Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
24.5.16 18:43

Zdravím, jsem vyděšená, dnes jsem byla v Gennetu - Arše, jenom u sestřičky, vše u dr. daňka jsem si už ujasnila, šlo jen o napsání neschopenky (poslední dobou se cítím dost unavená, po hormonech - měla jsem menses když být neměl + velice stresové zaměstnání), vyzvednutí stimulačního protokolu, receptů a vysvětlení všeho. Odcházela jsem celkem klidná a spokojená že se „to“ zase trochu hnulo. Před chvílí jsem otevřela tašku s léky ke stimulaci co mi vyzvedl manžel, prohlédla si znovu stimulační protokol a jsem v depresi… Ke stimulaci mám osm různých léků z toho dva druhy injekcí. Samozřejmě ne hned vše najednou ale postupně, ale budu to brát. Má první slova byla, že buď otěhotním nebo umřu…

Přijdu sem a pro mě další strašák PGD/PGS - zatím jsme s tím nepočítali, ale prokonzultuji s manželem a uvidíme. Prosím na kolik nás to zhruba přijde? Omlouvám se, ale nemám sílu to hledat.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.5.16 18:52

@MartinaCV holka, máš můj obdiv, máš neuvěřitelné znalosti a to jsem si myslela, že už toho vím fakt dost. U tebe to nemohlo dopadnout jinak, než dobře! No já udělala hodně chyb, respektive ten výběr doktorů, navíc to tříleté snažení trochu zapříčinilo to, že jsou ta vyš. taková rozkouskovaná, nikde mě nechtěli vyšetřovat neustále dokola. Jednou jsem měla třeba pozitivní ureaplasmu (snad to píšu dobře) a to mi zjistil náhodou můj gyndař, taková vyš. by měla být také součástí IVF, ale nejsou. V tom Cube se vůbec nehrnuli mě vyšetřovat a jen zkoušet a zkoušet. Velký problém je dle mého v tom, že PGS by měly nabízet všechna centra bez rozdílu a zkrátka udělat vyšetření od píky. Bohužel to málokteré dělá. Je to šílenej byznys. Mrzí mě v Gennetu ta minimálka, kdyby to tam šlo, nezkoušela bych ji teď v Cube, zase jen vyhozené peníze. To je asi jediné mínus, kt. jsem na Gennetu našla.
Jinak s tím co píšeš naprosto souhlasím, i ten pátý den kultivace. Mě se třeba stalo, že v Iscaru nejsou neděle a vyšel mi pátý den kultivace na neděli, tak embryo automaticky přenášejí čtvrtý den a platba za PK je stejná :zed: :zed:. Strašně mě tím naštvali. Nebo teď v Cube, když nemáš desátý den dominantní folikul, tak podle nich už ovulaci nemáš. Když jsem jim tam 18 tý den cyklu ukazovala pozitivní test, tak se hrozně divili. Nehledě na to, že při UZ nemohli najít ani vaječník. Jizvu po sekci mam také a taky není ok, i když dle hysteroskopie cca dva roky zpátky by to nemělo bránit otěhotnění. Akorát Langerová mluvila o laparce a do té se mi tedy fest nechce, další operace a narkóza. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.5.16 19:00

@MartinaCV Marti, neuvažovala jsi o poradně pro holčiny, kt. se chystají na IVF? Opravdu máš takové znalosti, že bys pomohla mnoha párům. Ale je mi jasné, že by to bylo časově a i prakticky náročné. Každopádně klobouk dolů. Mrzí mě, že jsem na tvé příspěvky nenarazila dva roky zpátky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.5.16 19:02
@Timanfaya píše:
Zdravím, jsem vyděšená, dnes jsem byla v Gennetu - Arše, jenom u sestřičky, vše u dr. daňka jsem si už ujasnila, šlo jen o napsání neschopenky (poslední dobou se cítím dost unavená, po hormonech - měla jsem menses když být neměl + velice stresové zaměstnání), vyzvednutí stimulačního protokolu, receptů a vysvětlení všeho. Odcházela jsem celkem klidná a spokojená že se „to“ zase trochu hnulo. Před chvílí jsem otevřela tašku s léky ke stimulaci co mi vyzvedl manžel, prohlédla si znovu stimulační protokol a jsem v depresi… Ke stimulaci mám osm různých léků z toho dva druhy injekcí. Samozřejmě ne hned vše najednou ale postupně, ale budu to brát. Má první slova byla, že buď otěhotním nebo umřu…Přijdu sem a pro mě další strašák PGD/PGS - zatím jsme s tím nepočítali, ale prokonzultuji s manželem a uvidíme. Prosím na kolik nás to zhruba přijde? Omlouvám se, ale nemám sílu to hledat.
Děkuji
.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.5.16 19:10
@Martrich píše:
@MartinaCV Marti, neuvažovala jsi o poradně pro holčiny, kt. se chystají na IVF? Opravdu máš takové znalosti, že bys pomohla mnoha párům. Ale je mi jasné, že by to bylo časově a i prakticky náročné. Každopádně klobouk dolů. Mrzí mě, že jsem na tvé příspěvky nenarazila dva roky zpátky :mavam:
.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.5.16 19:13

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.5.16 19:14

@MartinaCV
Děkuji :-) Zkusím to tak. Jen nevím, jak se potom čeká na další třeba vyšetření, ultrazvuky a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
24.5.16 19:16

@MartinaCV
Chodime k Jarosove.No teda se k ni po skoro trech letech vracime Zatim ho mam psanej jen ve zprave, tak nevim, jestli to vsechno nakonec budu mit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.5.16 19:19

@MartinaCV no je to vidět, že se dokážeš v každé problematice dobře zorientovat, ale hlavně to dobře podat i pro naprosté laiky. Četla jsem jen poslední tvé příspěvky a je to hodně zajímavé čtení. Ty dva roky zpátky je mi to jasné, tou dobou jsi asi ještě ani IVF neřešila, spíš jsem to myslela obrazně…
O akupunktuře jsem také uvažovala, ještě jsem četla dobré recenze na hormonální jógu, je to prý zase jiný level než Mojžíška, kt. cvičím. Byla jsem i na odblok. kostrče atd.. to vše jsem nepodcenila. Nicméně tohle mi moc nepomohlo no… Teď sázím na Gennet, i když od nativu nemohu očekávat zázraky, respektive spíš musím věřit na zázrak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.5.16 19:21
@Martrich píše:
@MartinaCV holka, máš můj obdiv, máš neuvěřitelné znalosti a to jsem si myslela, že už toho vím fakt dost. U tebe to nemohlo dopadnout jinak, než dobře! No já udělala hodně chyb, respektive ten výběr doktorů, navíc to tříleté snažení trochu zapříčinilo to, že jsou ta vyš. taková rozkouskovaná, nikde mě nechtěli vyšetřovat neustále dokola. Jednou jsem měla třeba pozitivní ureaplasmu (snad to píšu dobře) a to mi zjistil náhodou můj gyndař, taková vyš. by měla být také součástí IVF, ale nejsou. V tom Cube se vůbec nehrnuli mě vyšetřovat a jen zkoušet a zkoušet. Velký problém je dle mého v tom, že PGS by měly nabízet všechna centra bez rozdílu a zkrátka udělat vyšetření od píky. Bohužel to málokteré dělá. Je to šílenej byznys. Mrzí mě v Gennetu ta minimálka, kdyby to tam šlo, nezkoušela bych ji teď v Cube, zase jen vyhozené peníze. To je asi jediné mínus, kt. jsem na Gennetu našla.
Jinak s tím co píšeš naprosto souhlasím, i ten pátý den kultivace. Mě se třeba stalo, že v Iscaru nejsou neděle a vyšel mi pátý den kultivace na neděli, tak embryo automaticky přenášejí čtvrtý den a platba za PK je stejná :zed: :zed:. Strašně mě tím naštvali. Nebo teď v Cube, když nemáš desátý den dominantní folikul, tak podle nich už ovulaci nemáš. Když jsem jim tam 18 tý den cyklu ukazovala pozitivní test, tak se hrozně divili. Nehledě na to, že při UZ nemohli najít ani vaječník. Jizvu po sekci mam také a taky není ok, i když dle hysteroskopie cca dva roky zpátky by to nemělo bránit otěhotnění. Akorát Langerová mluvila o laparce a do té se mi tedy fest nechce, další operace a narkóza. :zed: :zed:
.

Příspěvek upraven 05.06.18 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.5.16 19:23
@Martrich píše:
@MartinaCV no je to vidět, že se dokážeš v každé problematice dobře zorientovat, ale hlavně to dobře podat i pro naprosté laiky. Četla jsem jen poslední tvé příspěvky a je to hodně zajímavé čtení. Ty dva roky zpátky je mi to jasné, tou dobou jsi asi ještě ani IVF neřešila, spíš jsem to myslela obrazně…
O akupunktuře jsem také uvažovala, ještě jsem četla dobré recenze na hormonální jógu, je to prý zase jiný level než Mojžíška, kt. cvičím. Byla jsem i na odblok. kostrče atd.. to vše jsem nepodcenila. Nicméně tohle mi moc nepomohlo no… Teď sázím na Gennet, i když od nativu nemohu očekávat zázraky, respektive spíš musím věřit na zázrak :mrgreen:

Nativ - rozumím tomu dobře, že chceš vložit embryo v nativu bez hormonální přípravy? Proč se zaměřuješ právě na toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
24.5.16 20:53

@MartinaCV Marti, laparku mi navrhovala při té konzultaci, že by se chtěla podívat dovnitř, mam tolik transferů za sebou a žádné těhotenství. Nativ ano bez horm. stimulace, mam už strach z hormonů, tři stimulace, kety s estrofemem, teď minimálky. MOžná bych i do hormonů šla, ale pokud by mi to Langerová navrhla, tak bych do toho i šla. Ale to by byla minimálka a ta se v Gennetu hradí jako IVF… Jsem teď trochu ve slepé uličce. Manžel už IVF platit nechce, ten je tak rozčarovaný z těch minulých Carů, že už toho má docela plné zuby. Musím to probrat s tou Langerovou a uvidím, co navrhne… Ale moc možností nemam :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3341
24.5.16 21:02

@Mazlucha tak uvidíš, když tak se potom ozvi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3341
24.5.16 21:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
24.5.16 21:22

@Marcella01
Dekuji, budu na to myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.