Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všíchni, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Loni jsem potratila v 7 tt, oběhali jsme fůru vyšetření atd. Vše je zatím relativně ok a tak bychom v květnu chtěli začít znovu zkoušet. Máme ale jet začátkem června na dovču na hory a tak přemýšlím jstli by to nějak vadilo kdyby to třeba hned vyšlo a já o tom ještě nevěděla. MM mi právě vycházejí zhruba na konec té dovolené a já přemýšlím jestli tůry a pod mohou mít nějaký vilv na takhle časnou fázi těhotenství (1.měsíc).Vzhledm k tomu potratu se na jednu starnu trochu bojím ale na druhou to už nechci odkládat až na červen. Díky za názor. Kajka ![]()
Čau Kajko,
na tvým místě bych to neřešila a jela bych. Pokud vše probíhá dobře, tak hory určitě neuškodí (já byla na začátku těhu, kdy jsem o tom ještě nevěděla, lyžovat). Chápu, že se po předchozí zkušenosti bojíš, ale vůbec nemusíš otěhotnět a navíc určitě nejedete mimo civilizaci. Vždyť to už by si kvůli případné možnosti otěhotnět nemohla dělat nic!
Buď v pohodě, ono to bude dobrý, alespoň se na horách uvolníš ![]()
Pa
Pajina
Díky za názor.
Mě jde spíš o to jestli by to mohlo nejak ovlivnit to uhnízdění. Doktor by mě pak nejspíš dal na neschopenku na ty první tři měsíce. Ale někde jsem zase četla že takhle úplně ze začátku to je „všechno nebo nic“.A když bych to na konci tý dovči nedostala, tak bych si udělala test a …
Já myslím, že to uhnízdění to fakt neovliní, ale když tak se raději zeptej doktora, máš to na jistotu.. Možná ti předepíše Utrogestan nebo něco podobného na případnou podporu udržení těhotenství. Ale na to hory bych se kvůli tomu nevykašlala
Pa.. ![]()
Ahojky,
já bych na dovolenou jela v klidu, v tomto období je úplně nejdůležitější psychická pohoda, což tam asi bude, ne? Já jsem zatím nepotratila, při první těhotenství jsem jezdila do práce dost často na kole - asi 30 km denně, lezla po skalách a mimčo se udrželo.
Při současném těhotenství jsem v době uhnízďování měla havárku na kole, vypadalo to dost děsně, naštěstí to byly pouze naražené obratle. Mohla jsem být těhotná maximálně 6 dní. A minulý týden jsme zjistili, že čekáme dvojčátka.
Buď v klidu a pohodě, navíc nikde není psáno, že musíš otěhotnět hned první cyklus, ale moc bych Ti to přála.
Jana
Ahojky,
já si taky myslím, že můžeš v klidu jet. Čerstvý vzduch a trocha pohybu ti jenom prospěje. Já byla na začátku těhu (asi 7 - 8tt) na dovče na Madeiře, kde jsme chodily na tůry a musím říct, že mi ten vzduch i pohyb dělal fakt dobře. Myslím, že nejdůležitější je být vpohodě a nenervovat se.
Přeju hodně štěstí
Peťulda
Děkuju všem za názory
Já jsem ani nepřemýšlela že by jsme tu dovču zrušili, spíš jsem myslela odložit to zkoušení o ten měsíc. Ale to se mi zase nechce a je pravda že to by se člověk pak nemohl hnout vůbec už když to začne zkoušet. Ale zase na druhou stranu po tom potratu o tom musim víc přemýšlet abych si to pak třeba nevyčítala
Budu se snažit tomu teda asi nechat volnej průběh..... ![]()
My vyrazime take v cervnu na dovolenou a zaciname planovat mimco uz ted. Takze jestli to tenhle mesic vyjde (napoprve, coz si nemyslim), tak bych byla na dovolene v 9tt a jelikoz tam jedeme na 14 dni tak bych se vratila v 11 tt a pak bych si sla rovnou pro prukazku. Samozrejme, ze bych sla pred dovolenou si tehotenstvi potvrdit..... Jedeme autem do Italie, tak snad by nemel byt pripadne problem…
Nebála bych se toho, já jsem zjistila, že čekám Zuzku, když jsme přijeli z Irska (15 dní pod stanem, batohy, tůry, dlouhá cesta autobusem) - žádný vliv na těhotenství to nemělo. Museli jsme ji počít tak den dva před odjezdem
. Ale bylo to první těhotenství, takže žádné předchozí problémy, kvůli kterým bych měla strach, jsem nezažila.
Jenom podotýkám, že už v druhé polovině zájezdu jsem věděla, že se „něco“ děje - kolem poledne mi bývalo trochu „šoufl“, pak se přidružila bolest v podbřišku, takže jsem nevěděla, jestli čekat nějakou divokou MS nebo těhotenství
.
Jinak to bylo hned první měsíc snažení.
Ahojky tak já se taky přidám…tady řešíte hory..my chceme v květnu vysadit prášky,ale v srpnu máme jet na dovču do Chorvat..cesta je busem..taky řeším jestli by to nebyl problém.. ![]()
Ahoj všem mám podobnou otázku. Chtěli bychom od června zkoušet mimi ( také nepočítám, že se hned povede, ale kdyby náhodou ano)tak přelom červenec-srpen máme dovolenou v Dominikánské republice a nevím zda nepočkat až po dovolené.
Ať se nemůže nic stát přece jen 13hod v letadle?
Ale na druhou stranu vím, že klidnější budu, když to začnem zkoušet už v červnu.
Tak nevím ![]()
Pokud je těhotenství v pořádku, tak to v pohodě zvládne a pokud v pořádku není, tak v takhle nízkém týdnu stejně není co řešit… akorát to může být nepříjemné pro tebe, pokud je člověku blbě, tak 13 hodin v letadle nic moc.