Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Odpískat celý cyklus určitě ne , ale má zkušenost. Volala jsem první den cyklu , že potřebuji obědnat k mé lékařce od druhého se píchá injekce. No a obědnali mě k Mudr. Dankovi, pak k vykysalé , pak k Feldmárovi, pak k Bukvové a ke své Langerové jsem se dostala 14 den cyklu- a protože mi všichni dávali malé dávky a nikdo z nich mi ji nezvýšil což prý měli tak se celý cyklus odpískal protože folíci byli malé. Proto mi doktorka řekla at jí nechávám vzkazy a ona mi si mě někam vmáčkne, nebo pověří Mudr. vykysalou. prostě stimulaci nemůže věst 5 doktorů. Pak jsem v tom akorát zahučela za injekce 7000 a prd z toho…Jak se jednou dostanu ke své doktorce na každé další kontroly si mě objednává samam ale jak to jde přes sesternu tak ![]()
No, tak já můžu jenom doufat, že se mi teď tohleto nestane taky ![]()
Když budeš mít nějaké pochybnosti o nečem a nebude se ti zdát přístup tak prostě trvej že chceš svého doktora nebo ještě jeden názor. Nadruhou stranu nejsem standartní případ, jestli u tebe vše jde jak má tak to určo klapne, hodně štěstí!!!
h84 píše:
Když budeš mít nějaké pochybnosti o nečem a nebude se ti zdát přístup tak prostě trvej že chceš svého doktora nebo ještě jeden názor. Nadruhou stranu nejsem standartní případ, jestli u tebe vše jde jak má tak to určo klapne, hodně štěstí!!!
Těžko můžu chtít svého doktora, když je na konferenci v zahraničí ![]()
Holt buď tam budou doktoři sedět každý den a budou léčit 20let pořád stejně nebo se budou dál vzdělávat a někdy holt kvůli tomu nebudou k zastižení.
A moc nevím, co je standardní případ, jsem po 4IUI, 1 ICSI a katastrofálním výsledkem, oficiálně oštemplovaná idiopatka. ![]()
Ja jsem byla taky spokojena, chodila jsem k Dankovi (ET mi delala pani primarka Brandejska). Tenkrat se stalo, ze v den ET rano mela rozhodnout, zda do toho jit (mela jsem nizkou sliznici) nebo zamrazit, a zustala nekde na silnici v zacpe- ihned se me (nestastny a uplne hotovy) ujal jinej dr (Kostak), udelal utz a rekl, at prijdu odpo ve 14h, ze to udelame (a povedlo se
). Brandejska mu volala rano mobilem z auta, ze tam urcite jsem a cekam.
Nekdo tu napsal ze je to tovarna na deti - ale vzdyt ano, CAR proste JE tovarna na deti. Co cekate ? Ze se tam s Vama budou dlouze vybavovat a resit Vase psychicky rozpolozeni ? To by toho moc neudelali. Myslim, ze cilem kazdy z nas bylo a je odejit odtamtud tehotna (a co mozna nejdriv
).
Ja byla naopak rada, kdyz jsem 3.den po prvni konzultaci sla na IUI - jako nac cekat, kdyz se da uz neco hned delat ?? Predtim do Podoli jsem chodila akorat fakt na pokec k dr, o tom, jak to uz asi nepujde … a v Gennetu to slo, do 5ti mesicu jsem byla tehotna. A porad se neco delo - vysetreni, ultrazvuky, vsechno se zkoumalo a hlidalo.
Za me ![]()
ish píše:
Těžko můžu chtít svého doktora, když je na konferenci v zahraničí
Holt buď tam budou doktoři sedět každý den a budou léčit 20let pořád stejně nebo se budou dál vzdělávat a někdy holt kvůli tomu nebudou k zastižení.
Souhlas, nenech se nahlodavat pochybnostma, jsi tam ve vybornych rukou, drzim palce, at to vyjde !!!! ![]()
Ale já jsem v Gennetu spokojená. Naopak mi vyhovuje že se pořád něco děje, jen jsem zmínila jednu nemilou zkušenost, ale za to nemohla doktorka.Když je doktor na konferenci a ty nechceš čekat na další cyklus tak ok. Naštěstí při dalším pokusu bude má dr. po dovolené tak to akorát hezky vyjde, jinak bych možná ještě jeden cyklus počkala, už se to u mě tolikrát posouvalu(cysta) že to už mě nezblázní. Hlavně když to dopadne. A nesouhlasím s tím jak bylo psáno, že nic nevysvětlí, naopak pořád mi doktorka všechno vysvětluje ani se nemusím moc ptát a když se zeptám tak ochotně všechno semnou probere.
vera8 píše:
Gennet nedoporučuji,továrna na děti je správný názor. Hlavně má zkušenost, místo aby Vás poslali na vyšetření, tak vás hned ženou na inseminaci a pak na IVF. Pak se nám stalo, že jendou nemůže doktorka a hned jste u druhé a vzápětí se zapomene, že původní doktorka vás už nemá na starosti. Bez našeho svolení zažádali pojišťovnu o peníze a tak jem to museli honit. Prostě ikdyž je tam luxus ohledně prostorů tak si nejsem jistá, zda v tomto podniku na prvním místě nejde především o jejich peníze a pak Vás.
Vero,
chodila jsem do Gennetu asi 2 roky,ze začátku se mi tam líbilo,ale postupem času jsem pochopila,že je to jeden velký kšeft,hlavně zaplat ! Chodila jsem k Dr.Hulvertovi,který se mi zdál sympaták až do té doby než mě předávkoval hormony a vůbec ho nezajímalo,že mi bylo strašně špatně,nechtel mi napsal neschopenku nic,že prý to musím vydržet!! Pak jsem měla štestí,že tam nebyl a dostala jsem se Dr.Brandejské-to je hotový poklad,to je výborná lékařka.
Ale přijde mi,že hned člověka ženou do IVF,do stimulací.Je tam narváno a sestry nestíhají.Můj názor je,že je to jeden velký byznys bez záruky na úspěch.
Nakonec se nám zadařilo bez pomoci Car náhodou.
Simonecka37 - to chapu, kdyz jsi mela takovou zkusenost, ze jsi zanevrela.
Mmch, kdyz jsem tam chodila ja, tak probihala na diskusnim serveru Gennetu diskuse o dr.Hulvertovi (kteryho ja uz nepamatuju), a nekdo se tam ptal, co se stalo a proc pro nej do prace prijela Policie. A skutecne v odpovedi od nekoho z Gennetu bylo, ze opravdu „doslo k nemile zkusenosti ktera se jiz nebude opakovat“ … nic o tom nevim, ale neco se tam proste semlelo, s timhle dr.
No a jinak i pani dr Brandejska mi na vstupnij pohovoru rikala, ze vsechno, co v CAR zkouseji, jsou opravdu jen pokusy bez naroku na vysledek, protoze priroda kdyz nechce, neosali ji nikdo a nicim - to jsou jeji slova. Takze je potreba to tak brat. Proste tovarny na deti, kde si ale myslim si hodne zenskejch necha rado to dite vyrobit. Nevim, co jineho od CARu cekat. Ale asi tak mluvim proto, ze jsem tam nechodila dlouho a ze mi pomohli a zadnou negativni zkusenost jsem tam nemela.
Tak já tam byla třikrát na prenatální diagnostice a byla jsem spokojená.
Ochotně odpovídali na dotazy, vše vysvětlili. I sestřičky byly příjemné a ochotné.....
Takže mám asi malou zkušenost, ale působilo to na mě dobře
já začala do gennetu chodit ted a mam pred prvni IVF. zatim jsem celkem spokojena
Ahoj holky, čtu si vaše názory na Genett, mě čeká první schůzka teď 2.8., dlouho jsme čekali na termín a když už se to blíží, mám strach
.Jsem 5let po laparoskopii rektovagin.septa a po celou dobu se mi nepodařilo otěhotnět.Jsem obj.k dr.Bukvové, nemáte někdo zkušenost? A co mě bude čekat na té první schůzce?
Ahoj Evco, osobni zkusenost s touhle Dr. nemam, ale holky od nas z diskuze ji moc nemusej. chodily k ni a moc spokojeny nebyly, ale uvidis. jinak Gennet jako takovej je fajn, tak by sis urco vybrala i nekoho jinyho. jinak ja nesla pres prvni konzultaci klasicky, sla jsem tak trochu protekcne. takze s tim ti nereknu. ale urco te bude cekat pohovor, odbery krve a moce, UZ, takova klasika. a zacne se zjistovat co je pricinou.
evco vůbec se nestresuj z oblíbených/neoblíbených doktorů předem, každému sedí jiný typ a já v Gennetu už potkala všechny místní doktory a každý je jiný.
Na první schůzce tě čeká klasika - proberete anamnézu, tzn. co už jste podstoupili, s jakým výsledkem, naberou vám krev, moč, manželovi spermiogram (to nemusí být v ten den, to se domluvíte kdy přesně), tobě udělají gynekologickou prohlídku. A domluvíte se na dalším postupu.
Hodně štěstí
![]()
térouš, tak uvidím, třeba s ní budu spokojená. Snad to bude všechno v pořádku
A co ty,zadařilo se?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.