Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11237
21.1.18 21:50

U nás bylo v oblibě podobné puzzle tomuto… https://www.nejbaby.cz/…-v-krabicce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
21.1.18 21:52

@MartinaCV - hodně holek píše, že to obsahuje jen spousta cukru a nemá to žádnou výživovou hodnotu. Že zbytečně to nutí tělíčko v noci pracovat místo aby odpočívalo.
Ale já tomu moc nerozumím, jen předávám co jsem četla. Koukni na složení a projeď web. Ono se právě občas říká, že to jen zaplácne břicho, ale nic z toho pro prcka jinak neplyne. Že lepší jsou právě třeba hustý zeleninouvý polívky nebo jen vařená zelenina. Ale upřímně tohle já moc neřeším. Dávám co má malej rád. Ikdyž už si moc nepamatuji co jsme v 16ti měsících dávali na noc :-(

Malej taky má dost často na noc kaši, teď teda už krupicovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.18 21:53
@KamisB píše:
@MartinaCV - a co tím myslíš. Ty pro roční děti?
pokud umí tvary zvířátek do otvorů, zkusila bych gemetrický tvary, barvy.
navlékání dřevěných korálků.

Máme ten hrnec s geometrickými tvary (čtverec, kolečko, trojúhelník, hvězdička), zazpívá když to trefí správně. To už umí. Pak máme toto:
http://www.babyliving.cz/…eer-friends/
a to už taky umí. Pak toto:
 http://www.tyny.cz/…likacka-neo/

a pak si kreslí na magnetické tabuli.

Tak hledám co dalšího úměrně věku, aby to jen nebyly jiné tvary, když tohle už umí. Něco, co ji zase zabaví a bude u toho muset přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.18 21:56

@luca22 Není zač, občas to někomu píšu, kdo se v diskuzi zmíní, že endošku má. Hlavně když ti to pomůže. Tebe to břicho bolí nebo ne? Někoho s endoškou nebolí, což mi přijde zvláštní, čím to tedy je. Pokud bolí, tak to pak po nějaké době poznáš sama, že ta hlíva pomáhá. Jestli nebolí, tak to zřejmě nepoznáš. Pak akorát v těhotenství radši brát jen nízkodávkovou, třeba Prevemax. To jsou cucavé tabletky. U té, co jsem ti dávala odkaz, píšou, že se nedělali studie vlivu na dítě u těhotných. Ale je to přírodní produkt, tak by vadit nemusela. Držim pěsti, ať vám vyjde brzy mimčo. My půjdem na ivf asi v dubnu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
21.1.18 21:56

@MartinaCV - jinak ty vkládací tvary, oni se ty dětičky hodně naučí a zapamatují si to.
Je dobrý mít víc variant, aby se jakoby trochu mátli a museli vždycky přemýšlet.
My máme dřevěnou vkládačku krtečka, je to už větší.

Nebo fakt zkus už barvy a pak jsou fajn ty kroužky jak se na sebe dávají. Ale to nebývá dřevěný.
malej si třeba i dlouho hrál s tímhle:
 https://aukro.cz/…m-6803929448?…

a v roce a půl dostal ten hrací stoleček. Dodnes si s ním docela hraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
21.1.18 22:08

@MartinaCV - jo a lego duplo jste ještě nezkoušeli?
malej teda dlouho nezačal stavět, ale hodně dlouho si rozdělovat ty kostky podle tvarů a barev.
Ono je dobrý tyhle věci tak nějak furt mít okolo aby si to zkoušeli i na jích věcech. Než automaticky na jedný „hře“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11237
21.1.18 22:11

@barevnakvetinka psala jsi že máš dítě po IVF, takže se ti taky během let po porodu vrátila?
Já mám hlavně hodně silnou a bolestivou ms, to je můj nej znak endošky a taky bolesti při pohlavním styku.
Děkuju, docela se bojím, aby nám to mimčo ještě šlo, ale musíme věřit! Já doufala že už na IVF nebudu nikdy muset, ale ejhle. díky té potvoře se prostě přirozeně nepodaří. :( Taky ti moc držím palce, jak s endoškou, tak s mimískem, máme to holt težké. :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.18 22:33
@KamisB píše:
@MartinaCV - hodně holek píše, že to obsahuje jen spousta cukru a nemá to žádnou výživovou hodnotu. Že zbytečně to nutí tělíčko v noci pracovat místo aby odpočívalo.
Ale já tomu moc nerozumím, jen předávám co jsem četla. Koukni na složení a projeď web. Ono se právě občas říká, že to jen zaplácne břicho, ale nic z toho pro prcka jinak neplyne. Že lepší jsou právě třeba hustý zeleninouvý polívky nebo jen vařená zelenina. Ale upřímně tohle já moc neřeším. Dávám co má malej rád. Ikdyž už si moc nepamatuji co jsme v 16ti měsících dávali na noc :-(Malej taky má dost často na noc kaši, teď teda už krupicovou.

Masozeleninu má k obědu, někdy večer třeba kaši z brambor + Hokaido, nebo rýži se zeleninou.. ale často kašičky. I když z nich není nějak nadšená. Vypadá to, že jí chutná hlavně Alete ve skleničce. A pak dostane stejně ještě noční Nutrilon, protože usíná u lahve. Takže mléčné má na noc vždy. Teď jsem zjistila, že ty Alete kašičky jsou i krabicové, ale asi se dají sehnat jen v Německu. My kupujeme Alete skleničky v DM nebo Globuse, ale krabicové nemají. Maminky mi dnes píšou, že jim děti taky moc nechtěly klasické kašičky, ale od Alete jedly. A pak prý chutná od Nestlé stracciatella, má to být nějak propojené s Alete, nevím.. teď jí Standa dovezl, tak zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
21.1.18 23:10

@MartinaCV Ahojky, nechces zkusit TCM na ovulace a podpory vaječníku? Kamarádce to pomohlo a jsou to přírodní látky a metody ověřené tisíce lety. U nas je spatne SPG. u partnera tak pro nas jenom IVF. Kdyz je ti spatne po chemických práškách tak to zkus a na tom prece nic neskazis. :kytka: https://www.tcmclinic.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.18 23:18
@Linda Li píše:
@MartinaCV Ahojky, nechces zkusit TCM na ovulace a podpory vaječníku? Kamarádce to pomohlo a jsou to přírodní látky a metody ověřené tisíce lety. U nas je spatne SPG. u partnera tak pro nas jenom IVF. Kdyz je ti spatne po chemických práškách tak to zkus a na tom prece nic neskazis. :kytka: https://www.tcmclinic.cz/

Zítra se podívám :hug: Doporučuješ něco konkrétního? Akupunkturu si už zařizuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
21.1.18 23:20
@KamisB píše:
@MartinaCV - jinak ty vkládací tvary, oni se ty dětičky hodně naučí a zapamatují si to.
Je dobrý mít víc variant, aby se jakoby trochu mátli a museli vždycky přemýšlet.
My máme dřevěnou vkládačku krtečka, je to už větší.

Nebo fakt zkus už barvy a pak jsou fajn ty kroužky jak se na sebe dávají. Ale to nebývá dřevěný.
malej si třeba i dlouho hrál s tímhle:
 https://aukro.cz/…m-6803929448?…

a v roce a půl dostal ten hrací stoleček. Dodnes si s ním docela hraje.

Zítra mrknu, díky :hug: Jinak kroužky, jak se dávají na sebe, máme taky už dlouho a to už si složí taky dle velikosti. Na ty jsem zapomněla. Teď přelom 15 a 16 měsíc najednou zvládla to, co do té doby trénovala, tak musíme pokročit vpřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
21.1.18 23:32

@MartinaCV Ahojky, ja jsem chodila pro léky na bolestivé mesicky sem, je to ověřena největší a nej starší Značka na TCM http://trtprague.cz/zavolej tam a oni ti objednají a řeknou ti co by ti pomohlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
22.1.18 09:18

@Kamilaa7 Já tenkrát četla, že můžeš klidně ubrat ten příkrm. Takhle malé miminko by nemělo mít nahrazené kojení příkrmem. Mělo by ochutnávat a dokojit. To jsem četla. Naše malá (dnes 15 měsíců) se dokojuje ještě někdy teď po jídle, takže já tohle řešit nemusela. Ale do toho roka by to kojení mělo být to hlavní a jídlo jen ochutnávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
22.1.18 09:20

@MartinaCV Marti, u nás nejvíc jedou kostičky. Dřevěné. Má jich spousty, skládá na sebe už dlouho. No a tvary zkouší vkládat. Někdy větší úspěch někdy menší. Ale co jí nejvíc baví je chození do klubíku. Tam se hlavně učí, jak se chovat mezi dětmi a říkáme říkadla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.18 12:37

@luca22 ahoj, no já začala brát tu hlívu ještě před těhotenstvím. Od porodu je to 4,5 let a musim zaklepat, díky té hlívě se mi to dál nerozšiřuje. Loni jsem byla v lázních, že jsme chtěli druhé a 4 emb. se nechytly a tam jsem se seznámila s holčinou, co má endošku také hodně rozšířenou, že jí vrůstá až do močáku a všude možně. Jí se v dubnu podařilo přes IVF otěhotnět a před 6 týdny rodila císařem s tím, že jí rovnou po něm rozrušuly ty srůsty, vypálili co šlo, aby zas byla na nějakou dobu v pohodě. Hlívu jsem jí doporučovala, ale tím, že hned otěhotněla, tak ji brala jen pár dní a pak už ne. Teď kojí, tak taky asi nic nebere. Tím chci říct, že otěhotnět se i tak dá, tak vzhůru do boje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.