Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kiwiovka A na tu prodlouženou kultivaci to se vás zeptaji jestli chcete, nebo to doporučí? Ale není to nutné ne?
A pak ti dávali jedno to embryo? My byli včera na vysledkách genetiky a také jsme nic neplatili.
Tak třeba se tu někdo objeví kdo tu bude stejně jako já ![]()
@Pettulkaa
Prodloužená kultivace je jedna z možností navíc, je v nabídce. Nám ji tuším doporučovali a i já bych ji chtěla bez doporučení. Dost se tím vyselektují embrya - pokud jich máte víc. Někdo je zase odpůrce, že je embryu líp v děloze… No hele, nevím. Do 3. dne nám jich došlo 11 z 12. Wow výsledek. Do 5. dne jich vydrželo 5.
Kdybychom mrazili třetí den, máme jich sice 11, ale víc jak půlka z nich by se stejně neujmula. To radši dva dny počkám a zamrazím fakt jen ta, co už mají velkou šanci. Ale třeba mě tu někdo opraví, že doba zase pokročila a nahlíží se na to jinak. Vím, že u pár, kteřá měli třeba jen jedno, dvě embrya se občas doporučovalo nečekat, ale nemohu soudit.
My dávali jedno embryo, víc se to doporučuje, ale pokud byste trvali na dvou, měli by vyjít vstříc, si myslím
Chtěla bys dvojčata? ![]()
Ty asi myslíš genetiku tebe a partnera? Já myslela genetiku embryií ![]()
Dobre ranoo,
Jsu si pro radu a asi trochu i uklidneni.,
Snazime se s pritelem rok o mimco.,aktualne jsme dostali zadanku do CAR, kam jdeme 7.6. K pani Langerove.,
Mame spermiogram z unora viz priloha mate zkusenost co by nas mohlo cekat? Pozenou nas rovnou na umele oplodneni? Nebo co muzeme ocekavat.,
Urcite cekam nejake kontrolni spermio,,
Zatim jsme ve stavu, ze ja si sleduji cca 5ty cyklus bazalni teplotu a bereme nejake vitaminy - koenzimq10, myoinositol, Decko, a kompex vitaminu na podporu plodnosti od Viridianu.
@BarusakC Budou vás čekat kompletní odběry.. Není se čeho bát.. Jste objednaní k úžasné paní doktorce Langerové.. správnému člověku.. Pokud by byl problém se spermiogramem, tak ve většině případů pomohou doplňky stravy (již za 3 měsíce).. U nás žen je to horší.. Beru 6 měsíců řadu doplňků, tak jsem zvědavá, zda to k něčemu bude..
Jinak já si jedu tuto středu pro léky.. a za cca 10 dní začínám 4. stimulaci IVF… poprvé v Gennetu Praha.. Poslední IVF bylo v září, tak se těším, že se zase bude něco dít.. a budu věřit, že se nám u paní doktorky Langerové konečně podaří miminko..
@Sim7 moc dekuji., tak uvidime ![]()
Pritel tedka uplne vysadil alkohol tak snad to s tema vitaminama zabere no.,
Me delal doktor krev, moc a cast hormonalniho profilu a tvaril se ze vse OK.
Na spermiogram rekl, ze kombinace vysoke viskozity a male hybnosti je na prirozene poceti skoro nemozne.
Jak dlouho budeme cekat na vysledky testu prosim? 🙏🏼
Ale mame strach no., na IVF nemame penize.
@kiwiovka Aha takhle, super zase něco navíc vím
Tak uvidíme kolik jich pak budeme mít my
Škoda že jich pak tedy zůstane tak malé z tolika…a vy tedka tedy budete podstupovat ivf z těch zamrazených ju? Néé nechci dvojčata
jen jsem myslela že je třeba šance že s ejedno ujme…ale pak můžou obě co
nedokážu si představit mít hned dvě
.:) JOOO GENETIKU mě a partnera no ![]()
@Pettulkaa
Víš co, to že nám jich zbylo 5 neznamená, že to tak je u každého. Někomu jich z 10 zbyde 9, někdo to má jako my. Tohle je u vás ještě dost před vámi, tím se vůbec netrap ![]()
Informaci, že když dáš dvě embrya, je vyšší šance, že se ujme aspoň jedno, bych označila za hoax, co koluje po internetu (a i mezi lidmi)
Mě to tedy vyvraceli rovnou všude, aniž bych se na to ptala ![]()
Genetika vás a embryí je každé něco jiného no
Neboj všechny tyhle pojmy si brzy osvojíš ![]()
A my půjdeme do KETu, tzn. budeme zavádět jedno z těch zmražených embryí.
Holky nám z 20 vajíček zbylo 6 z toho vydrželi 4 a tři šli na Genetiku a vrátilo se nám jedno s mozaikou a teď už je 5 den u mě v bříšku ….
@BarusakC Nemáš vůbec zač.. My měli špatné výsledky spermiogramu a po braní doplnků má normospermii (cituji ukázkový), že bychom nemuseli prý platit ani laboratorní metody.. ale to mi zase nedá, protože já už mám málo vajíček.. a říká se, že po 3 dnech již embryo ovlivňuje spermie.. a spoléhat se úplně na oko embryologa je risk..
Gennet je docela levný oproti jiným centrům.. Uvidíte, jak Vám dopadnou testy, ale co si připlaťte je určitě ICSI.. zbytek dle uvážení a financí… Prodloženou kultivaci mají levnou a tím se embrya vytřídí, čímž při větším počtu ušetříš na ketech.
Já už se tam těším zítra.. a doufám, že vše dobře dopadne.. ![]()
@ZuzanaFox Držím ti palečky!!! Bude to bojovník! Mohu se zeptat, čím ti vysvětlili tak velký úbytek? Měli jste nějaké laboratorní metody - například výběr spermií?
@Sim7
Děkuji 😊
Prostě nepřežili do 6 dne
Z těch jejich tabulek a grafu vím prd, ale byli jsme rádi aspoň za to jedno 😊
Zdravím. Nepodstoupil prosím někdo v Gennetu ivf po sterilizaci. Zajímalo by mě na co se připravit, jaký je postup, jak dlouho to cele trvá a také jaký byl případný doplatek
![]()
@Isel Jen jsem kdysi cetla, ze kdyz jsi po sterilizaci, tak jsi samoplatce.. Na strankach je cenik.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.