Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky byla jsem na screeningu a vyšel mi špatný výsledek jedná se o beta-HCG prý se nemám hrozit většinou to nic nebývá chtěla bych se zeptat jak v tomto případě bude vypadat poradna jestli má někdo zkušenosti a co vše budu platit např. 3D ultrazvuk když mám doporučení od Gyndr. děkuji za odpovědi
Ahoj holky. Omlouvám se, ale nečetla jsem všechno. Jsem v 18.týdnu a volali mi z gynekologie, že mě objednali na genetické vyšetření do Brna. Žádná těhotná z mého okolí tam nemusela. Proč tam musím já? Docela se bojím o našeho chlapečka:( Moc se na něho těšíme.
@marikita píše:
Ahoj holky. Omlouvám se, ale nečetla jsem všechno. Jsem v 18.týdnu a volali mi z gynekologie, že mě objednali na genetické vyšetření do Brna. Žádná těhotná z mého okolí tam nemusela. Proč tam musím já? Docela se bojím o našeho chlapečka:( Moc se na něho těšíme.
Nějaký důvod existuje- špatné výsledky testů, rodinná anamnéza, vyšší věk rodičky (nad 35 let), mně na gyndě doporučili se objednat. Vše O. K.
@blecha72 Jako, že mi něco špatného zjistili z krve? A je mi 21 let. No snad to bude v pořádku. Musím přiznat, že jsem hysterka
a o miminko se bojím. Vím, že bych to neměla přehánět, ale s přítelem jsme si dítě moc přáli. Tak doufáme, že bude vše v pořádku. Potřebuju uklidnit.
@marikita píše:
@blecha72 Jako, že mi něco špatného zjistili z krve? A je mi 21 let. No snad to bude v pořádku. Musím přiznat, že jsem hysterkaa o miminko se bojím. Vím, že bych to neměla přehánět, ale s přítelem jsme si dítě moc přáli. Tak doufáme, že bude vše v pořádku. Potřebuju uklidnit.
Nemůže to být na základě triple testů? Ty bývají často falešně pozitivní. Má zkušenost s genetikem je zhruba taková: Provedli jsme rodinnou anamnézu, pak mi sdělil, že vše je v pořádku a doporučil velký ultrazvuk ve 20. týdnu. Na základě tohoto vyšetření jsme zjistili, že mimi je v pořádku. Další vyšetření nebylo třeba.
@blecha72 píše:
Nemůže to být na základě triple testů? Ty bývají často falešně pozitivní. Má zkušenost s genetikem je zhruba taková: Provedli jsme rodinnou anamnézu, pak mi sdělil, že vše je v pořádku a doporučil velký ultrazvuk ve 20. týdnu. Na základě tohoto vyšetření jsme zjistili, že mimi je v pořádku. Další vyšetření nebylo třeba.
No to já se v tom tak ještě neorientuju. Asi před týdnem jsem byla na gynekologii a brali mi krev, ale už jsem nemusela být na lačno a sestra mi říkala že si mám do týdne zavolat. Po prohlídce mi sestra napsala ještě lístek s datumem kdy mi končí 20.týden a že se mám objednat po něm na velký ultrazvuk. Takže na ten už objednaná jsem. No a dneska jsem volala a říkali mi, že si mám během týdne dojít pro žádanku na to vyšetření do Brna. Myslela jsem si, že tam chodí každý
takže jsem se na nic neptala a řekla jsem jen ANO a až pak se mě doma začali ptát, že proč tam musím, když jsem tak mladá a jestli se něco stalo atd. Takže mě vyděsili.
To bude těmi triple testy, takže pravděpodobně v pořádku. Na velkém UTZ byl prcek v pořádku, nic jsme neřešili.
Možná vám nabídnou odběr plodové vody- amniocentézu, tento zákrok by měl postižení vyloučit.
@blecha72 píše:
To bude těmi triple testy, takže pravděpodobně v pořádku. Na velkém UTZ byl prcek v pořádku, nic jsme neřešili.Možná vám nabídnou odběr plodové vody- amniocentézu, tento zákrok by měl postižení vyloučit.
Tak snad to bude dobrý
Děkuji ![]()
@marikita Vůbec se ničeho nebůj Já tam musela také, jen zbytečné nervy
jediné co je plus, že tam malinkého krásně uvidíš. Pro nás to byl krásný zážitek, dokonce máme i video ![]()
@Lucie 93 píše:
@marikita Vůbec se ničeho nebůj Já tam musela také, jen zbytečné nervyjediné co je plus, že tam malinkého krásně uvidíš. Pro nás to byl krásný zážitek, dokonce máme i video
Tak to je dobře.
To jste mě uklidnili ![]()
@marikita opravdu to chce klid, já akorát tři týdny šílela a úplně zbytečně. Doktorka mi řekla, ze když to vyjde jen trošičku špatně, tak se tím tak trošku jistí
My 4eda byli v Budějkách na genetice a opravdu jsme si to užili, určo vem i přítele
@Lucie 93 píše:
@marikita opravdu to chce klid, já akorát tři týdny šílela a úplně zbytečně. Doktorka mi řekla, ze když to vyjde jen trošičku špatně, tak se tím tak trošku jistíMy 4eda byli v Budějkách na genetice a opravdu jsme si to užili, určo vem i přítele
Moc ráda bych byla kdyby tam byl se mnou i přítel, ale on zrovna bude v práci. Mám tam jít příští pondělí.
@marikita Jak v práci? Je to jedinečná možnost vidět miminko. Ten přístroj má tak veliké rozlišení, že ho uvidíte úplně krásně. Přeci by si tohle nenechal ujít. A neboj nic, já tam byla prostě jen preventivně
Viděli jsme malou jak tam poskakuje
slyšeli jsme její srdíčko
máme krásné fotky a vzpomínku k nezaplacení ![]()
@Bekyn píše:
@marikita Jak v práci? Je to jedinečná možnost vidět miminko. Ten přístroj má tak veliké rozlišení, že ho uvidíte úplně krásně. Přeci by si tohle nenechal ujít. A neboj nic, já tam byla prostě jen preventivněViděli jsme malou jak tam poskakuje
slyšeli jsme její srdíčko
máme krásné fotky a vzpomínku k nezaplacení
Nemůže jít se mnou a volno si taky vzít nemůže
ale na ten velky ultrazvuk, na který jsem objednaná koncem února, tak na ten se mnou už bude moci jít
Ještě bych se mohla zeptat. Stojí to něco to vyšetření? A ty fotky kolik stojí?
My jsme byli v Plzni. Platila jsem 1000,– za vyšetření. A za každou fotku 100,– ale měli jsme štěstí na doktora udělal nám 8 fotek a na účtenku napsal 3 ks. Takže jsme platili 300,– Říkal, že některá pojištovna to vyšetření proplácí, některá ne. To můžeš pak zkusit, nechat si proplatit tu účtenku co tam dostaneš.