Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
25.5.16 11:52
@Martrich píše:
@MartinaCV @Ploutvik holky, souhlasím s oběma, oni mě v Gennetu dobře vyšetří, takže možná dokážou zjistit, zda mam tu horm. hladinu v pořádku. Tohle nikdo neřešil a tím, že mam MS relativně pravidelnou, plus mínus pár dnů a vždy těch 12 po ovulaci, tak by to možná ani nebyl problém. Ale v Cube mě třeba zaráželo, že mi pravidelně nemohli najít jeden vaječník, pak zase folikul… Tohle by přeci měl být standard ne? Dokonce i před OPU hledala vaječník a prý z něj možná nebudou moci nic odsát. Jinak já šla do OPU po minimálce bez narkózy a to byla chyba, nechtěla jsem narkózu (snáším ji blbě), ale byla to taková bolest, že jsem tam málem omdlela. Blbě se tam dostávali, pak to odsávali na dvakrát každej folikul, bylo jich nakonec pět, na UZ viděla jen tři… Na hormony reaguji právě dobře, ale otázka je, jak to budou mít v Gennetu s úhradou. Ono by se teoreticky dalo po ovulaci nasadit estrofem a utrogestan, tím by se ty hormony vyrovnaly… :think:

Byla jsem jednou při stimulce u Rožníčkové na ultrazvuku, když tam nebyla Jarošová a ona mi tvrdila, že pravý vaječník nereaguje na stimulaci. Takže dva dny nervů do dalšího ultrazvuku k Jarošové, která mi pak ukázala, že pravý normálně maká a jsou na něm velké folikuly. Taky nechápu proč to Rožníčková neviděla. A vem si, jak v Iscare neviděli 11 mm velký polyp v děloze, který je vidět i pouhým okem a Jarošová ho našla při úplně první návštěvě u ní dva dny před MS, když sliznice byla vysoká a musel by se jí i špatně hledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.5.16 11:54
@LucGa píše:
K čemu je Fertiprona? Uvažovala jsem o koupení Femibionu, zatím beru jen listovku. Hlavně mě tentokrát Prednison úplně rozsekal, ikdyž mám imuno snad v pořádku a jsem měsíc nahromadě, tak se chci dát do transferu dokupy.

Já mám v dokumentaci, že je pro mě Prednison nevhodný a způsobuje mi slizniční infekty (měla jsem 3× zánět močových cest po sobě při něm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.5.16 11:56
@Marcella01 píše:
@MartinaCV ahoj kočko, díky za optání, v rámci možností dobré :mavam: :mrgreen: jen bojuju s tou cukrovkou, napíšu ti pak do zprávy :mrgreen:Teda, chudák mamka, jak se jí to stalo? Tak snad to nějak zvládneš a nevyřídíš se tím úplně…

Vymývala s tátou na dvorku nějaké sudy a uklouzlo jí to po vodě. Zlomenina krčku u ramenního kloubu, děsný. Je jí přes 70 a jak slyším krček, jdou na mě mdloby. :,( Písni.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.5.16 11:58

@Martrich četla jsem, že někdy šly holky na OPU bez narkózy a jak to bolelo, vzdaly se nějakého folikulu.. škoda.. Já bych nedala bez narkózy ani jeden..to jsi dobrá, že jsi to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
25.5.16 12:27
@MartinaCV píše:
@Martrich četla jsem, že někdy šly holky na OPU bez narkózy a jak to bolelo, vzdaly se nějakého folikulu.. škoda.. Já bych nedala bez narkózy ani jeden..to jsi dobrá, že jsi to zkusila.

Holky punkce jednoho folikulu je úplně v pohodě. Mě bolelo jen to jak tlačí ta sonda na vaječník. Vpich a odsátí jsem vůbec necítila. Ono pak samozřejmě čím víc tam toho je, tím víc je celá ta břišní dutina citlivější. Mě víc vadilo to všechno okolo.. jak vás myjou.. vyplachujou a tak.. brrrr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
25.5.16 13:30

@Ploutvik Že je ananas dobrý k uhnízdění embryjka jsem zjistila tady :)
@LucGa Fertiprona oproti jiným vitamínům údajně obsahuje látku která štěpí kys. listovou a díky tomu jí tělo umí využít. Našla jsem to tady na diskuzích a částečně i na gůglu, mrkni a určo něco najdeš. Mě se Fertiprona zdála jako nejlepší volba pro mě.
@Marcella01 Jasně že radši kupuju čerstvý, ale jsem z vesnice a do města se s neschopenkou a únavou dostanu málokdy. Samozřejmě může koupit manžel - ostatní o tom neví, ale kdyby to nevyšlo, tak ananas z mrazáku lepší než žádný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
25.5.16 13:31

