Gennet - genetické vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
910
21.8.14 12:51
@Svistice píše:
Pokud mají žádanku na genetickou konzultaci, tak tam bude nějaká zdravotní indikace a to by pak mělo být na pojišťovnu sakumprásk.

Já jsem to pochopila jako @Adelka951 tzn, že @Bunnies má žádanku na standardní genetické vyšetření, které se skládá z UTZ ve 12.tt a k tomu patří i doběr krve asi týden před samotným ultrazvukem. Není to žádná speciální konzultace dle zdravotní indikace. Za to se platí 1.100 Kč a některé pojišťovny to zpětně proplácí.

Absolvovala jsem to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
21.8.14 12:54

Mám žádanku na genetické vyšetření od své gynekoložky právě kvůli mé nemoci a lékům, které musím užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
21.8.14 12:54
@Bunnies píše:
Ještě se zeptám, zda není vyšetření až v 12tt nějak moc pozdě? Mám za sebou tři potraty. Poslední docela neobvyklý. Pak se mi rozjela nemoc, která způsobuje malformace plodů a docela dost dalších problémů…

Běžný genetický screening se dělá opravdu až v tom 12.týdnu. Ale podle tvého popisu by tě měl podle mě gynekolog poslat na nějaká doplňková genetická vyšetření. Každopádně bych se ho zeptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.8.14 13:14
@Bunnies píše:
Mám žádanku na genetické vyšetření od své gynekoložky právě kvůli mé nemoci a lékům, které musím užívat.

Nebudeš platit nic (regulační poplatek nepočítám). Jinak půjdeš na krev a pak v tom dvanáctém týdnu tě čeká nejprve genetická konzultace a pak ultrazvuk, pokud by byl nějaký problém, vracíš se pak zpátky k té doktorce na genetiku a proberete, co dál.

Držím palce, ať je vše OK :hug:

Jinak pak tě tam čeká ještě UTZ ve 20tt a i tripltesty v 16tt. Oni to tam opět dávají dohromady s tím UTZ, takže je lepší na ty triply jít, aby výsledky byly kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.8.14 13:15
@Bethuska píše:
Běžný genetický screening se dělá opravdu až v tom 12.týdnu. Ale podle tvého popisu by tě měl podle mě gynekolog poslat na nějaká doplňková genetická vyšetření. Každopádně bych se ho zeptala…

To všechno zajistí v tom gennetu, pokud bude potřeba, to je velké centrum zabývající se reprodukcí obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
21.8.14 13:15

@Bunnies ahoj, do gennetu jsem chodila a odnesla jsem si od nich miminko :-), predali me uz k memu dr,,,co se screeningu tyka, pokud mas zadanku od dr, tak nebudes platit vubec nic, muze pri tom byt manzel a dodatecne pokud budes chtit u sester fotecku, tak za vytisknuti 150,– a za 60,– poslani na e-mail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
21.8.14 13:39

Děkuji za odpovědi. Radši jsem se zeptala než bych se dostala do nepříjemné situace, že mám zaplatit x tisíc.

@1985bara Gratuluju…Mám taky endometriózu a štítnou žlázu nemocnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
21.8.14 13:41

@Bunnies nemas vubec zac,,jen bych ti prala aby ses dostala k dr nozickovi a ne k johanovy, ta nepatri zrovna k tem prijemnejsim,,,ty nemoci jsou hrozny, ale nastesti si s nimi umi doktori poradit a pomoci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová