Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, tak to máme rozjeté - stimulace, včera ultrazvuk a v pondělí též, příští týden to vypadá na odebrání vajíček
Je tu někdo též, koho čeká v nejbližších dnech ivf?
@Pettulkaa
i kdybys tu nepotkala nikoho, kdo je teď taky v procesu ivf, budu ráda, když napíšeš, jak jsi na tom a jak se ti/vám daří ![]()
A držím moc palce ![]()
@kiwiovka Super, moc děkuji
A jak vy? Mluvila jsi o tom KET? ![]()
@Pettulkaa
my dopadli tak i tak. Na genetice moc dobrých zpráv nebylo, ale u Černého se to vyvíjelo dobře, ten by klidně udělat ket už v červnu
To ale nejde, tak to zkusíme v září, až se udělají další kontrolní náběry. ![]()
@kiwiovka aha aha, to jste měli pak na té genetice ještě ty zamrzlé pro ket? Tak držím palce ať pak vše dobře dopadne ![]()
@Pettulkaa
Na genetiku šla embrya ještě před zamražením. Asi to dobře nedopadne, takže jsme nejspíš mínus další embryo
Jsem z toho akorát nějaká smutná.
@kiwiovka
Neztrácej naději mě z 6 embryí vydrželi 3 do 6 dne z toho po genetice 2 nepoužitelná a jedno s mozaikou (oranžové označení ) po dohodě s genetikem možné zavést a teď už jsem 8tt😊
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli v Gennetu dělají během stimulace před OPU kontrolní odběry krve, aby případně upravili dávkování hormonů. Údajně to má vliv na kvalitu vajíček, potažmo i embryí.
@BestieJedna Nedělají a není to potřeba.. Sledují vše dle ultrazvuku.. a dle toho plánují další postup..
Odběry během stimulace používá jako marketingový tah jedno CAR v Brně, které pomlouvá ostatní CAR.. Pro porovnání v Brně jsem měla 1 vajíčko… v Gennetu při posledním IVF při AMH 0,6 celkem 6 vajíček… S Gennetem na Letné jsme byli maximálně spokojeni… Aktuálně čekáme na výsledek..
@Sim7 píše:
@BestieJedna Nedělají a není to potřeba.. Sledují vše dle ultrazvuku.. a dle toho plánují další postup..Odběry během stimulace používá jako marketingový tah jedno CAR v Brně, které pomlouvá ostatní CAR.. Pro porovnání v Brně jsem měla 1 vajíčko… v Gennetu při posledním IVF při AMH 0,6 celkem 6 vajíček… S Gennetem na Letné jsme byli maximálně spokojeni… Aktuálně čekáme na výsledek..
Ano, přesně tam jsem to četla, ale nějak mi nedošlo, že to může být jen reklama. Já teď chodím do Podolí a připadá mi, že do mě hustí zbytečně moc léků. Čeká mě tam ještě KET, ale už mám za sebou dva neúspěšné transfery, tak přemýšlím, co změnit.
Je mi ale jasné, že první IVF je jaksi „zkušební“, aby se vidělo, jak tělo reaguje. AMH jsem někdy předloni měla asi 1,3.
Při krátkém protokolu jsem teď stimulovala 8 dní Puregonem 225 jednotek a měla jsem 5 vajíček (z toho 1 nezralé), při ICSI se oplodnila všechna a všechna došla do moruly/rané blastocysty, ale zatím se nic neuchytilo. Na testu ani duch. Vím, že to prostě hned vyjít nemusí, ale zároveň nechápu, proč do mě před transferem hustí Utrogestan 2-2-2, teď dokonce Progesteron Besins 2-0-2 + Duphaston 0-1-0, což už je 900mg progesteronu, když se sliznicí žádný zvláštní problém nemám. ![]()
@BestieJedna Kazde Car voli jine davky.. Ja mam aktualne 400 mg 2 x denne..
Co bych udelala jinak na zacatku - zajistila bych si kompletni imunologicke vysetreni (i partner misi odevzdat sperma).. Vyzadala bych si laparoskopice vysetreni.. Jestli mas moznost na pojistovnu genetiku embryi, sla bych do toho.. Ze ti nevychazi prvni ivf, neni zadna tragedie..
U mne se prislo na NK bunky proti embryu a spermiim po 3. Ivf.. kdy jsem si sama zajistila vysetreni.. Na kazde zprave z CAR u prvnich 3 ivf mam napsano, ze imunita je ok…
A pak jeste je dobre uzivat radu doplnku stravy (ty i partner) a priplatit si metodu vyberu spermii… Aby zbylo vice embryi..
@Sim7 Imunologii i genetiku máme v pořádku, to nám paradoxně testovali hned jako první. Říkám si, že pokud tenhle pokus nevyjde, půjdu hlavně po kvalitě, takže výběr spermií i PGD embryí (to už nám navrhovali, ale pak embryoložka řekla, že by ho nedělala, když nemáme problém). Jen ta biopsie embryí pro PGD je v Podolí za 15tis., v Gennetu jen za 5, ale zas mají o něco dražší ostatní věci, tak se to asi vyváží.
Koukala jsem, že Gennet má celkem dobrou úspěšnost, tak váhám, jestli případně nepřejít, ale je fakt, že po prvním pokusu je to asi předčasné.
Jinak děkuju za komunikaci, jsem ráda, že to můžu s někým pořešit. Příbuzenstvu jsme zatím nic neřekli, nechci pořád něco někomu vysvětlovat.
@BestieJedna Nemusis dekovat.. Jsme vsechny na stejne lodi.. My tajili prvni 3 ivf, a pak jsme to pribuznym rekli.. Reakce mne pozitivne prekvapila.. a ulevilo se mi moc.. Ted mne rodina podporuje..
Zkus se nezavazne objednat na konzultaci a udelas si obrazek sama.. 😊 Ale 15 000,– za biopsii je moc.. V pripade, kdy neni geneticka zatez, tak bych to neplatila..
@ZuzanaFox
jak genetička, tak dr Černý říkali, že by klidně embryo zavedli, že to není jistota, ale mě to jede moc hlavou a byla bych strašně v nervech, že to nevyjde. A pokud by se chytlo a až později se potvrdily komplikace, nezvládla bych ukončení těhotenství. To vím. Takže ho zatím necháváme na posledním místě, ale je tam to kdyby.
A tobě moc gratuluji ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.