Genetické vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3993
3.2.14 22:43

Jinak to je opravdu škoda, že si nemůže vzít volno… Když jsme tam byli, v čekárně sedělo 6 maminek a samozřejmě i 6 tatínků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.2.14 23:18

@Bekyn Já vím :( taky mě to mrzí, ale nedá se nic dělat a děkuju za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.2.14 08:50

@marikita my jsme neplatili ani za vyšetření, fotky a ani za video. Dokonce jsme neměli vlastni cd, tak nam ho doktor dal :) U nás to je, že když Tě tam pošlou doktoři, tak to plati pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
4.2.14 09:54

@Lucie 93 No my jsme za druhé a třetí taky neplatili nic. Ale za to první, to bylo cca v 14 týdnu, za to jsme platili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.2.14 13:11

Ahoj holky. Tak jdu napsat jak to dopadlo. Když jsem si byla pro žádanku, tak už jsem se doktora ptala proč mě tam poslali a on řekl, že to sám nechápe, když jsem mladá a že by tam ani nejezdil, protože u mě jsou ty rizika nízké a nemusím se bát, že pokud se mi nechce ať tam nejezdím, že to není nutné, ale že je to tam něco lepšího a budu mít jistotu a že, když jim něco nevyjde podle tabulek, tak už posílají na tu genetiku, takže je možné, že ty moje testy mohly být i falešně pozitivní. No tak jsem si řekla, že pojedu. Dokonce jsem vzala i přítele. Myslela jsem si totiž, že mi budou dělat ten UZV. Jenže, když si nás Dr zavolala, tak se mě ptala proč jsem přišla, tak jsem jí řekla to, co mi řekl můj doktor a ona se divila, že ani pořádně nevím, proč jsem přijela a co bych chtěla. Tak jsem jí řekla, že bych chtěla ten UZV a ona mi řekla, že na ten ale objednaná nejsem a konečně se mi odhodlala říct, na co si mě tam poslali. Odběr plodové vody 8o Na to jsem vůbec nebyla připravená a jediné co jsem o odběru vody zatím věděla bylo, že způsobuje riziko potratu. Tak jsme to tam chvilku řešili a nakonec jsem to zamítla. Tak mi, řekla, že to postižení, u kterého mám zvýšené riziko (ani už nevím jak se jmenuje) není vážné a říkala, že až půjdu na velký UZV, tak že to má doktor pořádně prohlédnout, ale i tak, i když nic neuvidí, tak to není jisté, že je vše v pořádku. Ale co jsem si zjišťovala, když jsem přijela, tak ani ty výsledky z plodové vody nejsou jisté. :roll: Já nevím, ale já jsem se víc bála těch následků z odběru plodové vody než toho, že budu mít postižené dítě. Věřím tomu, že budu mít zdravé miminko. :srdce: Chci znát, ale i váš názor na moje rozhodnutí. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.2.14 14:01

Ještě připisuju co jsem měla ve zprávě:
AFP 0,93 MoM, HCG 0,34 Mom, uE3 0,42 MoM kombin. riziko DS:1/20 000
riziko T18 1/45 SLOS 1/80

Takže co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.2.14 14:45

@marikita Já bych si vyžádala ten ultrazvuk… Hned teď :-) Ty výsledky tripletestů dle mého nejsou úplně směrodatné :think: Každopádně škoda, že jsi prošvihla screening ve 12tt, takhle dost těžko říct :nevim: Ještě existuje možnost prenascanu, který sleduje tyhle druhy postižení a není to invazivní (jen ti odeberou krev, což plod nijak neohrozí, že :) ), ale je to poměrně drahé :| Vyšetření stojí kolem 14-ti tisíc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.2.14 14:49

@Amys Ano o tom prenascanu se mi zmínili. Když řekla cenu, tak se mi protočily panenky, ale kdybych měla peníze tak neváhám. Je to strašný takové rozhodování. Na jednu stranu mám strach z těch následků AMC a na druhou o život miminka jako už po narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.2.14 14:50
@marikita píše:
Ještě připisuju co jsem měla ve zprávě:
AFP 0,93 MoM, HCG 0,34 Mom, uE3 0,42 MoM kombin. riziko DS:1/20 000
riziko T18 1/45 SLOS 1/80

Takže co myslíte?

