GPS náramek pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
12.9.14 15:31
Ano, to je správný přístup, proto jsme psala o GPS lokátorech s funkcí SOS, které dítě má, ví o nich a použije v případě nouze.
@eumedon píše:
S dovolením, dámy, celá diskuse (dokud se tedy ještě diskutovalo) se nesla v duchu
  • náramek = sledování bez souhlasu sledovaného
  • bez náramku = důvěra mezi rodiči a dítětem.
Připusťme, že dítě může nosit lokalizační náramek dobrovolně, že ví o jeho lokalizační funkci a že může akceptovat, že mu může v některých situacích pomoci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 15:34
@eumedon píše:
S dovolením, dámy, celá diskuse (dokud se tedy ještě diskutovalo) se nesla v duchu
  • náramek = sledování bez souhlasu sledovaného
  • bez náramku = důvěra mezi rodiči a dítětem.
Připusťme, že dítě může nosit lokalizační náramek dobrovolně, že ví o jeho lokalizační funkci a že může akceptovat, že mu může v některých situacích pomoci.

a když dítě nebude souhlasit, tak budeš dělat co? Překonáš svůj strach, nebo mu to tajně někam dáš?

• Citovat
  • Upravit
25123
12.9.14 15:35

@belik zas tak mimo mísu to není, když to tady na emimi čtu, kolikrát se nestačim divit…a první si reagovala ty na mne tím, že mám silácký řeči a že bys chtěla ty klid´asky vidět…tak mě to teda jako opírání přijde, zvlášt´když nic o mě nevíš…já si to zažila, kluk se nám zapomněl u nové kamarádky, šel ze školy rovnou k ní a mobil nechal ráno doma, obvolala jsem snad půlku města, všechny rodiče spolužáků a kamarádů na který jsem měla číslo, zda náhodou není u nich nebo jestli neví jkejich děti, kam by mohl jít, byla sem s nervama v kýblu, zvlášt´ když sme hraniční město a za rohem Německo, kde mmchodem půlka města pracuje…nikomu to nepřeju a nikdy to nechci znova zažít..když konečně přišel s brekem jsem ho objala at´ už mi tohle nikdy nedělá, že fakt sme měli strach…od tý doby to nikdy neudělal vždycky přijde ze školy domů, napíše si úkoly a pak pro něj většinou chodí kluci ze třídy nebo kamarádka od sousedů a jde lítat s nima ven, bere si mobil a vždycky je přesně na čas doma…přesto bych mu nikdy nic takovýho jako GPS lokátor nepřipla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 15:35
@lucenka píše:
no spíš je tam člověk nepotká kvůli hysterickým rodičům, kteří jsou radši, když je jejich dítko v bezpečí domova, byť u počítače. Případně jim nacpou každý den alespoň jeden kroužek, aŤ jsou opět pod dozorem.Příspěvek upraven 12.09.14 v 15:31

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.9.14 15:36

@eumedon Tak nějak. :lol:
Podle mě právě použití takovéhleho zařízení je obrovským projevem důvěry mezi dítětem a rodičem - dítě musí důvěřovat rodičům, že ho nebudou špehovat, a rodič dítěti, že s lokalizátorem nebude vyvádět podfuky typu nechám to Pepovi ve třídě a půjdu za školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 15:37
@terinka4444 píše:
Ano, to je správný přístup, proto jsme psala o GPS lokátorech s funkcí SOS, které dítě má, ví o nich a použije v případě nouze.

ano přesně tak, ale na to stačí obyčejný mobil..GPS lokalizaci má vpodstatě každý co se dnes prodává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.9.14 15:38
@lucenka píše:
a když dítě nebude souhlasit, tak budeš dělat co? Překonáš svůj strach, nebo mu to tajně někam dáš?

Zajímavé, že právě tebe, která hlásáš tu důvěru téměř nejhlasitěji, napadne takováhle „levárna“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
12.9.14 15:39
@zuza23 píše:
promiň, ale v době počítačů, tabletů, chytrých telefonů a internetu si ono dětství, jaké jsme měli my nejspíš stejně neuziji. Dnes už děti po lese s klackama místo mečů téměř nepotkas :,(

představ si, že u nás ano, potkáš, že by to bylo tím, že jsme malý město, vpodstatě vesnice a já jsem za to ráda 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 15:40
@Bersaba píše:
Zajímavé, že právě tebe, která hlásáš tu důvěru téměř nejhlasitěji, napadne takováhle „levárna“.

tak napadlo mě to, protože by mě zajímalo, jak by reagoval rodič, jehož dítě by nějaké takové zařízení odmítlo. Co je na to divného?

• Citovat
  • Upravit
5162
12.9.14 15:40
@lucenka píše:
no spíš je tam člověk nepotká kvůli hysterickým rodičům, kteří jsou radši, když je jejich dítko v bezpečí domova, byť u počítače. Případně jim nacpou každý den alespoň jeden kroužek, aŤ jsou opět pod dozorem.Příspěvek upraven 12.09.14 v 15:31

to bych netvrdila. Neznám moc dětí, které by dali přednost lesu před nějakou brutální strileckou na pc :nevim: když se pak bavím s 10 letým bratrankem, kterej bydlí na vsi, kde jsme si my jako děti hráli, tak nemluví o ničem jiným, než jak se těší na nového assasina a kolik už postřílel zombie. Přitom tam do dnes projede jedno auto za rok, takže si můžou v klidu hrát na ulici. Přitom je tam víc děti, než bylo nás, ale vidíš je jen při cestě do školy a ze školy, nebo když jedno jde hrát hry k druhému. :nevim: Ale asi bydlím jen ve špatné hrami prolezle části republiky :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.9.14 15:41

@brumdinka Aha to mi ušlo, že jsem reagovala na tebe, omlouvám se, jinak tedy takový strach já nikdy zažít nechci, já jsem zcela určitě pro vás hysterická, já to ani tak moc nepopírám, ale zvláštˇpo tvojí zkušenosti bych už já nejspíš zaváděla ten čip :mrgreen: né to přeháním, ale u nás to asi určitě klapne, myslím nějaké to zařízení, nemusí to být vyloženě ty hodinky, ale třeba něco podobného jak tu jedna holka psala, já mám prostě jenom jedny nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
12.9.14 15:43

@zuza23 aha tak muj syn zrovna behá v lese za bárákem a hrají bojovku s airsoftem..bude mu 11,pc hry nehraje a mobil má jako težítko..je to o přístupu rodiču..my hry také nehrajeme tudíž to u nás neviděl a jsme hodně času venku…doufám že mu to dlouho vydrží..a to je to jinak manekýn..ale proste po škole šup a do večera ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
@lucenka píše:
tak napadlo mě to, protože by mě zajímalo, jak by reagoval rodič, jehož dítě by nějaké takové zařízení odmítlo. Co je na to divného?

Nevím, celé je to divné. Mě by třeba vůbec nenapadlo to děcku někam schovávat. Kdyby na to někdy u nás doma došlo, tak je snad jasný, že o tom dítě musí vědět, být s tím srozuměné a používat to dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@zuza23 hele mám desetiletýho kluk a fakt assasiny nestřílí :mrgreen: že by to bylo jako ve všem spíše o přístupu rodičů…náš kluk na Pc vpodstatě programuje nový levely ve hře o pomerančích třesoucích se před mrakem - má se tam vymyslet, jak je schovat, aby mrak na ně nemohl :) plus jede na tabletu angry birds, ale taky lítá s klukama venku všude možně minule přišel celej mokrej a od bahna :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.14 15:44
@Bersaba píše:
Nevím, celé je to divné. Mě by třeba vůbec nenapadlo to děcku někam schovávat. Kdyby na to někdy u nás doma došlo, tak je snad jasný, že o tom dítě musí vědět, být s tím srozuměné a používat to dobrovolně.

a kdyby to používat nechtělo, tak to prostě nepořídíš a budeš normálně dítě pouštět ven?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML