Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, já už nic nechápu. Teď mi začaly ovu bolesti, tak jsem si šla udělat znovu test, ale už mám doma jen dvě krabičky prošlých, do 12/2016. Asi po 10 vteřinách to vypadá takto, čárka naskočila ihned po namočení, tak jí vracím do kelímku a uvidím, jak zesílí. Dnes 14 DC, folík musí mít už přes 2 cm, když v úterý měl 19,9 mm. Jak to, že byl test v úterý úplně bílý? Co když jsem měla špatnou várku testů a mylně si myslím že neovuluju? Tenhle test je prošlý, ale snad to tolik nevadí, ne? Spíš by měl třeba vyschlé barvivo?
Jinak mi teď odepsala MUDr. Malíčková, že má velmi dobré zkušenosti s Gynexem, tak jestli chci zkusit něco přírodního, doporučuje mi Gynex, i vzhledem k mé imunitě.
Holky a Laurí si sama dnes ťapkala pro stavebnici, paráda. ![]()
@MartinaCV A jakou stavebnici jste vybrali? A tedy s timto folikulem bude „jen“ domaci snazeni? K tem pripravkum, ja vyzkousela kde co a ke konci jsem jiz mela strach, ze treba pripravky ucinkuji i prkti sobe. Treba s nosifolem jsem mela ukazkove priznaky ovulace, ale ta byla jiz klidne 9. dc, takze otazka, zda to nebylo na ukor kvality vajicek, kdyz zraly tak rychle. Na tvem miste bych si neco vybrala a toho se chvili drzela, nez vyzkousis neco noveho.
@Cuddy píše:
@MartinaCV A jakou stavebnici jste vybrali? A tedy s timto folikulem bude „jen“ domaci snazeni? K tem pripravkum, ja vyzkousela kde co a ke konci jsem jiz mela strach, ze treba pripravky ucinkuji i prkti sobe. Treba s nosifolem jsem mela ukazkove priznaky ovulace, ale ta byla jiz klidne 9. dc, takze otazka, zda to nebylo na ukor kvality vajicek, kdyz zraly tak rychle. Na tvem miste bych si neco vybrala a toho se chvili drzela, nez vyzkousis neco noveho.
Cuddy, o Nosifolu ctu sama pozitiva a uz si nejakou dobu myslim, jestli ta Fertiprona neni neco jako pracka se susickou dohromady. Jestli jsem se nemela drzet Inofolicu (Nosifolu), kdyz pred tehu mi dobre fungoval.
Jestli tento cyklus nevyjde, tak koupim Gynex. Nebo se muze brat i v tehu? Mam ho objednat dnes, kdyz je dnes nejspis ovu? A k tomu sem tam Kotvicnik. Asi se neubranim, kdyz uz je doma. Jinak ta stavebnice je Fischer Price mega bloks. A jeste jsme koupili slozitejsi drevene puzzle s krteckem. Je tam 11 tvaru. Vyndam ji tri ctyri, zamicham a ona sklada. Vim, ze jsi psala, ze je to na chvili, ale ji to bavi a toto nove je pro ni tezsi, musi vic premyslet. K folikulu - myslim, ze ted vecer praskl, takze snazeni jen doma. Mela jsem dnes mit zkousku, ale odhlasila jsem se. Krylo se to s pripadnym odberem vajicka a v patek mam jinou zkousku, tak at toho neni moc. Foliku jsem neverila, kdyz byl test v utery uplne bily, tak jsme na odber nejeli. A vida, ted vecer najednou pozitivni.
Snad je v nem zdrave vajicko a doplula k nemu ta spravna spermijka ![]()
@MartinaCV Ten Mega Bloks je dobry, malym detem se krasne sklada, je to takovy predchudce dupla, sklada se mnohem snadneji. Narazime na nej v ruznych hernach a je opravdu super. Gynex je jedno z mala, co jsem nezkousela. Ale jak ctu diskuzi, tak si vybavuji sve pripravky - Nosifol, kontryhel, drmek, bkomplex, zeleny jecmen, chlorela, selzink, mamavit, femibion… No proste psycho, proto jsem se u druheho ditete rozhodla bud nic nebo Gennet.
@Cuddy píše:
@MartinaCV Ten Mega Bloks je dobry, malym detem se krasne sklada, je to takovy predchudce dupla, sklada se mnohem snadneji. Narazime na nej v ruznych hernach a je opravdu super. Gynex je jedno z mala, co jsem nezkousela. Ale jak ctu diskuzi, tak si vybavuji sve pripravky - Nosifol, kontryhel, drmek, bkomplex, zeleny jecmen, chlorela, selzink, mamavit, femibion… No proste psycho, proto jsem se u druheho ditete rozhodla bud nic nebo Gennet.
Tyto preparaty zkousi asi vetsina holek. Ono nevis, co zabere. Ja reaguji na vsechno ihned a staci mi malo. Jsem nakonec i prekvapena, jak jen po trech dnech Tamoxifenu folik rostl pekne a pravidelne. Na homeopatika take reaguji hned. Kdyz nekdo tvrdi, ze je to placebo, tak do me vjede tisic voltu. Treba chripka a angina, tam to mam hodne vyzkousene. Listovky beru taky ted hodne. Mam na predpis obden 10 mg a jeste 2 x denne ve Fertiprone. Uz pul roku takto. A pred tehu s Lauri jsem brala listovku na predpis, ve Femibionu a jeste v Inofolicu. Ted jeste i obcas zobnu Macu. O chlorele taky ctu pozitiva. Akorat musim davat bacha na tu imunitu, jinak bych toho uz davno mela vic. Dr. Malickova mi ted po pozitivnim testu pise, at verim svemu telu, je chytre a vi kdy co a jak ![]()
@MartinaCV a ty mu pořád nevěřis na 100% a chces ještě potvrzení od Malickove, vid?
držím palce, ať to klapne ![]()
@Marcella01 píše:
@MartinaCV a ty mu pořád nevěřis na 100% a chces ještě potvrzení od Malickove, vid?držím palce, ať to klapne
Díky Marcel
No, já jí psala kvůli přírodní podpoře a mé imunitě, aby se to netlouklo
A vyměnily jsme si tři maily, mezi kterými přišla ovulační bolest a tak jsem zkusila test a on pozitivní
Jako není ta druhá čárka tak silná jako kontrolní, ale to jsem zažila snad jen při píchnutí Pregnylu. Čárka od té fotky tady ještě zesílila.
Teď jsem tři hodiny poctivě ležela a bere mě strašně pravý vaječník. Řezalo mě to až dolu a ještě pořád mě bolí. ![]()
@MartinaCV jděte do toho, ty preparáty stejně potřebuji nějaký čas, aby to začlo fungovat, a jestli je bolest a příznaky ted, neni co řešit
a pak bych teda případně zkoušela jednotlivé přípravky, kombinace bych neriskovala…a nechat tomu opravdu 2-3 měsíce ![]()
@Marcella01 píše:
@MartinaCV jděte do toho, ty preparáty stejně potřebuji nějaký čas, aby to začlo fungovat, a jestli je bolest a příznaky ted, neni co řešit![]()
![]()
a pak bych teda případně zkoušela jednotlivé přípravky, kombinace bych neriskovala…a nechat tomu opravdu 2-3 měsíce
Hned jak začala bolest a test byl pozitivní, jsme na to skočili, pak jsem tři hodiny ležela a vstala jen na wc a zas zpět do postele k učení
Teď cítím bolest pravé strany a tam ten folík byl. A během ovulace bylo známé řezání až do konečníku. Kdyžbyl folík nejméně 2 cm, test pozitivní, tak snad tam vajíčko bylo a teď se pěkně koulí do vejcovodu
A jasně, kdyby to teď nevyšlo, tak jdu do Gynexu. ![]()
@MartinaCV Ahojky Marti a všem holkám tady, hlásím se po nějaké době, jsem pacientkou taky z Gennetu a jdu začátkem února do IVF (Gonal + Luvertis + Cetrotide), přiznám se, že vzhledem k věku, bude mi tento rok 40 se hodně bojím, mám i autoimunitní onemocnění. V listopadu jsem potratila v 8. tt
, takže jsem po sekci a tak se bojím a nechci zažít další potrat, jednou stačilo, bylo to s velkými komplikacemi, po sekci zánět dělohy, těžká angína, 3× ATB, atd.
Dítě zatím nemáme.
Co se vitamínů týče, tak mi byl doporučen Myo-inositol (ideálně NOSIFol Forte, od pharm. firmy Axonia, Itálie), chutově lepší než Fertiprona, ta mi občas dělala regurgitace. Kotvičník je super, dokonce lepší než Kontryhel. Mám to odposlouchané od lékařů, pro které překládám. Bojím se IVF a hyperstimulačního syndromu a ev. větších komplikací, mám i mutaci Leiden.
Povedlo se Vám někomu z Vás IVF napoprvé? Měly jste PGS /PGD/? Kdo Vám dělal odběr a transfer v dalším cyklu? Podpořily jste imunitu ještě před samotnou stimulací? Moooc děkuji
PS: Jinak Laurinka, to je princezna, když mi je smutno, kouknu na její fotku a hnedka je lépe, snad se mi tento rok taky zadaří ![]()
@MartinaCV píše:
Hned jak začala bolest a test byl pozitivní, jsme na to skočili, pak jsem tři hodiny ležela a vstala jen na wc a zas zpět do postele k učeníTeď cítím bolest pravé strany a tam ten folík byl. A během ovulace bylo známé řezání až do konečníku. Kdyžbyl folík nejméně 2 cm, test pozitivní, tak snad tam vajíčko bylo a teď se pěkně koulí do vejcovodu
![]()
A jasně, kdyby to teď nevyšlo, tak jdu do Gynexu.
Držím moc palce, Marti!! Ty příznaky, jak popisuješ, cítím, že to musí tentokrát vyjít!
Tak teď hlavně klid, hodně vitamínů, kontryhel s kotvičníkem už teď nepij, ale to asi víš, že se to nesmí od ovulace…
@PPetruska v 8tt jsi musela na sekci?
nebyla to jen revize? ![]()
Jinak držím palce a taky jsem zvědavá na další průběh - u koho stimulace, kolik bude foliku atd.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.