Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, mam dotaz. Kam jste odevzdavaly pouzite jehly, strikacky, pero od gonalu apod? Nemam tuseni, jestli to v lekarne vezmou, nebo v gennetu…
@sple V Gennetu tam si to vezmou, dokonce mi to sami řekli at to klído donesu. Dáš to sestřičkám na recepci…
Ahoj. Já ještě teda nikam krom gynekologa nelítám kvůli mimískovi i když se snažíme dva roky a jsem ve fázi, že jsem v listopadu potratila, pak byla dlouhá doba Norethisteronu. Teď jsem dobrala Medocriptine na prolaktin a beru Clostilbegyt a Utrogestan. Připravuju se i na možnost, že půjdeme na umělé a mám jednu velikou otázku. Od února i přes ty léky hubnu. Začínala jsem na příšerné váze - depky, hormony a špatná strava dělala hodně. Přiznám se, že jsem začala na 135 kg. Nyní mám „jen 120“ a jdu stále dolů. Z toho je minus 22 kg tuku a voda a svalstvo šli nahoru. Hubnu dost i viscerální tuk. Jaký by byl problém v takovém zařízení s váhou cca 100 kg?? Myslím si, že přes tu dávku hormonů je 15 kilo dole slušný úspěch, ale chci hubnout dál. Byla jsem na HyCoSy a tak bylo vidět vajíčko, po první dávce Clostilbegytu taky, ale teď při dávce 1-0-1 tam vájo nebylo. Je váha v Gennetu hodně důležitá?
@Veronika.Berta Ahoj, ráda bych tě uklidnila že hodně holek začínalo i na větší váze než jsi měla původně. Vyslechneš si vždycky že bys měla zkusit zhubnout… Já tam přišla se 75kg a pokaždý mi to řekla. Ale myslim, že ti určitě pomůžou
hlavu vzhůru ![]()
Ja jsem v dubnu mela 96, a mudr mi rekla, ze bych mela neco zhubnout..i kdyz to budou jen treba tri kg, ale at se pokusim…je cervenec a mam dole 7,5 kg, neni to nic extra, ale citim se lip a doufam, ze to pujde jeste aspon trochu dolu. Ted jak si picham vsechny ty injekce a moc nesportuju, tak vaha lita +-1kg…
Holky, jak jste na tom byli se sportem v dobe stimulace? Me to desne chybi a musim rict, ze je mi fakt dobre, nic neboli, netlaci, jen jsem mozna trochu nafouklejsi, ale tot vse…tuktuk…premyslim, ze vyrazim na kolo v nejakem kochacim tempu aspon.
@sple Myslim, že jestli se na to cítíš, tak se projeď, ale vážně jen rekreačně, ať se ti neudělá zle. Já jsem při stimulaci byla ráda že žiju :/
My i vcera byli na vylete, cca 10km…ale v poklidu, sbirali jsme boruvky a tak. Tak to asi prubnu:-)
@sple Já zas dostala příkaz gaučového režimu po otěhotnění a taky jsem ušla 23km se psem, je to pro mě relax.. a nic se nestalo
záleží jak se cítíš ![]()
@Kuhnice
Taky bych to tak videla, pro me je relax prave cokoli, jen ne valeni na gauci ![]()
@sple Já myslím, že procházky a rekreačně kolo neuškodí. Ne asi na plném slunci a do mrtva, jen urdžet tělo v pohybu a být v pohodě. ![]()
@Kuhnice Je mi jasný, že si vyslechnu, chodím k výživovému poradci a taky jsem si vyslechla, ale je hlavní, když s tím člověk něco dělá. Nemít poslední roky svého manžela, tak řeknu, že posledních pár let stálo za prd. Bylo toho hodně a hodně jsem si toho zažila. Teď když hubnu, tak si připadám, že zahazuji s tím i ty špatné vzpomínky a děláme si nové a lepší. Jen to bejbátko k tomu chybí. Je mi 27, nechceme jedno a nechci poslední ve 40ti. Myslela jsem si bláhově, že na tom budu stejně jako sestry. Ty do toho přišly skoro napoprvé. My se dva roky plácáme odezdi ke zdi, mám skvělého gyndaře, teď se vidíme každý měsíc na folíku, tak máme čas pokecat. Hodně mě uklidňuje a vehementně tvrdí, že už je to jen otázka času, tak snad to není jen chlácholení. Jaké je to stimulování? Když si vezmu co se mnou provádí clostilbegyt, to musí být masakr ![]()
@Veronika.Berta ahoj. Ja zacala do gennetu chodit se 104. Nikdo nerekl ani popel. Tedy vlastne jo a to ze ted kdyz se budeme snazit tak hubnout urco nebudu. No po hormonech jsem se dostala na 114 a otehotnela na 118. S malym jsem se dostala na 123. To slo dolu uz v porodce ale jen na 116. Ted jsem tehu v 24tt a mam nahore kilo
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.