Genetické vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10047
21.8.12 14:47

Vyšetření v těhotentví

Ahoj holky byla jsem na screeningu a vyšel mi špatný výsledek jedná se o beta-HCG prý se nemám hrozit většinou to nic nebývá chtěla bych se zeptat jak v tomto případě bude vypadat poradna jestli má někdo zkušenosti a co vše budu platit např. 3D ultrazvuk když mám doporučení od Gyndr. děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 20:54

Ahoj holky. Omlouvám se, ale nečetla jsem všechno. Jsem v 18.týdnu a volali mi z gynekologie, že mě objednali na genetické vyšetření do Brna. Žádná těhotná z mého okolí tam nemusela. Proč tam musím já? Docela se bojím o našeho chlapečka:( Moc se na něho těšíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.2.14 20:57
@marikita píše:
Ahoj holky. Omlouvám se, ale nečetla jsem všechno. Jsem v 18.týdnu a volali mi z gynekologie, že mě objednali na genetické vyšetření do Brna. Žádná těhotná z mého okolí tam nemusela. Proč tam musím já? Docela se bojím o našeho chlapečka:( Moc se na něho těšíme.

Nějaký důvod existuje- špatné výsledky testů, rodinná anamnéza, vyšší věk rodičky (nad 35 let), mně na gyndě doporučili se objednat. Vše O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 21:03

@blecha72 Jako, že mi něco špatného zjistili z krve? A je mi 21 let. No snad to bude v pořádku. Musím přiznat, že jsem hysterka :mrgreen: a o miminko se bojím. Vím, že bych to neměla přehánět, ale s přítelem jsme si dítě moc přáli. Tak doufáme, že bude vše v pořádku. Potřebuju uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.2.14 21:09
@marikita píše:
@blecha72 Jako, že mi něco špatného zjistili z krve? A je mi 21 let. No snad to bude v pořádku. Musím přiznat, že jsem hysterka :mrgreen: a o miminko se bojím. Vím, že bych to neměla přehánět, ale s přítelem jsme si dítě moc přáli. Tak doufáme, že bude vše v pořádku. Potřebuju uklidnit.

Nemůže to být na základě triple testů? Ty bývají často falešně pozitivní. Má zkušenost s genetikem je zhruba taková: Provedli jsme rodinnou anamnézu, pak mi sdělil, že vše je v pořádku a doporučil velký ultrazvuk ve 20. týdnu. Na základě tohoto vyšetření jsme zjistili, že mimi je v pořádku. Další vyšetření nebylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 21:19
@blecha72 píše:
Nemůže to být na základě triple testů? Ty bývají často falešně pozitivní. Má zkušenost s genetikem je zhruba taková: Provedli jsme rodinnou anamnézu, pak mi sdělil, že vše je v pořádku a doporučil velký ultrazvuk ve 20. týdnu. Na základě tohoto vyšetření jsme zjistili, že mimi je v pořádku. Další vyšetření nebylo třeba.

No to já se v tom tak ještě neorientuju. Asi před týdnem jsem byla na gynekologii a brali mi krev, ale už jsem nemusela být na lačno a sestra mi říkala že si mám do týdne zavolat. Po prohlídce mi sestra napsala ještě lístek s datumem kdy mi končí 20.týden a že se mám objednat po něm na velký ultrazvuk. Takže na ten už objednaná jsem. No a dneska jsem volala a říkali mi, že si mám během týdne dojít pro žádanku na to vyšetření do Brna. Myslela jsem si, že tam chodí každý :mrgreen: takže jsem se na nic neptala a řekla jsem jen ANO a až pak se mě doma začali ptát, že proč tam musím, když jsem tak mladá a jestli se něco stalo atd. Takže mě vyděsili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.2.14 21:23

To bude těmi triple testy, takže pravděpodobně v pořádku. Na velkém UTZ byl prcek v pořádku, nic jsme neřešili.

Možná vám nabídnou odběr plodové vody- amniocentézu, tento zákrok by měl postižení vyloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 21:27
@blecha72 píše:
To bude těmi triple testy, takže pravděpodobně v pořádku. Na velkém UTZ byl prcek v pořádku, nic jsme neřešili.Možná vám nabídnou odběr plodové vody- amniocentézu, tento zákrok by měl postižení vyloučit.

Tak snad to bude dobrý :) Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
3.2.14 21:27

@marikita Vůbec se ničeho nebůj Já tam musela také, jen zbytečné nervy ;) jediné co je plus, že tam malinkého krásně uvidíš. Pro nás to byl krásný zážitek, dokonce máme i video ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 21:32
@Lucie 93 píše:
@marikita Vůbec se ničeho nebůj Já tam musela také, jen zbytečné nervy ;) jediné co je plus, že tam malinkého krásně uvidíš. Pro nás to byl krásný zážitek, dokonce máme i video ;)

Tak to je dobře. :) To jste mě uklidnili :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
3.2.14 21:37

@marikita opravdu to chce klid, já akorát tři týdny šílela a úplně zbytečně. Doktorka mi řekla, ze když to vyjde jen trošičku špatně, tak se tím tak trošku jistí ;) My 4eda byli v Budějkách na genetice a opravdu jsme si to užili, určo vem i přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 21:42
@Lucie 93 píše:
@marikita opravdu to chce klid, já akorát tři týdny šílela a úplně zbytečně. Doktorka mi řekla, ze když to vyjde jen trošičku špatně, tak se tím tak trošku jistí ;) My 4eda byli v Budějkách na genetice a opravdu jsme si to užili, určo vem i přítele

Moc ráda bych byla kdyby tam byl se mnou i přítel, ale on zrovna bude v práci. Mám tam jít příští pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
3.2.14 22:34

@marikita Jak v práci? Je to jedinečná možnost vidět miminko. Ten přístroj má tak veliké rozlišení, že ho uvidíte úplně krásně. Přeci by si tohle nenechal ujít. A neboj nic, já tam byla prostě jen preventivně ;) Viděli jsme malou jak tam poskakuje :mrgreen: slyšeli jsme její srdíčko :srdce: máme krásné fotky a vzpomínku k nezaplacení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 22:39
@Bekyn píše:
@marikita Jak v práci? Je to jedinečná možnost vidět miminko. Ten přístroj má tak veliké rozlišení, že ho uvidíte úplně krásně. Přeci by si tohle nenechal ujít. A neboj nic, já tam byla prostě jen preventivně ;) Viděli jsme malou jak tam poskakuje :mrgreen: slyšeli jsme její srdíčko :srdce: máme krásné fotky a vzpomínku k nezaplacení :kytka:

Nemůže jít se mnou a volno si taky vzít nemůže :( ale na ten velky ultrazvuk, na který jsem objednaná koncem února, tak na ten se mnou už bude moci jít :) Ještě bych se mohla zeptat. Stojí to něco to vyšetření? A ty fotky kolik stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
3.2.14 22:42

My jsme byli v Plzni. Platila jsem 1000,– za vyšetření. A za každou fotku 100,– ale měli jsme štěstí na doktora udělal nám 8 fotek a na účtenku napsal 3 ks. Takže jsme platili 300,– Říkal, že některá pojištovna to vyšetření proplácí, některá ne. To můžeš pak zkusit, nechat si proplatit tu účtenku co tam dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí