Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV A opravdu jiz nechces jit do velkeho ivf, kdyz melo tak pekny vysledek? Osobne se rada drzim osvedceneho, co jiz nekdy klaplo.
@marijan píše:
Je to mi asi neco uniklo, blahopreji![]()
@LuciisPuciis ahoj, ja apolinar. personal naprosto ok, az na doktora, ktery provedl hamiltona bez souhlasu (a vedomi), nebyt na vyvolavanem porodu, udelala bych z toho asi halo. Respektive bych jinak přistupovala k tomu, co delaji, ale takhle byl clovek lehce odevzdany, kdyz slo o cas. Pokud bych druhy porod chtela bezny, nemocnicni, sla bych tam znovu. Kdybych uvazovala nad porodem s minimem zasahu, rodila bych jinde.
A diky za rady ohledne hlavicky
Dekuji moc za zkusenost-preposlu to kamaradce ![]()
@Cuddy píše:
@MartinaCV Ja si rekla, ze to zkusime bud prirozene (bez jakychkoliv preparatu, sledovani kde ceho, pouze s kys listovou) a nebo pujdeme tam, kde nam umeli pomoci. Do Gennetu jsem sla si zopakovat vysetreni, ktera se mohla porodem zmenit. Napr. imunologie nam tentokrat vysla uplne v poradku. Jen jsem ale stale kojila a nedalo se nic delat, dle dr. Brandejske iui bez pregnylu ma stejnou uspesnost jako snazeni doma. A to nam klaplo… Mne predchozi tehotenstvi krasne srovnalo cykly, takze jsem vedela, ze nesmime moc otalet, nez se zase rozjedou. Trochu me desi ten rozestup deti necele 2 roky, ale hlavne, abychom to zdarne doklepali do konce a pak se zvladne vse.
Velka gratulace! To je supeeeer! Drzim palce, aby vse probihalo tak, jak ma. ![]()
@MartinaCV Ano,jednou před IUI, ke kterému ani nedošlo, protože jsem na něj nereagovala…
@Cuddy to víš, že jo
bude to všechno ok ![]()
Šla bys tedy do dalšího velkého ivf, kdybys nekojila a nevyšlo to doma?
@Cuddy píše:
@MartinaCV A opravdu jiz nechces jit do velkeho ivf, kdyz melo tak pekny vysledek? Osobne se rada drzim osvedceneho, co jiz nekdy klaplo.
Taky se rada drzim osvedceneho. Ale ta chemie… A ranec.. Ted nepracuju a jsou vydani se skolou. Na stavebko nechceme sahat, potrebujeme ho na hypoteku. No, posunula jsem se k tomu, ze cestou Tamoxifenu to nepujde. Na druhou stranu je tam nadejny folik vpravo, takze Tamoxifen rozhybal vajecnik, ktery ted stagnoval. V patek na utz uvidim, jestli roste dal. Zbyva varianta injekci, mensich davek. Mne minule i zbyly, mela jsem 10 den foliky uz 22 mm. Takze by stacilo asi mene chemie za mene penez. A kdybychom vedeli, ze je k dispozici zdrave embryo, tak uz bychom to tak neresili ohledne transferu.
@Cuddy Takze se vlastne zadarilo doma i bez IUI? To je fakt pecka
Slo vlastne jen o srovnani cyklu a imuna a navic jsi ve veku do 35, tak Ti to hralo do karet
Ten vekovy odstup bude zase pro deti vyhodou a nakonec i pro Tebe, az si spolu budou hrat.
Takze vlastne splneny sen
To je fakt hezky. Rada ctu o happyendech. Vcera mi psaly holky co otehotnely prirozene poprve az po 40tce. Jedna v prechodu, po uraze, po rentgenu a tehotna, dite zdrave. Pripada mi, ze je to snad fakt dane a kdyz to mimco ma prijit, tak prijde. Na youtube jsem videlq video, jak pani otehotnela bez vejcovodu, kdy vajicko si do delohy naslo cestu mezi stehy u sesitych koncu vejcovodu
To cloveka posili.. Ja za sebou ani nemam roky zkouseni otehotnet. Jen ted, pul roku.
@Marcella01 Uprimne, neumim rict. Do ivf musi clovek psychicky dospet, ze ted je to to jedine prave. V takovem stavu bych urcite jeste nebyla, i kdyz bych videla, ze se nam vekove nuzky mezi pripadnymi detmi rozeviraji a to by me znervoznovalo.
Ahoj všem, začala jsem do Gennetu docházet na jaře 2016 k dr. Brandejské, podstoupila jsem 3× neuspěšně IUI, 2017 na jaře jsem měla jít na IVF, nejdřív jsem měla cystu, pak nějaký zánět, pak jsem si řekla, že zkusím ještě do konce roku přirozeně, nevyšlo. Tak teď jsem znova zažádala pojišťovnu o IVF. Byla jsem u doktorky Gáborové, protože mi bylo řečeno, že Brandejska odešla. Trošku jsem pročítala, co se tu píše k tématu, ale nenašla jsem nic k ní, na mě působila velmi mile a docela dost si se mnou povídala o všem co a jak bude. Předtim u dr. Brandejske a dr. Cepelaka to bylo všechno takové šup šup rychle, kolikrát jsem měla pocit, že jeden neví co děla druhý - jeden mi dal jednou antibiotika, druhej rekl, ze to bylo zbytecny a tak. Ale dr. Brandejská mi přisla jako zkušená, i když na mě působila demotivovaná z poměru na klinice. Každopadně jsem se rozhodla v Gennetu vytrvat, stále věřím, že mají super laboratoře a metody. Má někdo zkušenost s dr. Gaborovou? A zajímala by mě zkušenosti se stimulaci, když je Leiden a pícha se ještě něco na ředení. Díky ![]()
Holky, tak ten folik, co mel v utery 8 mm, ma dnes 13 mm, takze roste normalne ![]()
@MartinaCV píše:
Holky, tak ten folik, co mel v utery 8 mm, ma dnes 13 mm, takze roste normalne
No vidíš
To je super ![]()
@Marcella01 píše:
@MartinaCV no vidíš, tak super! Čekám na další zprávy![]()
![]()
Uz jsme skoro doma, ale jeste Globus, vykoupat malou, dat spat, pak pisnu ![]()
Holky a vysledky imuno od Dr. Malickove naprosto v poradku, uz nekolik mesicu bez Subcuvie. Mne se to snad tim tehotenstvim srovnalo. Nechapu. Kazdopadne podminky pro druhe miminko jsou tedy priznive ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.