Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Eva Sz Jez hodně zeleniny ovoce a bílkovin, dr říkala kuřecí ale stejk je stejk
ne já jedla zeleninu, maso a valíčko aspoň jedno denně ![]()
je mi celkem dobře polehávám lehká nevolnost a kovová chuť v puse
to by mělo být dobrý jak jsem vyčetla hlavné nešpiní ani nekrvácím tak snad dobrý
No taky jsme jednou čekali dlouho
ono 2dr na IVF je dost málo když jeden vypadne druhý se může zbláznit, byli jsme tam a primář onemocměl doktorka měla co dělat aby dala i jeho pacienty
ale prý už hledají dalšího dr. ![]()
@Eva Sz ja jsem zatim nemela zkusenost s cekanim
, jen jednou kdyz jim vypadl proud, ale to oni neovlivni
, jinak dobancu se neboj, je to v poho ani to neboli a i ja omdlivacek jsem si to pichala sama ![]()
@Eva Sz - nedaří se otěhotnět. budou mi dělat hysteroskopii dělohy, průchodnost vejcovodů a laparkou odstranovat něco na čípku a děloze. dr. mokrá říkala, když jsem se jí ptala na dobu rekonvalescence, že dělám těžkou práci, tak prý stačí být 3 dny v klidu a pak můžu jít do práce.
že neschopenka není potřeba, že si holky berou na ty 3 dny dovolenou. zdá se mi to málo, proto se ptám. počítám tak týden, že bych byla doma. ![]()
Maso mám rada, vejce taky.Na zeleninu a ovoce jsem taky. Zvykla, tak je to asi v pohode. Ptala jsem se ji nanormalni oplodnění bez těch jejich metod a ona v pohode, ale nikdo Ti nezaruci, ze se to oplodni a ze budou ty vejce v době odběru zrale.Jak by ty spermie koukaly na nezrale vejce
@Petra Z - nemám jen diagnostiku ale i odstranování čeho si z čípku a dělohy. a v práci tahám plastová okna - některé části mají 10kg i více. nemůžou ty stehy uvnitř po 4 dnech popraskat, když se vyndávají až po týdnu. nebo něco poškodit? já jen, že bych kvuli tomu, že jsem to urychlila měla nerada další zdrav. problémy.
Mě teda odstanila myom a kousek tkáně…
ani nevím, e by tam byly stehy ![]()
ale tak vypadá to, že chceš být doma…tak bud ne??
Anonym…je rozdíl laparoskopie a hydrolaparoskopie, co se dělá ambulantně např. v G. Při klasické laparoskopii ti vyšetřují např. břišní dutinu asi 3 v pichy, které jsou na 1-2 stehy a ano v tomto případě je člověkv nemocnici třeba 2 dny a pak zhruba týden doma. Při hydrolaparoskopii se vyšetřuje břišní dutina a oblast malé pánve spodem přes pochvu, kde udělají vpich jako při punkci, což není na steh. Je to krátkodobá narkoza cca 15 min. Berou vzorek tkáně, odstraní myomy, srůsty, zjistí průchodnost vejcovodu a podobně. Pokud doktorka radí 3 dny v klidu, ví co dělá, ale pokud se necítíš, klidně si zařiĎ dovču, ale druhý den po zákroku většinou už o ničem nevíš
Jsem laik, ne doktor, je to jen můj pohled ![]()
@Petra Z - doma být určitě nechci. páč si beru dovolenou a takto si ji vybírat jsem fakt v plánu neměla. takže bych chtěla být co nejdříve v práci. neschopenka se mi totiž nevyplatí. jen mám strach aby se něco nezvrtlo. páč o další dítě stojím a jen kvuli tomu to podstupuji.
@Anonymní píše:
@Petra Z - doma být určitě nechci. páč si beru dovolenou a takto si ji vybírat jsem fakt v plánu neměla. takže bych chtěla být co nejdříve v práci. neschopenka se mi totiž nevyplatí. jen mám strach aby se něco nezvrtlo. páč o další dítě stojím a jen kvuli tomu to podstupuji.
Tak to my všichni tady člověče stojíme o dítě
a podstupujem kde co
![]()
To je tak fajn už nebrat tu antikoncepci.Ted jsem zvedava na tu tu menstruaci po tech 8 tydnech.Snad to nebude zadne kongo.
Anonym…jdeš na hydrolaparoskopii ne???
to mě teda bylo blbě jen v noci a druhý den jsem byla trochu jako praštěná
jinak se fakt neboj
@Petra Z -nene. jdu na hydrolaparoskopii, laparoskopii a hysteroskopii a budou mi při tom odstranovat nějaký utvar z dělohy a čípku.
@nemi - dík za info. koukala jsem do zprávy a budou mi dělat všechny tři. laparoskopii, hydrolaparoskopii a hysteroskopii. i dr. říkala, když mi to vysvětlovala, že budu mít v břiše 2-3 dirky, které pak zašijí jedním stehem. budou zjištovat proč se těhu nedaří a odstranovat nějaký utvar z dělohy a čípku co dr. našla na utz.
já těmhle věcem taky nerozumím, nejsem dr. jen opisuju co mám ve zprávě. ![]()
Aha tak to ja mela jen hydrolaparoskopii---spodek bez stehů v břiše
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.