibě bych si ten míchaný „ekl“ nedala🙉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
18.3.26 13:42
@1Pears1 píše: Více

Ty jo, pak si to do te brynze namacis nebo to tim zajidas nebo jak to jis? To je zajimave, ja vim, ze nekteri lide to takhle maj, ze nerqdi michaji, ale ty halusky, to by me nenapadlo takto servirovat, ty bych u podobneho typu asi vzdala :D
Ja jsem presny opak, cim vic smichana kejda, tim vetsinou lepsi :lol: :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
18.3.26 15:11

No, víš, jak si Mr. Bean dělal kafe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...