Tak tomuhle asi málokdo rozumí, že jo. :think:
K té plodovce - myslím, že se člověk musí dopředu tak nějak rozhodnout, co udělá poté. Jestli postižené dítě ani za milion, nebo v klidu.
Záleží i na tom, co konkrétně ti vyšlo blbě. POkud triply, které i někteří lékaři už považují za nespolehlivé, ani bych se nad tím nepozastavila.
A ta mantra: jdi na plodovku, ať nemáš postižené dítě a pak se styď, že jsi tam nešla a něco se stalo. On ten samotný odběr nikoho neuzdraví, nic na sto procent nevyloučí ani nepotvrdí.
Kdybych byla na tvém místě s mým dnešním rozumem, nešla bych nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.2.14 15:02

@Virginia K té plodovce – myslím, že se člověk musí dopředu tak nějak rozhodnout, co udělá poté. Jestli postižené dítě ani za milion, nebo v klidu.
No právě. Vůbec jsem netušila, že mi chtějí dělat AMC. Co bylo psané v žádance tomu jsem prd rozuměla a doktor mi akorát řekl, to co řekl jak už jsem psala.
POkud triply, které i někteří lékaři už považují za nespolehlivé, ani bych se nad tím nepozastavila.
Jj, doktor sám říkal, že často vychází falešně pozitivní.
jdi na plodovku, ať nemáš postižené dítě a pak se styď, že jsi tam nešla a něco se stalo. On ten samotný odběr nikoho neuzdraví, nic na sto procent nevyloučí ani nepotvrdí.
To jo. V obou případech se může něco stát :( To je na houby takto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.2.14 15:05

@marikita Přesně jak píše @Virginia - pokud se jedná pouze o výsledky tripletestů a doteď bylo všechno OK, asi bych se na to taky vykašlala. Ale záleží na tom, jaké bys měla zázemí pro případ, že by triply nelhaly :| My teda byli s manželem rozhodnutí pro případné zaplacení toho prenascanu, kdyby nastala situace, že bychom se vážně museli rozhodovat a vyskytl se nějaký problém. Mojí kamarádce zemřelo díky plodovce miminko - kvůli infekci se narodilo v 26tt a po deseti dnech zemřelo. Všude se uvádí riziko potratu, ale o riziku předčasného porodu vlivem odběru PV se příliš nemluví…Ono to ten porod nevyvolá hned, ale až třeba za měsíc právě vlivem zavlečené infekce, ale jak to pak dokážeš, že :|
Uf rozhodovní nezávidím. Bohužel tohle is budete muset vyřešit doma sami :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.2.14 15:08

@marikita Vykašli se na to. :hug: :hug: :hug: Těš se na miminko. Myslím, že nějaké fatální vady by snad odhalili i na UZV a na prvotrimestrálním scr.
Neřešila bych to a nenechala se nervovat, co na tom člověk změní? Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
10.2.14 15:13

Já měla screening ve 13tt negativní, triplle pozitivní a miminko mi umřelo-ZT, plodovku jsem po tom screeningu odmítla, dnes bych na ni asi šla, abych měla 100% jistotu jestli je miminko zdravé, i když mi genetička řekla, že bych je pak mohla za to vinit, že to takhle skončilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
10.2.14 15:13

@Virginia @Amys Tak já vám moc děkuju holky. :hug: Není to lehké, když ani jedno nám nezaručí, že bude vše v pořádku. :,( Za 2 týdny jdu na ten velký UZ. Tak pak podám hlášení…Držte mi prosím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.2.14 15:15

@marikita Držím palce a pak se ozvi, budu napnutá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie