Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
24.1.18 23:29

@MartinaCV Marti, moc děkuji, ano mám MUDr. Jarošovou, dříve jsem měla MUDr. Brandejskou, ale ta už v Gennetu není, odešla na P4. Otěhotnění bylo přirozené, ale po Clostíku, ten mi moc dobře nedělal, nevolnosti, zvracení a přibrala jsem, ale to je normální po hormónech. AMH mám 3,1, ale v létě 2017 jsem měla ještě 4,5, takže jedu to dolů. :,( Musela jsem mít sekci, protože jsem měla „kornuální graviditu“, která sice není tak častá, ale hrozí ve vyšším věku, začala jsem krvácet v 8. tt, do toho silné křeče a muselo se to vyčistit U Apolináře. :,( Fertiprona mi dělala regurgitace, tj. pálení žáhy a vracení jídla, ufff, ale mám to zažívání trochu citlivější, mám Crohn.ch. O Kotvičníku napíši v další zprávě, je perfektní, několik lékařů mi ho doporučilo! :potlesk: Marti, viděla jsi se v den odběru a nebo ještě před IVF s embryologem? Tuším Dr. Míka je vedoucí laboratoře v Gennetu. Moc děkuji za podporu, no nemusím Ti říkat, jak se hrozně moooooooc BOJÍM :,( :zed: Nemohu z toho ani spát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.1.18 23:39

.

Příspěvek upraven 02.08.18 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.1.18 23:47
@MartinaCV píše:
Kotvičník jsem si vzala dnes poprvé dopoledne, až si říkám jestli mi nespustil ovulaci :mrgreen: A ten klid, když jdu na docenta Patočku (zkouška), každý na právech ví, že nejde! :cert: Furt v tom ležím a nic neumím.. Ale jinak jsem četla, že od ovulace se už nesmí kotvičník. Kontryhel ani doma nemáme. Příteli jsem říkala, že bysme na to měli skočit ještě teď, aby byly dvě dávky a pořádný zástup plavců a díval se na mě vyděšeně a prej že určitě už teď žádný spermie nemá, až za dva dny :mrgreen: Tak nevím, jestli ho mám ještě přeprat :mrgreen:
:D :D :D jsem se málem udusila smíchy, až mi z toho bolí břicho :mrgreen:. Pokud jste již dneska něco měli, tak bych počkala do zítra a zítra večer znova, 2× za sebou není dobré, dle lékařů se mu nestačily utvořit za pár hodin po styku tak rychle nové spermie. Ale rozumím Ti ani nevíš jak, u nás to bylo vždycky takového prošení, já s tím problém nemám, ale partner - no comment, jsem ho vždycky musela znásilnit, před tím ještě uvařit, oba umýt… prostě spartakiáda :mrgreen: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.1.18 23:51

.

Příspěvek upraven 02.08.18 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.1.18 00:02

.

Příspěvek upraven 17.07.18 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.1.18 00:08

@MartinaCV - Kotvičník bojuje s neplodností dvojím účinkem
Byly uskutečněny vědecké studie, které plně potvrdily, že v 99 % případů neplodnosti, která souvisí s nesprávnou hladinou ženského hormonu estrogenu, může extrakt z kotvičníku zemního zcela nahradit synteticky vyráběný estrogen, který se ženám běžně ordinuje. U žen s touto poruchou dochází k výraznému zlepšení stavu, ke značnému zvýšení hladiny estrogenu a estradiolu. Navíc ještě dostávají neplodné ženy jako „dáreček" další vylepšení: kotvičník jednoznačně působí nárůst sexuálního libida, a tak je neplodnost u velkého počtu žen opravdu „odsouzena k zániku". :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.1.18 00:15
@MartinaCV píše:
@PPetruska Šla jsem mu do obýváku říct, že má padla, že až zítra a jak mě uviděl mezi dveřma, tak se na sedačce schoulil do embryonální polohy strachy :mrgreen: Tak mu říkám, že se mě nemusí být, že až zítra a prej teda musí rychle usnout, aby se stihl dostatečně zmátořit, protože zítra už je za minutu :mrgreen:
:lol: :mrgreen: koukám, že to máte podobné, no my v době ovulace taky máme zajímavé večery: Dám si pětiminutovku v pracovně, kde má i postel, tj. krátký spánek po večeři a pak mě vzbuď až budeš READY :lol: :jazyk: Tak ho jdu vzbudit a z pracovny se ozývá chrápání jak od tarzana z klece. Tak říkám: „Pojď, pojď honem, mám dneska nejsilnější ovulaci. On: "Vydrž, ještě chvilku, musím zkontrolovat emaily, dokoukat třeba hokej“. Vyloženě romantika u nás 8o :zed: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.1.18 00:21
@PPetruska píše: :lol: :mrgreen: koukám, že to máte podobné, no my v době ovulace taky máme zajímavé večery: Dám si pětiminutovku v pracovně, kde má i postel, tj. krátký spánek po večeři a pak mě vzbuď až budeš READY :lol: :jazyk: Tak ho jdu vzbudit a z pracovny se ozývá chrápání jak od tarzana z klece. Tak říkám: „Pojď, pojď honem, mám dneska nejsilnější ovulaci. On: "Vydrž, ještě chvilku, musím zkontrolovat emaily, dokoukat třeba hokej“. Vyloženě romantika u nás 8o :zed: :mrgreen:
:mrgreen: to se pak těžko dělají děti :jazyk: Takhle to u nás není, tohle byla jen legrace, i když je fakt, že se lekl když jsem mu řekla, že by to mělo být teď znovu s odstupem tak krátkého času :) Většině chlapů se to asi ani nemá říkat, kdy je ovulace. U nás je to jiné, on se mnou na IVF a celé snaze dost spolupracuje, má přehled o MS, o ovulaci, umí si to spočítat, rozhoduje se se mnou o dalším postupu a co budeme užívat, takže tohle před ním neutajím a na ovu testy se chodí dívat, jak to vypadá. Taky mě posílal na folikulometrii :mrgreen: Je fakt, že při takové snaze, kdy člověka tlačí čas, se neubrání plánovanému sexu, ale holt to k tomu patří. Když to bude odměněno miminkem, určitě na to budeme i rádi vzpomínat, jako na dělání Laurinky :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
25.1.18 00:35

@MartinaCV Přemýšlím, že bych Dr. Míkovi napsala zítra email, že do IVF jdu na zač. února a aby na to dohlédl, jak pracuji mezi lékaři, tak moc dobře vím, že je to hlavně o lidech a jednotlivých lékařích, ale to Ti nemusím říkat v tomto věku. Už jsem slyšela i o hodně nepovedených IVF případech, sice ne v Gennetu, ale v Praze to bylo. No Marti, těch nevolností a bolestí se bojím asi nejvíce. Jak často jsi jezdila při IVF k Dr. Jarošové na kontroly růstu folikulů? Zvládla jsi řídit auto? Komu jsi volala, když bylo nejhůře? Měla jsi stejné léky Gonal + Luvertis + Cetrotide a Fraxiparin? Pracovala jsi při té stimulaci? Moc děkuji… :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.1.18 08:10
@PPetruska píše:
@MartinaCV Přemýšlím, že bych Dr. Míkovi napsala zítra email, že do IVF jdu na zač. února a aby na to dohlédl, jak pracuji mezi lékaři, tak moc dobře vím, že je to hlavně o lidech a jednotlivých lékařích, ale to Ti nemusím říkat v tomto věku. Už jsem slyšela i o hodně nepovedených IVF případech, sice ne v Gennetu, ale v Praze to bylo. No Marti, těch nevolností a bolestí se bojím asi nejvíce. Jak často jsi jezdila při IVF k Dr. Jarošové na kontroly růstu folikulů? Zvládla jsi řídit auto? Komu jsi volala, když bylo nejhůře? Měla jsi stejné léky Gonal + Luvertis + Cetrotide a Fraxiparin? Pracovala jsi při té stimulaci? Moc děkuji… :srdce: :hug:

Můj obor je medicínské právo a stran kvality poskytované lékařské péče už jsem napsala hodně závěrečných řečí :mrgreen: To jen tak, že jsem v obraze. Míkovi bych nepsala, ale až ti budou každý den kultivace embryí volat, máš možnost s nimi mluvit více než si jen poslechnout jednu větu, jak to vypadá. Já jsem si i Míku nechávala dát na telefon a opravdu jsme toho na téma kultivace probrali hodně. Kdyby jsi zalistovala tady hodně zpět, popisovala jsem ty rozhovory při naší stimulaci, bylo to myslím září 2015. U Dr. Jarošové se nemusíš bát, že by IVF bylo nepovedené tak, jak jsi se dočetla z jiných center. Ale samozřejmě má toho hodně, tak je třeba, aby jsi se na svém IVF aktivně podílela, ptala se, měla určité požadavky (např. častější sledování růstu folikulů, můžeš poprosit o sledování hladin hormonů a dle toho upravovat stimulaci, můžeš potom požádat o zkušební transfer embrya nanečisto..). Nevolnosti a bolesti nebudou, Gonal to nedělá. Zajímá mě pak, od kterého dne budeš připichovat Luveris. Cetrotide způsobuje prudký pokles hladiny hormonu LH, který je potřeba pro kvalitu vajíček, proto se k němu připichuje LH v Luverisu. Luveris ho dodává, ale málo, proto by se měl připíchnout třeba ještě den, možná dva před první aplikací Cetrotide. Zeptej se na to. Připomeň věk.. Auto jsem řídila a jezdila jsem obden. Když jsem něco chtěla, měla jsem na Dr. Jarošovou mobil. Léky jsem měla stejné, akorát ne Fraxiparin, ale Clexane. Je to její osvědčená kombinace, hodně holek tady má z této kombinace miminka, i já. Vzhledem k tvému AMH to vidím dobře! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.1.18 08:13

@PPetruska Byla jsem na neschopence. V té době jsem pracovala pro jednu právní společnost, která po mně chtěla třeba 20 žalob denně, to se nedalo.. šla jsem na neschopenku, abych na to měla klid. Dr. Jarošová mi v té době řekla, že si musím ujasnit priority a byla jsem moc ráda, že jsem doma a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.1.18 09:14

Holky mám záchvat smíchu :mrgreen: Pouštím Laurince Tři oříšky pro Popelku a jak tam Popelka sedí na bobku u potoka a máchá prádlo v potoce a u toho zpívá tu známou melodii la la la lááá la.. tak Laurí vzala do ruky látkovou plínku, začala s ní taky máchat kolem sebe a na celej barák jááá jáá jáá já jááá já.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
25.1.18 09:23
@Kamilaa7 píše:
ahoj, no, zkusim to.ale ona ji s velkou chuti :nevim:

To chápu. Já tohle neznám :-) Malá jedla jako vrabec pomalu do 10. měsíce. Opravdu ochutnávala. Prso bylo to hlavní. Ale zkus jí ubrat. Nebo nejdřív trochu nakojit a pak dát příkrm. Je to na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.1.18 09:52

@MartinaCV Ahoj, zaujala me vaše konverzace na téma stimulace. Mám jí před sebou v dalším cyklu, bude mi 38, AMH 1,9 měřeno před rokem a půl. Protokol mám zatím psaný na Gonal, Cetrotide, Clexane, hodně tu píšete o Luverisu- ten tam nemám, tak se na něj zkusím zeptat. Mám totiž obracený poměr FHS 7,3 a LH 12,7 - PCO ale dalsi vysetreni nepotvrdila, takže je možné, že mě není potřeba zvyšovat hladinu LH. Protokol je dělany ještě loni Brandejskou a prý ho asi nebudeme měnit. I když mi vzali znova odběry krve, tak se uvidí, jestli se něco nezměnilo, musí být max. 3 měsice staré před IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
25.1.18 10:17

Ahoj holky, mohu se k vám přidat? Já nyní stimuluji před 1.ivf, injekcí se bojím jako čert kříže a co teprve té narkozy.. :,( chodík k doktorce Vykysalé, jak se zde píše, ze začátku mi moc nesedla, připadala mi dost odměřená a málo mluvila. Teď jsem s ní ale naprosto spokojená, jen jsem si musela najít cestu, jak na ní.. :D hodně se jí na všechno ptám, jedině tak mi to vysvětlí, ale přijde mi, že své práci opravdu rozumí, což je to nejdůležitější. Je tady někdo kdo již také začal stimulovat a čeká ho opu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.