@Ploutvik suhlasim. bolestive to ani moc nebolo, len neprijemne. kludne by som isla na OPU bez narkozy aj s viacerími folikmi, ale v mojom pripade to uz nehrozi. IVF mam za sebou a u nativu je stejne iba jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.5.16 13:40

@Ploutvik hele dva folíky jsem dala naprosto v pohodě, ale dělal mi to jiný doktor a šlo mu to od ruky, pak mi to dělala dr. a té se tam špatně dostávalo, několikrát to proplachovala a brala folíky z obou vaječníků. No zvládla jsem čtyři vpichy, jeden byl prázdný a ten poslední jsme tam museli nechat, to už se nedalo. Nějak jsem to blbě nesla a úplně se pak klepala, hrozný zážitek. Ale na jeden folík je narkóza určitě zbytečná, to se dá v pohodě, i ty dva :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.5.16 13:41

@MartinaCV jejda, ať je maminka brzy v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
25.5.16 15:52

Tedy vy jste se tady rozjely :-) Já jsem moc vděčná paní prof. Ulčové - Gallové, která je i mojí obvodní gyndr. Díky ní jsem se dostala do Gennetu k dr. Langerové a nyní jsem začala 17 tt. Dnes jsem byla na kontrole, holčička prospívá a váží 140 g. Jezdím už jen ke své dr. na Genetiku do Plzně. Jsou tam skvělí lidé. Jelikož jsem byla na IVF s PGS kvůli ZT a genetické zátěži, tak jsem dnes absolvovala i genetickou konzultaci a poté podrobný utz. Zatím je vše v pořádku. Za 5 týdnů mě čeká ještě podrobný utz srdíčka - to je ta zátěž a další velký utz.
Všem tady držím palce, ať miminko vyjde co nejdřív a vždy si stůjte za svým a hodně se na všechno ptejte ;) a ananas, tedy ten střed jsem taky baštila. Od KETu asi 3 dny. Moc ho nemusím, tak jsem se přemáhala, ale šlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
25.5.16 18:50
@Martrich píše:
Nemáte holky zkušenost s přípravkem, který by „zrychlil“ spermie? Manžel měl před synem spg úplně šílenej, pomalé, špatnou morfologii a pomalé. Změnil stravu a životní styl, užívá Profertil a všechno se rapidně zlepšilo, jen ta rychlost prostě ne…Což je na budku. :zed: :zed: Kdyby se zlepšila rychlost, tak bychom mohli teoreticky podstupovat i inseminace. Šance sice nízká, ale pořád vyšší než u přirozeného

Ahoj :) denne studene sprchy a vitaminy fertilman. Nam to pomohlo uz po 2 mesicich.

@katulka3010 píše:
@LucGa ja som v sobotu na kontrolu folikulov pri Jarosovej, kedze Roznickova nesluzila, tak som sa jej spytala ci by ma nezobrala ona a v pohode..
Roznickova upne zadupala nadej na miminko ale Jarosova mala iny nazor a ponukla mi ine moznosti. na IUI sa da stimulovat aj malymi davkami Gonalu, ktorý preplati poistovna. o tom mi roznickova vobec nevravela. :zed:

Uvidis, ze budes spokojenejsi
Preju, at Ti to vyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
25.5.16 18:55
@MartinaCV píše:
Vymývala s tátou na dvorku nějaké sudy a uklouzlo jí to po vodě. Zlomenina krčku u ramenního kloubu, děsný. Je jí přes 70 a jak slyším krček, jdou na mě mdloby. :,( Písni.. :mavam:

Ajaj, maminky je mi lito :srdce:

@Petruš Z. Moc gratuluji ke skvele kontrole :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
25.5.16 19:01

@Božská Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.5.16 21:18

@katulka3010 opravdu se dá lehce stimulovat na poj? Na inseminaci? To by mohlo jít i u nativu… Jsem zvědavá, co mi dr. navrhne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.5.16 21:19

@Petruš Z. gratuluji, to se hezky čte a čekáš holčičku, závidím, v dobrém :oops: :mavam:. To je můj sen

@Božská díky, ty vitamíny máme, ke studené sprše ho asi nedokopu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.