Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Andrea88888 nedivím se že jste nedockava, to jsme byli asi všichni ![]()
Myslím že dřív jak čtvrt roku to nebude, musí se tělo po takovém zákroku dát pořádně dohromady, ale třeba to bude jiné, já měla první ivf až po půl roce, taky sem to obrecela…
Budu držet palce ať všechno vyjde co nejlíp, určitě se dočkáte vytouženého andilka
![]()
@Andrea88888 super, děkuji
. Neříkám, že není, jen já jsem cíťa a je na mě malinko rázná
ale to je můj názor ![]()
@Majdasss píše:
@Andrea88888 super, děkuji. Neříkám, že není, jen já jsem cíťa a je na mě malinko rázná
ale to je můj názor
To asi ano, má vždy pravdu ![]()
@Andrea88888 vid
ale naštěstí je dobrá doktorka, tak to vydržíme ![]()
Mě doktorka taky hnala na laparku odmítla jsem ji a mám dceru z ivf tak já nevím k čemu je dobrá? Zkušenosti? Docela by mě zajímalo
@Dysis1 treba se zjistí, kde je problém a třeba se vyresi. My se snažili cca 4 roky. Tři měsíce po laparoskopii jsem otěhotněla poprvé. Akorát zamlkle těhotenství v 7tt. Vypálili mi mini srusty-endometrióza. Ale tak já to chtěla jako možnost, zjistit kde je ten problém nu. Byla jsem na všem možným a nikde nebyl důvod proč by nám to nemělo jít.
.. ivf jsem měla jako poslední možnost. ![]()
@Dysis1 píše:
Mě doktorka taky hnala na laparku odmítla jsem ji a mám dceru z ivf tak já nevím k čemu je dobrá? Zkušenosti? Docela by mě zajímalo
No byla jsem na ultrazvuku HyFoSy kvůli průchodnosti vejcovodů, a tam právě vzniklo podezření, že bych mohla mít oba vejcovody neprůchozí. V případě IVF by hrozilo mimoděložní těhotenství a o vejcovody bych pak zřejmě přišla a k tomu možné zklamání z nepovedeného těhotenství. Navíc jsem si říkala, že třeba zjistí víc, když se podívají, což se nakonec také potvrdilo, vejcovod byl neprůchozí, protože jsem měla opravdu hodně velkých srůstů zřejmě po operaci slepáku, které částečně odstranili. Takže za mě laparka jedině plus.
Ahoj holky, zvažujeme výběr CAR a s tím že máme blíže Liberec.. Mohu poprosit o zkušenosti? Moje gynekoložka mě žene na laparoskopii kvůli průchodnosti, zatím se mi ale nechce. Cyklus mám 28 dní, ovulaci cítím a vím že přichází každý měsíc, hormonální profil v pořádku a manžel má taky spermio na 100%. Tak teď buď za to může moje hlava, nebo třeba spermie dřív zabiju než se někam dostanou. Jak to probíhá? Konzultace a také vás hned pošlou na operaci než něco vyzkouší? Třeba IUI? Děkuji za odpověď ![]()
@Hani.cka24 ahoj
.. já nemám zkušenost s jiným CARem, ale za mě tento můžu doporučit. Tahle vyšetření ti dělala tvoje gynekoložka? Podle mě si CAR asi udělá to vyšetření stejně znovu, ale těžko říct. Nicméně u nás to probíhalo takto - objednala jsem se na konzultaci, přinesla jsem s sebou stručnou zprávu z gyndy, oni si stejně vše udělali sami znovu (stěry atd). Řekli jsme si možnosti a vlastně vyšetření, která podstoupíme. Na laparku mě nikdo nehnal, pouze jsem šla na průchodnost metodou Hyfosy - vyšetření kontrastní látkou, je to neinvazivní vyšetření. Dále odběry krve - imuno, hormální profil, genetika, odběr moči, partner na spermio, mezitím jsem chodila na potvrzení ovulace na utz a podle toho jsme se domlouvali dál. Po té průchodnosti říkala, že je šance cca do 6 měsíců větší na otěhotnění, protože se vlastně „protáhnou trubky“
(laicky řečeno).. nám konkrétně nic nenašli, vše máme v pořádku.
@Linusren Moc děkuji za odpověď ![]()
Ano vše mi dělala gynekoložka a počítám s tím že se bude opakovat znovu, že budou chtít asi své testy. A můžeš mi prosím říct jaká ta metoda byla ohledně průchodnosti? Jako myslím že to bylo bolestivé? Někde jsem četla že kontrastní látkou to bývá bolestivejsi? ![]()
A jak se vám to povedlo, jestli se můžu zeptat? ![]()
@Hani.cka24 ahojky.. Tak moje zkušenost moje gynda me presne takhle tahala na laparoskopii odmitla jsem ze nebudu mit diry v brise
jelikoz jsem byla nekolikrat tehotna ale vzdy potratila tak ani průchodnost nedelali vedeli ze tam problem neni.. Pak jsem zkusila dvakrat IUI s oani doktorkou Holcovou nepodarilo.. Příprava na ivf a ja otěhotněla přirozeně no ale opet odeslo.. Takže ivf první transfer (vklad embrya) nezdarilo odeslo.. Druhe vyšetřene a mam ted z tohi roční dceru.. Nemenila bych Liberec je uzasny chovani sestricek i doktoru urcite gennet doporucuji.. ![]()
@Hani.cka24 není vůbec za co. Snad jsem zahrnula vše ![]()
Všechna tahle vyšetření a výsledky proběhly do 3 měsíců (nejdéle se čeká na genetiku a záleží v jaké fázi cyklu tam zrovna půjdeš).. no dostaneš čípek na bolest předem, mě to zase tolik nebolelo, ale já mám šíleně bolestivou MS. Je to větší tlak v podbřišku, ale čekala jsem to horší
bude záležet, jaký máš práh bolesti..
my ted čekáme jak dopadne třetí IUI
první skončilo biochemkem, druhý se nepodařilo. Tak snad do třetice ![]()
@Linusren Takto nevím kde mám práh bolesti, ale rozhodně asi zkousnu více toto než jít na operaci.
a je to nějaký dlouhý vyšetření, nebo tě hned potom můžeš domu?
@Dysis1 Moc díky za vaše recenze, teď jsem docela klidná a asi bych to vyzkoušela. Tento měsíc si dáme ještě oraz a v únoru si zavolám. My se snažíme o první, je to asi 17 měsíců co to nejde, zatím se nezdarilo ale protože si myslím že po tom od začátku hrozně toužím tak si myslím že i hlava v tom dělá svoje. Teď i po všech vyšetření si myslím že jsem v pořádku. V průběhu snažení se i přišlo na špatnou funkci štítné žlázy, tak beru léky tak věřím že i to v tom mohlo dělat nepořádek.
tak uvidíme..
@Hani.cka24 jojo, čípek bereš asi půl hodky nebo hodku před zákrokem, samotný zákrok trvá chvíli a pak můžeš normálně domu. Ted nevím, jestli náhodou není potřeba aby tam byl někdo s tebou, kdo tě odveze. Ale to si nepamatuju ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.