Gennet Praha Archa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4043
4.12.15 19:51

@lachi to je tedy rychlost - během roku a půl 8o No tak si představ tu šílenou (ale naprosto reálnou) situaci, kdy čekáme rok na výsledek operace varikokély a výsledek žádný, nám oběma 36. ono je to asi o něčem jiném, když jsi ty sama v mezičase taky řešila nějaké problémy, ale já jsem v cajku, jsem ready teď, nechci čekat několik měsíců nebo rok na partnera, jestli se jeho spermie náhodou neumoudří :( Ach jo, je mi z toho smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
4.12.15 20:13

@kat kat jojo, chápu to, čekat rok na nejistý výsledek je ve vaší situaci ztracený čas. My když jsme šli do Gennetu, tak jsem si naivně myslela, že u mě problém asi nebude. A oni my přišli hned na 2. Ale pořád je lepší, když se na něco přijde, než když to nejde a neví se proč, takže jsem to tak brala.
Neboj, bude líp, máš to ještě hodně čerstvé, čas tomu pomůže, těš se na konzultaci do Gennetu a věř, že se taky dočkáte (i když je to někdy moc těžké) a dej pak vědět, jak to tam na tebe zapůsobilo a jaká byla doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
4.12.15 20:37

@lachi mám dny, kdy věřím, a pak dny, kdy je všechno ztracené… Určitě dám vědět po konzultaci, jaké to tam bylo a na čem jsme se domluvili. Díky za podporu a užívej si těhulkování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
20.12.15 10:04

@lachi ahoj :mavam: tak dávám echo, jak jsem slíbila… Byli jsme před pár dny na té konzultaci a teda velkou radost mi to neudělalo :? Doktorka nám sice věnovala opravdu hodně času - byli jsme u ní asi hodinu a půl a dopodrobna probírali naše anamnézy a předchozí pokusy, ale ve výsledku si nebyla vůbec jistá, co s náma. Říkala, že všechna potřebná vyšetření už máme a že to chce prostě zkoušet a zkoušet… To je dost hrozný tohle slyšet po tolika pokusech kdy jediný nalezený problém jsou spermie. Navíc se nebyla vůbec schopná rozhodnout nebo aspoň přiklonit, jaký by mi dala protokol při dalším IVF, což se mi zdá zvláštní, protože jsem už měla krátký i dlouhý a na dlouhý jsem reagovala mnohem lépe, takže jsem počítala s tím, že to bude jednoznačné. Ona se vyjádřila tak, že dlouhý moc ráda nedává a má raději krátký, tečka. No a třešnička na dortu přišla, když mi při prohlídce zjistila na levém vaječníku cystu 34mm! :zed: Já mám fakt pech…
Takže 3.DC kontrola, jestli cysta nepraskla a pokud ne tak mi chce nasadit antikoncepci.. To je pro mě taky novinka - vím, že se AC dává jako prevence cyst, ale jako léčba?? To mi tam tu cystu jako nechá? No nevím, mám z toho divné pocity… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
21.12.15 18:30

@kat kat ahoj :mavam: to jsi hodná, že jsi se ozvala, myslela jsem na tebe. Chápu, že ti tahle konzultace moc radost neudělala, když paní doktorka neví, jak postupovat dál. Jestli jsi reagovala podstatně lépe na dlouhý protokol, tak bych si o něho řekla a hotovo. Přemýšlíš, že půjdeš na konzultaci ještě k někomu jinému, nebo jí dáš šanci? S tou cystou to je na prd, ale třeba odejde s MS. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
22.12.15 00:49

@lachi sama nevím, jak dál :nevim: určitě tam půjdu na kontrolu 3.DC, aspoň ať vím, jak jsem na tom s tou cystou a taky na nový hormonální profil… a pak se budu muset nějak rozhodnout… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
26.1.16 14:42

@kat kat: Ahoj, jsem tu nová. Také nás objednali do Archy, protože Letná má do března stop stav. Jdeme s přítelem 21.4. na první konzultaci k dr. Bláhové. Neznáš, neslyšelas o ní? Jinak z cyst si nic nedělej. Já už jich měla. A většinou samy praskly (většinou po menstruaci). Norma u cyst, jak mi řekla má gynekoložka, je do 5cm. Většinou jde o tzv. funkční cysty. Já teď po vysazení hormon. antikoncepce měla jednu na jednom vaječníku o velikosti 6 cm. Počkaly jsme s gynekoložkou do menstruace. Po menstruaci jsem šla na kontrolu a zmizela. Takže nevěš hlavu ;-)

• Citovat
  • Upravit
23
5.3.16 13:13

PGD

Ahoj holky :mavam: omlouvám se, že se vám vkrádám do diskuze. Prosím, je tu někdo kdo byl v Gennetu Archa na IVF s PGD kvůli opakovaným potratům a pojišťovna to PGD proplatila? a případně jaká pojišťovna a co všechno hradila? Já mám za sebou 3 ZT (13.tt, 13.tt, 9.tt) a 1 biochemické těhotenství. Všechna vyšetření v pořádku, přesto jsem u třetího těhotenství preventivně píchala Fraxiparine, brala Medrol a injekce imunoglobulinů, zaváděla Utrogestan a stejně k ničemu. Na genetice nám doporučili PGD. Ale v Gennetu nám řekli, že pokud nemáme prokázanou žádnou genetickou vadu, tak nám pojišťovna nepřispěje :nevim: Mám pojišťovnu 211, ale můžu jí do konce března případně změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.